OFF
OFF
ADMICRO
11AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoàng Hoa Thám

11/10/2021 174.59 KB 770 lượt xem 16 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211011/732026081429_20211011_151732.pdf?r=8702
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoàng Hoa Thám do Hoc247 tổng hợp và biên soạn. Tài liệu giới thiệu đến các em các đề thi giữa học kì 1. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em lớp 7 chuẩn bị thật tốt cho kì thi. Chúc các em học tập tốt!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS HOÀNG HOA THÁM

1. Đề số 1

I. PHONICS: Choose the word in each group that has the underlined, italic pronounced differently from the list.

1. A. chemistry            B. chat                        C. lunch                        D. teacher

2. A. celebration          B. collection               C. education                 D. question

3. A. relax                    B. snack                      C. area                         D. atlas

4. A. history                 B. hour                        C. household               D. horrible

5. A. physics                B. library                    C. happy                       D. dryer

II. Choose A, B, C or D to complete the sentences:

1. We will …………..cakes and sweets.

A. to eat                B. eating                       C. eat                    D. eats

2. ……………………. is your family name?

A. who                 B. what                     C. where                     D. when

3. We often read the instructions carefully in order to make __________ of the things we like best.

A. models            B. copies                   C. uses                        D. meanings

4. If your hobby is greeting card making, you can give your __________ to your friends as presents.

A. money               B. hobby                   C. products                   D. greetings

5. My family enjoys __________ because we can sell vegetables and flowers _________ money.

A. garden – to        B. gardening – for       C. garden – of              D. gardening - by

6. She stays in _____ by exercising daily and eating well.

A. health                 B. fit                      C. size                        D. shape

7. The seafood I ate this morning makes me feel _____ all over. 

A. itchy                   B. well                   C. weak                      D. running

8. Mai is the…………….student in her class.

A. good                   B. gooder              C. better                     D. best

9. Vietnamese students take part ……………..different activities …………..recess.

A. at / in                 B. in / at                C. on / at                    D. at / on

10. My sister, Nga learns …………….. the piano every afternoon.

A. play                    B. to play               C. playing                   D. plays

III. Use the correct verb forms: 

1. ……………………. you……………………. a job yet? (find)

2. Emily and Molly (know) ……………………. each other for more than 10 years now.

3. The Titanic (hit) ……………………. an iceberg in 1912 and (sink)……………………. within an hour.

4.  I (meet)……………………. my friend two days ago.

5. Frank (get) ……………………. his bike last May. So he (have)……………………. it for 4 months.

6. They (live) ……………………. in that house since it was built.

 IV. Read the passage then answer the questions.

WHY DON’T YOU WANT TO BECOME A VOLUNTEER?

There are many reasons for becoming a volunteer. First, volunteering is good for you because it can provide physical and mental rewards. When you do voluntary work, you can reduce your stress and improve your health because you feel more joyful to bring happiness to other people. Second, volunteering saves money with valuable community services. For example, the estimated value of volunteer’s time is up to 15.39 USD per hour according to the recent statistics in America. Third, volunteering brings people together. Volunteers support families with daycare and eldercare, tutoring and other activities after school. They can create a close friendship in the community. Finally, doing voluntary work helps you develop your knowledge. You can learn a lot through outdoor activities and community services. It is easily understood that more and more people are doing voluntary work today because of these reasons.

1. Why can voluntary work offer you mental and physical rewards?

A. It can reduce stress.                                        B. It can improve your health.

C. It makes you happy.                                       D. A, B and C.

2. Volunteering can save money because it provides the estimated value of volunteer’s time which is up to 15.39 USD ________.

A. per week        B. per day             C. per month                 D. per hour 

3. What does the word daycare in bold in the passage mean?

A. daily meals     B. care at night     C. care during the day     D. daily reading

4. Which one of the following is NOT a reason people want to be a volunteer?

A. Volunteers can create a close friendship in the community.

B. Volunteers can improve their knowledge.

C. Volunteers can learn many things through outdoor activities.

D. Volunteers want to become famous people.

5. Doing voluntary work is helpful because ____________.

A. it does not enable you to meet many people in your community.

B. it can improve your knowledge through outdoor activities and community services

C. it is so boring that no one is interested in

D. it does not involve many outdoor activities and community service 

V. Read the dialogue and decide if the following statements are True or False.

My name is Nam. I am 12 years old. I am a student at Nguyen Du School. My father is a farmer.

He has an interesting farm and grows vegetables, raises cattle on the farm in the countryside. My mother is a teacher. She is always busy at school. I have an elder sister – Mai. She is a nurse, and she works at a local hospital. I love my family very much. In our free time, we often visit our grandparents in HCM city.

Answer T/F:

1.    There are 4 people in Nam’s family.                                      _________

2.    Nam’s father is a farmer.                                                        _________

3.    His farm is very beautiful.                                                      _________

4.    Mai works in a factory.                                                           _________

VI. Rewrite the following sentences with the words given.

1. Let’s walk to work.                              

=> What about ……………………………………………………..………….…?

2. Physical exercise is good for you.

=> It’s ……………………………………………………..………….…………..

3. This is the first time he went abroad.

=> He hasn't……………………………………………………..………….…….

4.  She started driving 1 month ago.

=> She has……………………………………………………..………….………

5. The last time I saw my uncle was two years ago.

=> I haven’t ……………………………………………………..………….………

ĐÁP ÁN

I.

1. A     2. D     3. C     4. B     5. D

II.

1. C     2. B     3. A     4. C     5. B     6. D     7. A     8. D     9. B     10. B

III.

1. Have – found

2. have known

3. hit - sank

4. met

5. got – has had

6. have lived

IV.

1. D     2. D     3. C     4. D     5. B

V.

1. T      2. T      3. F      4. F

VI.

1. What about walking to work.

2. It’s good for you to do physical exercises.

3. He hasn’t gone abroad before.

4. She has driven for 1 month.

5. haven’t seen my uncle for 2 years.

2. Đề số 2

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. put          B. adult           C. junk            D. sun

2. A. itchy       B. riding          C. sick             D. swimming

3. A. chemical B. children      C. headache    D. architect

II. Find the word which the stress pattern pronounced differently from others.

4. A. enjoy      B. collect         C. escape         D. paper

5. A. answer    B. repeat          C. repair          D. attract

III. Choose the best option (A, B, c or D) to complete these sentences

6. Laughing is very good ................... your health.

A. for              B. of                C. at                D. to

7. When you have a fever, you should drink more water, stay in bed and relax ...........

A. much          B. more           C. most            D. less

8. Volunteers always do general................ such as talking with the elderly, repairing houses, providing food and so on.

A. matters       B. labors          C. jobs             D. activities

9. Last year, our class came to the village and ................... meals for the poor.

A. cooked       B. offer           C. do               D. make

10. What has she ................... for that orphanage?

A. do               B. did              C. done           D. doing

11. ................... many special dishes in Ha Noi, Pho is the most popular.

A. Between     B. In                C. Among       D. On

12. I enjoy ................... in the morning because I find it good ................ my health.

A. gardening/ for        B. gardening/ to          C. garden/ for D. garden/ at

13. I think you should take up some sports because playing sports can ................... your health condition.

A. import                     B. improve                  C. provide                   D. donate

14. She forgot to take the sun hat, so she got a ...................

A. backache                B. earache                   C. headache                D. stomachache

15. You should spend ................... time ................... computer games.

A. less/ to play            B. more/ to play          C. less/ playing            D. more/ playing

IV. Find and correct the mistakes in the following sentences.

16. My father hates drive motorbike to work in the morning.

                          A    B                    C         D

17. I go to the beach with Staney and Peter next week.

       A             B         C                D

18. My younger sister like building beautiful sandcastles on the beach.

     A                            B     C                                      D

19. Mary enjoys cook spaghetti and singing English songs.

                   A     B                          C                      D

20. He always hanging out with his friends on Sunday.

              A          B            C                     D

V. Complete the sentences with the suitable tenses.

- I share the same hobby with my sister. We love (21. dance) ............. and (22. go) ............. shopping.

- (23. Make) ................... pottery is Mary’s hobby.

- You become fatter. You shouldn’t (24. eat) .................... much fast food and (25. drink) ................... much coke.

VI. You are going to hear a man introducing about the volunteer program in Galapagos Islands Farm Ecuador. Listen to the first part of the talk and decide if the statements below are true (T) or false (F). 

26. Volunteers of this campaign will do the same thing every day. .........................

27. There is more than one main job to do there. .........................

28. There is no machine to support volunteers when they do farming. .........................

29. Half of the schools there are old. .........................

30. The school maintenance work is as important as the farm work. .........................

VII. Read the text carefully then answer the following questions.

You have a headache and you sneeze and cough. Your nose is all stuffed up, and it keeps running, so you have to blow it every few minutes. You know by these (31).......... that you have a cold, and you feel completely (32) ................ Everyone suffers (33) .......... the common cold at some time or other. It isn’t a serious (34) ............., but nothing can cure it. Medicine can relieve the symptoms. That is, it can make you cough (35)..........,make your headless intense, and stop your nose (36).......... for a while. So far (37) ......... no cure for the common cold and no medicine to prevent it. (38) ............. there is no cure or preventive medicine for colds, people have all kinds of ideas about (39) ................ to prevent and treat colds. Some people think that if you eat a lot of onions, you won’t get cold. (40) ................ say that you should avoid getting wet and chilled, or you will catch cold.

31. A. diseases            B. fevers          C. cures            D. symptoms

32. A. sad                    B. hungry        C. miserable     D. thirsty

33. A. from                  B. of                C. with             D. about

34. A. misery               B. illness         C. headache     D. wrong

35. A. less                    B. fewer          C. much           D. more

36. A. walking             B. jogging       C. running        D. flowing

37. A. it is                   B. there is        C. they are       D. there are

38. A. Although          B. Despite       C. In spite       D. But

39. A. what                 B. why            C. where          D. how

40. A. Other’s            B. Another      C. Others         D. Other

ĐÁP ÁN

Question 1. A              Question 21. dancing

Question 2. B              Question 22. going

Question 3. B              Question 23. making

Question 4. D              Question 24. eat

Question 5. A              Question 25. drink

Question 6. A              Question 26. F

Question 7. B              Question 27.T

Question 8. D              Question 28.F

Question 9. A              Question 29.F

Question 10. C            Question 30. T

Question 11. C            Question 31. D

Question 12. A            Question 32. C

Question 13. B            Question 33. A

Question 14. C            Question 34.  B

Question 15. C            Question 35. A

Question 16. B            Question 36. C

Question 17. A            Question 37. B

Question 18. B            Question 38. A

Question 19. B            Question 39. D

Question 20. B            Question 40. C

3. Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. surf                     B. roof             C. of                            D. father

2. A. concern               B. control        C. correct                    D. hot

II. Find the word which the stress pattern pronounced differently from others.

3. A. sickness              B. feelings       C. contain                    D. language

4. A. cancer                 B. export         C. correct                     D. attract

5. A. remind                B. happy          C. tired                        D. quiet

III. Choose the best option (A, B, c or D) to complete these sentences

6. She puts all the stamps in an .....................

A. apple           B. umbrella      C. egg              D. album

7. Anna’s apartment is ..................... the fifth floor.

A. on               B. at                C. of                D. by

8. Playing sports always gives you ..................... and makes you .....................

A. pleasant/ healthy                B. pleasure/ health

C. pleasure/ healthy                 D. pleased/ healthy

9. I’m sure you ..................... a chance to climb mountains next weekend.

A. have            B. will have     C. having         D. had

10. “Have you made plans for the summer?”– “Yes, we ..................... to Spain.”

A. go               B. going          C. went           D. will go

11. Jogging is a/ an ..................... hobby.

A. expensive   B. cheap          C. difficult      D. unusual

12. “John is a better player than Martin, isn’t he?” – “Oh yes. He ..................... the match tomorrow, I expect.”

A. is winning   B. win               C. wins            D. will win

13 .We should join our hands to help .................. because they are so poor.

A. the homeless           B. the rich       C. the happy    D. the old

14. I have to prepare some English lessons .................. the orphans in the village.

A. to learn                   B. to finish      C. to teach       D. to send

15. The .................. are people who don’t have their own houses to live in.

A. young children       B. street children         C. rich children           D. weak children

IV. Use the present perfect tense or past tense.

16. Mum (make) .................. a delicious omelet already.

17. I (leave) .................. university 2 years ago.

18. We (not decide) .................. what to get Mark for his birthday yet.

19. I (not see) .................. Susan recently.

20. I can’t see where my umbrella is. Somebody (take) .................. it.

V. Choose the correct answer A, B, C. or D to fill each blank in the following passage.

What do you like doing best (21) …………..your spare time? My cousin Paul likes going (22) ………….in the country and taking photos. Sometimes he (23)…………….. with his friends, and they (24) …………….at the park or at the beach. They always have a good time. His brother Chris isn’t (25) ……………..on walking. He spends most of the time at home.

21. A. for                    B. when            C. in                D. at

22. A. for walks          B. walks           C. a walk         D. to walk

23. A. travels               B. gets up        C. sees             D. goes out

24. A. enjoy                 B. have fun      C. hobby         D. go

25. A. interested          B. out               C. decided       D. keen

VI. Read the passage and circle T (true) or F (false).

Community service is very important in social life. As you know, our social life has both the rich and the poor people. So it is necessary for us to take part in volunteer activities to help poor people and elderly people. We can help them in various ways. Firstly, it is easy for us to collect old clothes which we don’t need. Besides, we can join volunteer activities to raise funds for the poor and the homeless in our country. Finally, we can spend time talking with older people, sharing with poor children. Through these activities, we can develop our leadership skill by organizing fundraising, providing food as well.

26. Community service is not necessary in our life. T/ F

27. We take part in volunteer activities to help poor people T/ F

28. We don’t need to collect old clothes for the poor. T/ F

29. We shouldn’t talk with older people. T/ F

30. Community service can develop our leadership skill. T/ F

VII. Listen again. Decide whether the statements below are true (T) or false (F) (audio unit 1)

31. There are four different age groups that play water polo. ................

32. Tyrone wants to join the under 14s club. ................

33. The under 16s train on Monday and Thursday evenings. ................

34. Water polo matches are played on Saturdays. ................

35. You have to pay to join the water polo classes for under 18s ................

VIII. Choose the sentence that has the same meaning as the first.

36. If you are not careful, you will cut yourself with that knife.

A. Unless you are careful, you will cut yourself with that knife.

B. If you are careful, you will cut yourself with that knife.

C. Unless you are not careful, you will cut yourself with that knife.

D. Unless you were careful, you will cut yourself with that knife.

37. Because he doesn’t leave immediately, I call a policeman.

A. Unless he leaves immediately, I won’t call a policeman.

B. If he leaves immediately, I won’t call a policeman.

C. Unless he leaves immediately, I will call a policeman.

D. If he left immediately, I wouldn’t call a policeman.

38. Today isn’t Sunday, so the pupils can’t go swimming.

A. If today is Sunday, the pupils could go swimming.

B. If today were Sunday, the pupils could go swimming.

C. The pupils could go swimming unless today is Sunday.

D. The pupils could not go swimming if today isn’t Sunday.

39. Stop talking or you won’t understand the lesson.

A. If you don’t stop talking, you won’t understand the lesson.

B. If you don’t stop talking, you wouldn’t understand the lesson.

C. If you hadn’t stopped talking, you wouldn’t understand the lesson.

D. If you hadn’t stopped talking, you wouldn’t have understood the lesson.

40. If the homework is difficult, I will ask you for help.

A. Unless the homework is easy, I won’t ask you for help.

B. Unless the homework is difficult, I will ask you for help.

C. Unless the homework is easy, I will ask you for help.

D. Unless the homework isn’t difficult, I won’t ask you for help.

ĐÁP ÁN

Question 1. C              Question 21. C

Question 2. D              Question 22. C

Question 3. C              Question 23. D

Question 4. A              Question 24. B

Question 5. A              Question 25. D

Question 6. D              Question 26. F

Question 7. A              Question 27. T

Question 8. C              Question 28. F

Question 9. B              Question 29. F

Question 10.  D           Question 30. T

Question 11. B            Question 31.T

Question 12. D            Question 32.F

Question 13. A            Question 33. F

Question 14. C            Question 34. T

Question 15. B            Question 35. F

Question 16. has made            Question 36. A

Question 17. left                     Question 37. C

Question 18. haven’t decided Question 38. B

Question 19. haven’t seen       Question 39. A

Question 20. has just taken     Question 40. C

4. Đề số 4

A. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION

I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. A. score B. receive C. scout D. comics

2. A. surprise B. alone C. neighbour D. burn

3. A. of B. fat C. few D. safe

4. A. spring B. visit C. present D. usually

5. A. curl B. keen C. glove D. cook

II. Choose the best answer to complete the sentences.

1. Hoa _________ eating Vegetables because it's good for her health.

A. dislikes     B. likes     C. hates     D. doesn't like

2. Don't read in bed, _______ you'll harm your eyes.

A. or     B. and C. but D. so

3. It's good to____ blood because you can save people's lives.

A. help     B. use     C. donate     D. collect

4. They_____ the beach one week ago.

A. cleaned     B. clean     C. cleaning     D. to clean

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more     B. less     C. much     D. fewer

6. I ............... playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find     B. think     C. say     D. tell

7. -“Would you like me to turn off your computer?

- “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks     B. Yes, please

C. Don’t do it     D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting things    B. playing sports    C. dancing     D. board games

B. READING

I. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use.

hobby     improve     when     writes     because     difficult

My Favourite Hobby

My name is Sara. My favourite _____________(1) is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it ______________(2) I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers always taught me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy ending. I was thrilled when I read a detective story.

I enjoy reading ______________(3) I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who _____________(4) “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further _________________(5) my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different cultures and customs of other countries in the world too.

I read at least one hour every day. I read books by myself. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it might be very challenging.

II. Read the following passages and answer the questions below.

Oil painting:

Since the 18th century, under the impact of society, culture, and technology, oil painting has undergone dramatic changes. They are rebellious but passionate, and prosperous.

Watercolor paintings

Watercolor paintings are considered a unique way to creatively represent dreams, illusions, emotions, and bright feelings using water-soluble pigments.

Sketch: (Tranh phác họa)

Van Gogh did not begin painting until his late twenties. He produced more than 2,000 artworks, consisting of around 900 paintings and 1,100 sketches.

Portrait: (Tranh chân dung)

The Mona Lisa is a famous 16th-century portrait by Leonardo da Vinci. The true identity of the woman pictured in the portrait remains unknown, despite intensive researchs by art historians.

1.What kind of painting is rebellious?

=>................................................................................................................................

2.Who was famous for Sketch?

=>................................................................................................................................

3.When did Leonardo da Vinci draw the portrait “The Mona Lisa”?

=>................................................................................................................................

D. WRITING

I. Combine each pair of the following sentences into one, using the suggested conjunctions in the brackets. (1.5 pts)

1. Mr. Hai usually has stomach problems. He eats dinner very close to the bedtime. (so)

=>………………………………………...................................................................

2. My dad has a lot of carved eggs. He has never sold any of them. (but)

=>...............................................................................................................................

4. You will get a breathing problem. Clean your bed room more regularly. (or)

=>...............................................................................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.(1.0 pt)

1. It/ be/ good idea/ eat/ diferrent/ kind/ fruit/ vegetable/ every day.

=>...............................................................................................................................

2. My brother/ not like/ ice-skating/ because/ think/ it/ dangerous.

=>...............................................................................................................................

ĐÁP ÁN

A. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION

I. Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.)

1.B      2. D     3. A     4. B     5. C

II. Choose the best answer to complete the sentences.

1. B     2. A     3. C     4. A

5. B     6. A     7. A     8. D

B. READING

I. Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use.

1. hobby

2. when

3. because

4. writes

5. improve

II. Read the following passages and answer the questions below.

1. It is Oil painting.

2. Van Gogh was famous for it.

3. He painted it in the sixteenth century.

5. Đề số 5

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. open     B. cold     C. cow     D. going

2. A. fear     B. earn     C. hear     D. clear

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

3. A. collector     B. again     C. dirty                D. provide

4. A. pottery       B. model     C. badminton     D. gymnastics

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

5. The cat is …………….. the computer.

A. between     B. behind     C. next     D. in

front

6. We usually …….. football in the winter

A. do     B. make    C. have     D. play

7. I ……. football every afternoon.

A. play     B. do     C. have     D. does

8. He is holding his neck. I think he has a __________.

A. sunburn     B. flu     C. sore throat     D. toothache

9. Sports like riding a bike and running use a lot of ____________.

A. calories     B. diet     C. food     D. fruit

10. You are a ________if you help other people willingly and without payment.

A. homeless person     B. orphan     C. sick child     D. volunteer

11. If you have a lot of bottles, dolls or stamps, your hobby is __________.

A. cycling     B. collecting     C. decorating     D. carving

12. My sister__________to pop music every day.

A. listen     B. listening     C. listens     D. will listen

13. Because Minh has_________worked for a charity shop, he really wants to do it.

A. ever     B. ago     C. already     D. never

14. My father has a/ an _________hobby: carving eggshells.

A. horrible     B. unusual     C. bad     D. boring

15. You’ll become healthier if you consume _________soft drinks.

A. less     B. more     C. fewer     D. much

16. A: This weekend I’m going to the SOS village to teach the children there.

B: I________you.

A. join     B. am joining     C. will join     D. have joined

IV. Match the sentences in A with the sentences in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17.Eat a lot of red fruits and vegetables

18. Eat less high-fat food

19. Don’t read or study when there’s not enough light

20. Eat enough calories.

a. because it is harmful for your eyes.

b. or you will become weak and tired.

c. to keep you from getting fat.

d. because they provide vitamin A which is good for the eyes.

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

KEEPING OUR TEETH HEALTHY

How can we keep our teeth healthy? First, we ought to visit our dentist twice a year. He can fill the small holes in our teeth before they destroy the teeth. He can examine our teeth to check that they are growing in the right way. Unfortunately, many people wait until they have toothache before they see a dentist.

Secondly, we should brush our teeth with a toothbrush fluoride toothpaste at least twice a day – once after breakfast and once before we go to bed. We can also use wooden toothpicks to clean between our teeth after a meal.

Thirdly, we should eat food that is good for our teeth and our body: milk, cheese, fish, brown bread, potatoes, red rice, raw vegetables and fresh fruit. Chocolate, sweets, biscuits and cakes are bad, especially when we eat them between meals. They are harmful because they stick to our teeth and cause decay.

Mark the sentences

T/F

21. We should not visit our dentist regularly.

 

22. It’s possible to wait until we have toothache, then we see a dentist.

 

23. We ought to brush our teeth twice a day.

 

24. We should eat more fish, raw vegetables and fresh fruit.

 

25. People are advised to eat chocolate, sweets biscuits and cakes between meals.

 

II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

HOBBIES

Many pupils of our school have (26)______hobbies. Lara is 11 years old. She likes (27)_________ poems and painting pictures.

Tom is 15 years old ans he has very interesting hobbies. He likes dancing, designing Internet sites and (28)_________ the piano.

Robert is almost 13 years old. His hobbies are playing football and (29)________ detective stories. Our pupils do many interesting things and they are very busy.

They also love different (30)_______. Tom is the best pupil at Maths. Lara is good at Arts and Literature. And Robert is one of the best pupils at PE. Their hobbies help them study well too.

1. A. interest     B. interesting     C. interested     D. interests

2. A. write     B. writes     C. writing     D. wrote

3. A. playing     B. play     C. plays     D. to play

4. A. read     B. reads     C. to read     D. reading

5. A. objects     B. sports     C. subjects     D. hobbies

C. WRITING. (2.5 ms)

Complete the following sentences using the cues given. (1 m)

1. I/ work/ in/ bank/ for ten years.

.....................................................................................................................................

2. She/ not watch/ TV/ yesterday.

.....................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

1. C

2. B

3. C

4. D

5. B

6. D

7. A

8. C

9. A

10. D

11. B

12. C

13. D

14. B

15. A

16. C

17. D

18. C

19. A

20. B

21. F

22. F

23. T

24. T

25. F

26. B

27. C

28. A

29. D

30. C

WRITING

1. I’ve worked in a bank for ten years.

2. She didn’t watch TV yesterday.

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hoàng Hoa Thám. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
OFF