OFF
OFF
ADMICRO
10AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Quý Cáp

11/10/2021 165.72 KB 1072 lượt xem 25 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211011/597017697954_20211011_172117.pdf?r=9398
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Quý Cáp do Hoc247 tổng hợp và biên soạn. Tài liệu giới thiệu đến các em các đề thi giữa học kì 1. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em lớp 7 chuẩn bị thật tốt cho kì thi. Chúc các em học tập tốt!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS TRẦN QUÝ CÁP

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the word having the underlined part pronounced differently in each line

1. A. button

B. circus

C. suggest

D. future

2. A. kite

B. cookie

C. hike

D. knit

3. A. giant

B. target

C. figure

D. garbage

Exercise 2: Give the correct form of the verbs given to finish the sentences

4. ______________ (you/ eat) fried chicken last night?

5. She ______________ (have) a sore throat, and she ______________ (cough) terribly now.

6. My mother doesn’t like ______________(eat) fast food.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. I love my sister’s paintings because she is very _____________ in using colours.

A. careless

B. care

C. creative

D. imagine

8. What does your father do ________ his free time?

A. in

B. at

C. on

D. while

9. Do more exercise ___________ eat more fruit and vegetables.

A. but

B. or

C. and

D. so

10. Watching too much television is not good ___________ you or your eyes.

A. with

B. to

C. at

D. for

11. I ______ that book already. It’s really fantastic.

A. read

B. have read

C. am reading

D. will read

12. He ______ you as soon as he’s on the bus.

A. will call

B. calls

C. called

D. is calling

13. We can help to reduce ________ by using public transportation, biking and walking.

A. air pollution

B. water pollution

C. social problems

D. community service

14. ________ do you like this charity work? – I really like it.

A. What

B. Why

C. When

D. How

15. The river is heavily polluted. They should ________.

A. clean it up

B. give it away

C. pick out

D. recycle it

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

Doing some form of voluntary work has (16) _________ been more popular with British people. Over 20 million people were engaged (17) _________ voluntary activities in 2013. Volunteering means giving up time to do work of (18) _________ to the community. It can be based in the UK or overseas. Volunteering can take many forms, from working with children with (19)_________ difficulties, in an animal hospital, or planting trees. (20) _________ London won its bid to host the 2012 Olympics, up to 70,000 (21) _________ were needed to help ensure the games were a success.

16. A. ever

B. any

C. never

D. before

17. A. with

B. in

C. to

D. for

18. A. comfort

B. benefit

C. contribute

D. profit

19. A. learn

B. learned

C. learning

D. learnt

20. A. When

B. While

C. Where

D. What

21. A. donors

B. visitors

C. foreigners

D. volunteers

Exercise 5: Read the passage and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

The Soup Kitchen, founded in 1986, is a resource for the homeless, elderly, lonely and poor inCentral London, providing free hot meals, clothes and toiletries, and creating a sense of belonging and community. Serving around 70 people a day from 10 am -12 noon on Monday, Tuesday, Thursday, Friday and Saturday, with the Clothes Closet open on alternate Mondays, four to five volunteers are required each morning to carry out this vital work.

The Soup Kitchen is run by a Board of Trustees, a part-time Director and Kitchen Manager, three more staff and a team of volunteers. Support for The Soup Kitchen comes from individuals, corporations and trusts. Volunteers and donations (both financial and in-kind) are vital to support our work and enable us to continue this service to the community.

22. The Soup Kitchen is a non-profit organization.

23. It provides free meals for people in need.

24. It opens five days a week from 10am to 12pm.

25. Clothing is provided every Monday morning.

26. The organization is funded by donations from individuals, corporations and trusts.

27. People can only donate money to the Soup Kitchen.

Exercise 6: Make sentences using the cues given.

28. last year/ we/ start/ community garden/ project.

____________________________________________

29. Sitting/ too/ close/ the TV/ hurt/ your eyes.

____________________________________________

30. how many calories/ you/ bum/ do/ aerobics/ 2 hours?

____________________________________________

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning to the first one

31. Could you take me to the airport Friday morning?

Would you mind ______________________________

32. Sue started to eat a low carb diet two years ago.

Sue has _____________________________________

33. Mark’s gained 5 kilos since he quit smoking.

Mark’s put __________________________________

34. The garden party won’t take place if the weather doesn’t improve.

Unless _____________________________________

35. Nobody plays this piece of music as beautifully as he does.

He plays his ________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word having the underlined part pronounced differently in each line

1. A     2. D      3. A

Exercise 2: Give the correct form of the verbs given to finish the sentences

4. ___Did you eat___________ (you/ eat) fried chicken last night?

5. She _____has_________ (have) a sore throat, and she ______is coughing________ (cough) terribly now.

6. My mother doesn’t like ______eating/ to eat________(eat) fast food.

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

7. C     8. A     9. C

10. C   11. B   12. A

13. A   14. D   15. A

Exercise 4: Choose the word which best fits each gap

16. C   17. B   18. B   19. C   20. A   21. D

Exercise 5: Read the passage and decide whether the following statements are true (T) or false (F).

22. T    23. T    24. F    25. F    26. T    27. F

Exercise 6: Make sentences using the cues given.

28. Last year we started a community garden project.

29. Sitting too close to the TV hurts your eyes.

30. How many calories do you burn doing aerobics for 2 hours?

Exercise 7: Write the second sentence so that it has the same meaning to the first one

31. Would you mind taking me to the airport Friday morning?

32. Sue has eaten a low carb diet for two years.

33. Mark’s put on five kilos since he quit smoking.

34. Unless the weather improves, the garden party won’t take place

35. He plays this piece of music more beautifully than anybody else

2. Đề số 2

I. MULTIPLE CHOICE:

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. A. camping

B. recycle

C. vacuum

D. community

2. A. giant

B. target

C. figure

D. garbage

3. A. aerobics

B. calories

C. cycling

D. doctor

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A. ancient

B. attack

C. alive

D. across

2. A. recently

B. conduct

C. attitude

D. marriage

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

1. I find (A) to do (B) exercise is (C) good for (D) our health.

2. Peter has bought (A) a new MP3 player yesterday but (B) I haven’t seen (C) it yet (D).

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. I can’t fasten my jeans – I’ll have to _______.

A. eat more junk food

B. go out regularly

C. see my doctor

D. go on a diet

2. Jane is _______ weight because she eats too much junk food.

A. getting over

B. putting on

C. taking up

D. throwing away

3. _______ do you do volunteer work? - Every weekend.

A. How long

B. How far

C. How much

D. How often

4. How many novels ___________ Charles Dickens ____________?

A.did - write

B. have - written

C. did - written

D. does - write

5. Volunteering is special____________me because I can help others.

A.at

B. for

C. with

D. to

6. They have decided to ride to work __________it is good for their health and the environment.

A.so

B. but

C. although

D. because

7. There are many ___________ why it is important to have a hobby.

A.answers

B. reasons

C. details

D. facts

8. My sister’s hobby is sewing, and she can get the sewing patterns from the _________ magazines.

A. fashion

B. cooking

C. sports

D. science

9. Nowadays people __________ hours sitting in front of computers.

A.spend

B. last

C. set

D. take

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. He has to do more exercise. He is too fat now.

A. light

B. underweight

C. thin

D. obese

2. Lately, teenager have spent too much time on video games.

A. So far

B. Nowadays

C. Today

D. In the past

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. Miss Mai fancies surfing the Internet in her free time.

A. like

B. dislikes

C. hate

D. love

2. Hoa: “Let’s play a game for a while, Vinh!” - Vinh: “I am so tired”

Hoa: “I won’t take no for an answer

A. No

B. OK

C. Disagree

D. I don’t accept it

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Breakfast is the (1) ______ important meal of the day. It provides the nutrients your body needs for good health, the calories it needs for (2) ______ and helps to maintain your blood sugar level. Studies have shown that people who don’t have breakfast have a low blood sugar level and are often slow, tired, hungry and (3) ______ to concentrate. Surprisingly, breakfast actually plays a part in weight control. It's easier to (4) ______ weight if you eat in the morning rather than later in the day. Dividing the day’s calories (5) ______ three meals helps take off weight more efficiently than (6) ______ breakfast and having two larger meals a day does.

1. A. healthy

B. tasty

C. main

D. most

2. A. strength

B. power

C. energy

D. effort

3. A. able

B. enable

C. unable

D. capable

4. A. lose

B. put

C. gain

D. drop

5. A. in

B. into

C. up

D. for

6. A. skipping

B. making

C. buying

D. serving

II. READING

Read the text carefully then answer the questions

Community service is work done by a person or group of people that benefits others. It is often done near the area where you live, so your own community gets the benefits of your work. You do not get paid to perform community service, but get to learn a lot. Community service can help many different groups of people, even animals and the environment. Community service is often organized through a local group, such as a place of worship, school, or non-profit organization, or you can start your own community service projects. Community service can even involve raising funds by donating used goods or selling used goods like clothing.

Many people participate in community service because they enjoy helping others and improving their community.

1. What is community service?

_____________________________________

2. Where is community service often done?

_____________________________________

3. Is community service a paying job?

_____________________________________

4. What groups of people can community service help?

_____________________________________

5. Is donation of used goods a community service example?

_____________________________________

III. WRITING

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

1. I was standing right next to her. She didn’t recognize me. (but)

____________________________________________________

2. It’s a good idea to eat a lot of fruit and vegetables every day

We should ___________________________________________

3. The garden party won’t take place if the weather doesn’t improve

Unless ______________________________________________

Write complete sentences, using the words/ phrases given in their correct forms.

1. Nick/ wash/ hands a lot/ he/ not/ have the flu.

____________________________________________________

2. David/ eat/ lots of junk food/ he/ not do exercise.

____________________________________________________

ĐÁP ÁN

I. MULTIPLE CHOICE:

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1. B     2. A     3. C

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

1. A     2. B

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

1. B (doing => to do)

2. A (has bought => bought)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

1. D     2. B     3. D

4. B     5. B     6. D

7. B     8. A     9. A

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. D     2. A

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

1. B     2. B

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

1. D     2. C     3. C     4. A     5. B     6. A

II. READING

Read the text carefully then answer the questions

1.Community service is work done by a person or group of people that benefits others.

2.It is often done near the area where you live.

3.No, it isn’t.

4.It can help many different groups of people: children, elderly people, homeless people, people in poverty and people with disabilities.

5.Yes, it is.

III. WRITING

Rewrite the following sentences without changing their original meanings, using the words given

1. I was standing right next to her, but she didn’t recognize me.

2. We should eat a lot of fruit and vegetables every day.

3. Unless the weather improves, the garden party won’t take place

Write complete sentences, using the words/ phrases given in their correct forms.

1. Nick washes his hands a lot, so he doesn’t have the flu.

2. David eats lots of junk food, and he doesn’t do exercise.

3. Đề số 3

A. PHONETICS ( 1pt)

I. Choose the word which underline part is pronounced differently from the others.

1. A. house      B. happy         C. hour            D. how

2. A. recess      B. celebration C. relax            D. rehearse

3. A. mean      B. meat           C. teach           D. head

4. A. parents   B. happy         C. far               D. map

5. A. nice         B. miss            C. distance      D. different

II. Choose the best answer (3pts)

1. In_____________, we study different countries and our people.

A. Math B. Music C. Chemistry D. Geography

2. I have five periods_______Friday.

A at B. in C. on D. to

3. Talking is___________ common way of relaxing.

A. more B. most C. the most D. the more

4. Let’s_______ to the movie.

A. go B. to go C. going D. is going

5. My brother is good________English.

A. at B. with C. on D. very

6. The Mekong River is the_________ river in Viet Nam.

A. long B. longer C. most long D. longest

7. Would you like_________ a cold drink?

A. get B. to get C. getting D. gets

8.________ do your classes start ? – At seven o’clock.

A. How often B. What C. What time D. Which

9. My tooth doesn’t stop hurting. I’ll go and see my _________.

A. actor B. dentist C. writer D. teacher

10. His ideas are quite_________ from my ideas.

A. same B. different C. like D. as

11. After break, everyone goes___________ and classes start again.

A. indoor B. indoors C. outdoor D. outdoors

III. Supply the correct form of the words. (0.5m)

1. The most popular at recess is talking. (act)

2. History is an subject. (interes)

IV. Put the passage with the words given in the box (1.5pts)

(lasts/ uniform/ Vietnamese/ two/ recess/ some)

School in Viet Nam are different from school in the USA. (1) ……….……… students always wear school (2)…………………. There are no lessons on Sunday. Classes start at 7 o’clock each morning and end at 11.30 . Students have (3)………………….. breaks each morning. At (4)…………..……, students often go to the canteen and buy (5)….……………..things to eat or drink. Our school year (6)………………. for ten months from August to May.

V. Read the passage , then answer the questions. (1.5pts)

Lan’s classes all start at 8:00 a.m, so she gets up at 7:00. She eats a quick breakfast and takes the bus to her school. In the afternoon, she has a job at the library. She usually studies in the evening. She works at the library on Saturdays, too.

She usually stays up late every evening. She usually goes to bed at 11:30 and on Sundays she sleeps until noon.

Questions

1. Does Lan have a job at school or the library?

……………………………………………………………………………………………….…..

2. How does she go to school?

…………………………………………………………………………………………………………....

3. Where does she work on Saturdays?

……………………………………………………………………………………………………………

VI. Rewrite the sentences. (2pts)

1. Should we go to the movie?

Let’s ……………………………………………………………………………..……....

2. Mr John is going to visit his grandparents tonight.

Mr John will …………………………………………………………………………………

3. We have a break that lasts thirty minutes.

We have a ………………………………………………………………………………………

4. I like English best of all the subjects

English …………………………………………………………………………………………

VII. Complete the sentences. (0.5pt)

1. Let’s/ go/ cafeteria/ and/ get/ cold drink.

…………………………………………………………………………………………………………

2. Marry/ learn/ play/ piano/ every afternoon.

…………………………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I.

1. C 2. B 3. D 4. C 5. A

II.

1. D     2. C     3. C     4. A     5. A     6. D

7. B     8. C     9. B     10. B   11. B  

III.

1. action

2. interesting

IV.

1. Vietnamese

2. uniform

3. two

4. recess

5. some

6. lasts

V.

1. She has a job at the library.

2. She goes to school by bus.

3. She works at the library on Saturdays.

VI.

1. Let’s go to the movie.

2. Mr John willvisit his grandparents tonight.

3. We have a thirty - minutebreak.

4. Englishis my favourite subject.

VII.

1. Let’s go to the cafeteriaand get a cold drink.

2. Marry learns to play piano every afternoon.

4. Đề số 4

A. PHONETICS.

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

(Chọn 1 từ có phần gạch chân được phát âm khác so với các từ còn lại)

1. A. started    B. decided      C. worked       D. waited

2. A. played    B. closed         C. filled           D. needed

3. A. frightened          B. amazed       C. disappointed           D. terrified

4. A. thread     B. beam           C. breath         D. stead

5. A. naked     B. booked       C. worked       D. walked

II. Choose the word that has a different stress pattern from the others.

(Chọn từ có trọng âm chính rơi vào vị trí khác so với những từ còn lại)

1. A. traffic     B. agree           C. noisy           D. student

2. A. listen       B. visit             C. borrow        D. obey

3. A. enjoy      B. agree           C. attend         D. student

4. A. listen       B. visit             C. enjoy           D. open

5. A. traffic     B. prefer          C. noisy           D. student

B. VOCABULARY AND GRAMMAR.

I. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentences.

(Chọn 1 đáp án đúng trong số A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau)

1. Nam used to ________ morning exercise when he got up early.

A. did B. does C. doing D. do

2. My father __________the bus to work every day, but I cycle.

A. catches B. drives C. goes D. runs

3. I go to school __________ bike.

A. by B. on C. in D. from

4. Traffic accidents can be prevented if people __________ the rules.

A. remember B. obey C. go after D. take care of

5. You should look right and left when you go ________the road.

A. down B. across C. up D. along

6. Bus is the main public ________in Viet Nam.

A. travel B. tricycle C. transport D. vehicle

7. The play was so boring. ________, Hoa saw it from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

8. She’s sure that they will find the film_________.

A. entertaining B. entertain C. entertainment D. entertained

9. ____________ being frightened by the images, Lan still liked the film so much.

A. In spite B. Despite C. Although D. Nevertheless

10. __________ the story of the film was good, I didn’t like the acting.

A. Because B. Since C. As D. Although

11. The play was so boring. ________, An saw it from beginning to end.

A. Therefore B. Despite C. However D. Although

12. – “Do you like seeing a film?” – “_________________”

A. No, I don’t like it at all B. Sure. What film shall we see?

C. Who is in it? D. I’m sorry, I can’t.

13. ____________ is La Tomatina celebrated? – Every August.

A. Where B. Why C. When D. Which

14. My father liked the ____________ of that singer.

A.perform B. performer C. performance D. performing

15. ____________ is not very far from here to the harbour.

A.There B. It C. This D.That

II. Put the correct form of the verb in brackets.

(Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc)

1. Quang Hai footballer (play) ________________________ soccer beautifully last Saturday.

2. He (go) ___ to the English club every Sunday. But last Sunday he (not go) ________ there, he went to the City’s museum.

3. Two years ago, she (teach) ______________________ at a village school.

4. What __________you (do) ____________ yesterday morning?

5. We (travel) ______________________ to Hue next month.

6. My mother (not like) ______________________ riding a motorbike.

7. When my father was young, he (drink) _____________________ a lot of beer.

8. Nam (study) ______________________ homework in the living room now.

9. Be careful ! The car (come) ______________________ .

10. My mother (go) ______________________ to the supermarket yesterday evening.

C. READING

I. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

When you are in Hong Kong, you can go about (1) _________taxi , by bus, or by underground.

I myself prefer the underground (2) ______ it is fast, easy and cheap. There are (3) ______ buses and taxis in Singapore and one cannot drive along the road (4) ______ and without many stops, especially on the Monday morning. The underground is therefore usually quicker (5) _______ taxis or buses. If you do not know Singapore very well, it is difficult (6) _______ the bus you want. You can take a taxi , but it is (7) _______ expensive than the underground or a bus . On the underground, you find good maps that tell you the names of the stations and show you how to get to them, so that it is easy (8) _______ your way.

1. A. at B. in C. by

2. A. but B. because C. when

3. A. many B. a lot C. few

4. A. quick B. quickly C. quicker

5. A. so B. like C. than

6. A. to find B. find C. finding

7. A. less B. more C. most

8. A. to find B. find C. finding

II. Read the following text carefully and choose the correct answer A, B, C or D for each of the gap.

Ewan McGregor was (1)_____ in Scotland in 1971. He decided to be an (2)______ when he was only nine and he (3)_____his first film in 1992. So far in his career he has appeared (4)_____ a lot of different types of films, including comedies, musical, dramas and the Star Wars movies. In his career Ewan has worked with like actresses Cameron Diaz and Nicole Kidman, and his films have won lots of awards. He loves acting and when he finished (5)_______ the musical, Moulin Rouge, he said, “I have never been happier to do anything in my life”.

1. A. bear B. born C. bearing D. to bear

2. A. acting B. actress C. actor D. action

3. A. made B. played C. worked D. starred

4. A. at B. on C. with D. in

5. A. to film B. filmed C. film D. filming

III. Read the text and answer the questions:

Titanic is a romantic film, which was directed by James Cameron. However, it’s also about a disaster. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

The film is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage. The main characters are Jack Dawson and Rose Dewitt Bukater. Jack saves Rose from killing herself during the journey on board the ship. Although they are from different social classes, and Rose is already engaged, they fall in love. The film has a sad ending: the Titanic sinks and more than a thousand people die in the disaster, including Jack.

Critics say it is a must-see. I agree because the story is moving and the acting is excellent. The special effects, visuals and music are also incredible.

Questions

1. What kind of film is Titanic?

………………………………………………………………………….………………

2. Who does Titanic star?

…………………………………………………………………………………….……

3. What is Titanic about?

…………………………………………………………………………………….……

4. How is the ending of Titanic?

………………………………………………………………………………….………

5. What do critics say about Titanic ?

………………………………………………………………………………….………

IV. Read the text and choose the best answers.

SAFETY TIPS FOR BUS PASSENGERS

Always maintain a queue while waiting (1)______ a bus. Never stand on queue on the middle of the road.

At the time of boarding a bus do not try to run or chase the bus. Once you are inside the bus, (2)______ a seat and hold firmly on the handrail if you are standing.

Never try to (3)______ an overcrowded bus.

Avoid (4)______ inside of a bus because your high-pitch noise may distract the attention of the driver and it could lead to a major (5)______ accident.

1. A. for B. to C. on D. in

2. A. hold B. sit C. take D. find

3. A. choose B. go C. wait D. board

4. A. shout B. shouting C. to shout D. shouts

5. A. road B. way C. path D. street

D. WRITING

I. Rewrite the sentences with the same meaning.

(Viết lại câu sao cho nghĩa của câu không đổi)

1. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa city is about 100 km.

It is about……………………………….............................................................................

2. What is the distance between Ho Chi Minh city to Hue?

(How………..………………………………………………………….…..……..……… ..

3. My father lived in small village when he was a child.

My father used to ………………………………………………………..…………….……..

4. The distance from Ha Noi to Thanh Hoa City is about 100 kilometres.

(It is about……………………………….................................................................................

5. Although Quang Hai -footballer is so young, he plays football.

Despite ....................................................................................................................................

6. I often walked to school when I was a student.

(I used…………………………………..………………………………………………………

7. In spite of being so young, Tien Dung goal keeper performs.

Although…………………………………………………………………………….………

II. Make questions for the underlined parts in each following sentence.

(Đặt câu hỏi cho từ gạch chân)

1. It’s about 8 km from your house to school.

…………………………………………………………..……………..……..……………….

2. Yesterday, I went to Hung King Festival with my friends.

…………………………………………….……………………………………………………

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS

I.

1. C 2. D 3. C 4. B 5. A

II.

1. B 2. D 3. D 4. C 5. B

B. VOCABULARY AND GRAMMAR

I.

1. D 2. A 3. A 4. B 5. B 6. D

7. C 8. A 9. B 10. D 11. D 12. B

13. C 14. C 15. B

II.

1. played

2. goes - did’t go

3. taught

4. did you do

5. will travel

6. doesn’t like

7. drank

8. is studying

9. is coming

10. went

C. READING

I.

1. C. by

2. B. because

3. A. many

4. B. quickly

5. C. than

6. A. to find

7. B. more

8. A. to find

II.

1. B. 2. C 3. A 4. D 5. D

III.

1. Titanic is a romantic film.

2. It stars Leonardo DiCaprio and Kate Winslet.

3. It is about the sinking of the ship Titanic on its first voyage.

4. The film has a sad ending.

5. Critics say it is a must-see.

IV.

1. A. for

2. D.find

3. A. choose

4. B. shouting

5. A. road

D. WRITING

I.

1. It is about 100 km from Ha Noi to Thanh Hoa.

2. How far is it from Ho Chi Minh city to Hue?

3. My father used to live in small village when he was a child.

4. It is about 100 kilometres from Ha Noi to Thanh Hoa City.

5. Despite being so young, Quang Hai plays football beautifully.

6. I used to walk to school when I was a student.

7. Althought Tien Dung goalkeeper is so young, he performs excellently.

II.

1. How far is it from your house to school.

2. Which Festival did you go with your friends yesterday?

5. Đề số 5

I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại.

1. A. played B. liked C . watched D. finished

2. A. meal B. meat C. head D. seat

3. A. bicycle B. chemistry C. family D. goodbye

4. A. ground B. bought C . house D . found

5. A. planted B. needed C. hoped D. visited

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc

1- My brother ( get)……………………..…..up early every morning.

2- Yesterday he was tired so he (not / come ) …………………………..to class.

3- It was a nice day so we ( decide)………………………to go on a picnic.

4- Children shouldn’t (stay)…………………………… up late.

5- It is 9 o’clock now and the children ( skip)…………………...ropes in the school yard.

III. Sắp xếp các từ sau theo trật tự đúng để tạo thành câu có nghĩa

1. Would/ like/ TV/ I/ watch/ to/

...............................................................................................................................................

2. will /with/ We /go / friends / tomorrow / camping / our

.............................................................................................................................................

3. school / Let’s / to / go/.

...............................................................................................................................................

4. meat/ Eating/ much/ not/ good/ is/ your/ for/ health/ too.

......................................................................................................................................

5. difficult /more /thought /The/ was/ than/ we /first / exam /at

......................................................................................................................................

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu.

1. I don’t like carrots and neither doesn’t my aunt . => …………………..

2. You have fewer free time than me. => …………………..

3. My father likes watching TV at night and I do, so . => …………………..

4. You should drive more careful. => …………………..

5. Our class start at 7 o’clock. => …………………..

6. Mai is fater than Hoa. => …………………..

V. Em hãy sử dụng những từ trong khung để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.

unpleasant; symptoms; last; disease; medicines; prevent

There is only one (1)…………….. called common: the common cold. We call it the common cold because every year millions of people catch it.

Every body know the (2)……………………..: a running nose, a slight fever, coughing and sneezing. It is very (3) ……………….., but nobody knows a cure.

At a drugstore, there are usually shelves with cold “cure”. These (4)………………. don’t cure a cold but they relieve the symptoms. Whatever you do, your cold will (5)………………….for a few days and then disappear.

How can we help (6)………………..a cold? Eat well. Exercise and you will be fit and healthy.

VI / Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau

Dear Mom,

I received your letter two days ago. I am very happy to hear Dad and Mom are well. I am well, too. Four days ago, I had a slight cold. I felt very unpleasant so I went to the doctor that evening. The doctor gave me some medicines. Now I feel better. Yesterday I had a medical check-up. The doctor weighed me, measured my height, took my temperature and listened my heart and checked my eyes and ears. Every thing was normal. Don’t worry about me, Mom. I know how to take care of myself.

The recess is over now. I must stop writing here. I miss Mom and Dad so much and I miss grandfather, too. Please send my regard to everyone.

Take care, Mom. Write again soon.

Love,

Hoa.

1. When did Hoa receive her mother’s letter?

………………………………………………………………………………….

2. Why did she go to the doctor?

………………………………………………………………………………….

3. When did Hoa have a medical check-up?

………………………………………………………………………………….

4. Was every thing normal?

………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với các từ còn lại.

1 - A; 2 - C; 3 - D; 4 - B; 5 - B;

II. Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc.

1 - gets; 2 - didn't come; 3 - decided; 4 - stay; 5 - are skipping;

III. Sắp xếp các từ sau theo trật tự đúng để tạo thành câu có nghĩa.

1 - I would like to watch TV.

2 - We will go camping with our friends tomorrow.

3 - Let's go to school.

4 - Eating too much meat is not good for your health.

5 - The exam was more difficult than we thought at first.

IV. Mỗi câu có một lỗi sai. Gạch chân từ sai và viết từ đúng vào cuối câu

1 - doesn't thành does;

2 - fewer thành less;

3 - so thành too;

4 - careful thành carefully;

5 - start thành starts;

6 - fater thành fatter;

V. Em hãy sử dụng những từ trong khung để điền vào chỗ trống trong đoạn văn sau.

1 - disease; 2 - symptoms; 3 - unpleasant; 4 - medicines; 5 - last; 6 - prevent;

VI / Đọc kỹ đoạn văn và trả lời các câu hỏi sau

1 - Two days ago.

2 - Because she felt very unpleasant;

3 - That evening.

4 - Yes, it was.

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Quý Cáp. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
OFF