OFF
OFF
ADMICRO
09AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Phú

11/10/2021 183.48 KB 795 lượt xem 14 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211011/533733341341_20211011_154722.pdf?r=415
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Hoc247 xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Phú nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 7 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS TRẦN PHÚ

1. Đề số 1

IFind the word which has a different sound in the part underlined

Question 1. A. photo                B. favour                   C. volleyball                 D. laugh

Question 2. A. cinema              B. comic                   C. cake                          D. cool

Question 3. A. guess                B. big                         C. sign                          D. again

Question 4. A. picture              B. sure                       C. nurture                     D. nature

Question 5. A. rehearse            B. return                    C. first                          D. collector

II. Choose A, B, C, or D for each gap in the following sentences.

Question 6. Ngoc________ eating fast food because it's not good for her health.

A. likes                     B. loves                      C. hates                    D. enjoys

Question 7. If you want to live long, you_________ eat much red meat.

A. should                  B. needn't                   C. have to                 D. shouldn't

Question 8. Don't read in bed,________ you'll harm your eyes.

A. or                        B. and                      C. but                              D. so

Question 9. Nam wants to lose weight, _________ he began jogging last Sunday.

A. or                        B. and                      C. but                              D. so

Question 10. I_______playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. think                   B. find                 C. say                              D. tell

Question 11. This summer Lan_______ three volunteer activities.

A.  has participated in              B. participates in               

C. participated in                     D. participating in

Question 12. Before moving to Ha Noi, my parents____ in Hai Phong.

A. have lived            B. lived                   C. have been living         D. live

Question 13. My friend has decided to use______electricity by using more solar energy instead.

A. more                   B. less                     C. much                          D. fewer

Question 14. A: This weekend I'm going to the SOS village to teach the children there.

B:  I____you.

A. join                 B. am joining           C. will join            D. have joined

Question15. You'll become healthier if you consume_________soft drinks.

A. more              B. less                      C. much               D. fewer

III. Complete each sentence below by filling each blank with the correct form of the word provided. 

Question 16. I think staying at home all day is______________ because I don't know what to do. BORE

Question 17. It is_____________________to eat a lot of sweetened food and drinks. HEALTH

Question 18. I love_____________________pottery because it is challenging. MAKE

Question 19. Many people do volunteer work because it can make a________in their community. DIFFER

Question 20. Some students usually teach street______________English in the summer. CHILD

IV.  Fill each blank in the following letter with a suitable word. 

Dear Mira,

Thanks for your letter. Now I'll tell you (21) _______ my hobbies.

My favourite hobby is knitting. It is strange, isn't it? My mother (22) ______ me to knit two years ago. Now I can knit scarves and sweaters. It's great when can (23) _______ them to my relatives and friends as gifts. Knitting is also imaginative (24) _______ you can knit anything you can imagine of. Besides, it is quite cheap. You only (25) _______ a pair of needles and some wool.

I'm sending you a scarf next month. I'm knitting it. I hope you'll like it.

Best wishes,

Vy

V. Read the text and answer the questions.

WHY SHOULD YOUR FAMILY VOLUNTEER?

Family Volunteer Day

The first reason why many families do volunteer work is that they feel satisfied and proud. The feeling of fulfilment comes from helping the community and other people. In addition, volunteering is a great way for families to have fun and feel closer. But many people say they don’t have time to volunteer because they have to work and take care of their families. If that’s the case, try rethinking some of your free time as a family. You could select just one or two projects a year and make them a family tradition. For instance, your family can make and donate gift baskets for the old homeless people on holidays. Your family can also spend only one Saturday morning a month collecting rubbish in your neighbourhood.

Question 26. How do people often feel when they volunteer?

=> __________________________________________________________ .

Question 27. How can doing volunteer work benefit your family?

=> __________________________________________________________ .

Question 28. Why do some people lack time? 

=> __________________________________________________________ .

Question 29. How can your family help the old homeless people?

=> __________________________________________________________ .

Question 30. Is collecting rubbish in the neighbourhood an example of volunteer work?

=> __________________________________________________________ .

VI. Write full sentences using the suggested words and phrases given.

Question 31. It / be / good idea / eat / different / kind / fruit / vegetable / every day.

=> __________________________________________________________ .

Question 32. There / be / a lot / interesting / tasty / ways / do / this.

=> __________________________________________________________ .

Question 33. Fruit / vegetable / can be / serve / many different / ways.

=> __________________________________________________________ .

Question 34. They / can / also / be / add / to / other / ingredients.

=> __________________________________________________________ .

Question 35. Put / sliced bananas / strawberries / on / cereal.

=> __________________________________________________________ .

Question 36. Add / chopped fruit / yogurt.

=> __________________________________________________________ .

Question 37. Pack / vegetable sticks / lunch box.

=> __________________________________________________________ .

Question 38. Top / pizza / with / sliced mushrooms.

=> __________________________________________________________ .

Question 39. Eat / fresh fruit / better / you / than / glass / fruit juice.

=> __________________________________________________________ .

Question 40. A glass / fruit juice / have / up to / six / teaspoons / sugar.

=> __________________________________________________________ .

2. Đề số 2

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1 mark):

1. A. chair                        B. school                        C. couch                   D. children

2. A. sometimes               B. moment                     C. stove                    D. close

3. A.biology                     B. geography                 C.  physics                D. fly

4. A. homework               B.  house                        C. hour                     D.here                       

 II.Choose the best words by circling the letter A,B,C or D. (2 marks)

1. How …….. is it from your house to school?

A. far   B. long            C. old   D. tall

2. What ……… intelligent boy!

A. the                       B. a              C.an              D. is

3. Would you like some coffee?- __________

A. Yes, please     B. Of course             C. No, thanks     D. Both A and C are correct.

4. This car is the …….  expensive of the four car.

A. best B. more           C. good               D. most

5. They enjoy ……..TV.

A. to watch                    B. watching  C. to watching                        D. watched

6. A …………..work on a farm.

A. doctor         B. farmer         C. teacher             D. journalist

7. She is very happy …….. you again.

A. meet           B. meets          C. to meet            D. meeting

8. He is in class 7A and  …………………………. am I.

A. too                    B. so                          C. but                                  D. by

III. Give the correct form of the verbs in the bracket. (2 marks)

1. Trang (not have) any friends in Ha noi.                             1……………………

2. Some boys and girls (play) marbles at the moment.          2……………………

3. The students (visit) their old teacher next week ?              3……………………

4. Mr Nam usually ( watch) TV in his free time ?                  4…………………..

IV. Fill in the blanks with the correct form of the words in the capital letters:

(1 mark):

1. Today Lien is not………………..because she misses her parents                HAPPINESS

2. Living in the city is………….…..than living in the countryside                        NOISY    

3. In electronics, we learn to repair ..........................appliances.                            HOUSE

4.My .......................is tall and beautiful.                                                                TEACH

V. Read the passage carefully then  answer the questions: (2 marks)

        Linda lives with her parents in a big house in HCM City.  She is from England. She is thirteen. She has blue eyes and black hair. She is studying at International Language School. She can speak French, English and Vietnamese. But she doesn’t speak Vietnamese fluently. She often goes to French speaking club on Sunday mornings. She likes Vietnamese people very much because they are friendly.

1. Where is Linda from?.........................................................................................

2. How many languages can she speak?........................................................................

3. Does she speak Vietnamese fluently?.......................................................................

4. Why does she like Vietnamese people?..................................................................

VI. Arrange the following words to make correct sentences. (1 mark).

1. play/ will/ soccer/ this/ afternoon/ they.

…………………………………………………………………………………

2.my/ is/ favorite/ English/ subject.

…………………………………………………………………………………

VII. Complete the following sentences with the suggested words. (1 mark).

1.It / difficult/ find/ apartment / Ho Chi Mih City?

……………………………………………………………………………………..

2. They/ listen/ music/ now.

……………………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I. Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. (1 mark)

Mỗi câu chọn đúng cho 0,25 điểm

Câu

1

2

3

4

Đáp án

B

A

D

C

II. Choose the best words by circling the letter A,B,C or D. (2 marks)

Mỗi câu chọn đúng cho 0,25 điểm

Câu

1

2

3

4

5

6

7

8

Đáp án

A

C

D

D

B

B

C

B

III. Give the correct form of the verbs in the bracket. (2 marks)

Mỗi động từ chia đúng cho 0,5 điểm

1. doesn’t have

2. are playing

3.  will visit

4.  watches                            

IV. Fill in the blanks with the correct form of the words in the capital letters:

(1 mark): Mỗi từ biến đổi đúng cho 0,25 điểm

1. happy

2. noisier            

3. Household

4. teacher

V. Read the passage carefully then  answer the questions: (2 marks)

Mỗi câu trả lời đúng cho 0,5 điểm

1. She is from England.

2. She can speak three languages.

3. No, she doesn’t.

4. She likes Vietnamese people very much because they are friendly.

VI. Arrange the following words to make correct sentences. (1 mark):

Mỗi câu sắp xếp đúng cho 0,5 điểm

1. They will play soccer this afternoon.

2. My favorite subject is English/English is my favorite subject .

VII. Complete the following sentences with the suggested words.(1 mark) :

Mỗi câu hoàn thành đúng cho 0,5 điểm

1. Is it difficult to find an apartment in Ho Chi Minh City?

2. They are listening to music now.

3. Đề số 3

A. PRONUNCIATION & VOCABULARY & GRAMMAR: (5.0ms)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0,5m)

1. A. go                                   B. photo                                  C. piano                                   D. collect

2. A. watch                             B. catch                                   C. school                                 D. teach

II. Choose the word which is stressed differently from the others. (0,5m)

3. A. temperature                    B. stomachache                       C. adult                                   D. advice

4. A. recycle                            B. benefit                                C. provide                               D. encourage

III. Choose the best answer among A, B, C or D that best completes each sentence (3,0ms).

5. ________are those who do not have a home and really need help.

A. elderly people                     B. sick children                       C. homeless people                 D. disabled people

6. She often _______money to charitable organisations.

A. donate                                B. volunteer                            C. recycle                                D. plant

7. I think I_______him before.

A. meet                                   B. met                                     C. will meet                             D. have met

8. When I was a little girl, I often_________ the piano.

A. play                                                B. played                                 C. plays                                   D. have play

9. Eat______junk food. It makes you fat!

A. less                                     B. fewer                                  C. more                                   D. many

10. I have temperature,____I feel tired.

A. and                                     B. or                                        C. but                                      D. so

11. She looks very red. She was outdoors all day yesterday. I think she has __________.

A. sunburn                              B. headache                            C. toothache                            D. flu

12. My grandparents _____exercise in their free time.

A. play                                                B. collect                                 C. go                                       D. do

13. If you always buy flowers and put them in a vase to display in your house, your hobby is ________.

A. collecting flowers               B. arranging flowers               C. planting trees                      D.bird-watching

14. They hate ________noodles. They prefer rice.

A. eating                                 B. eat                                       C. eats                                     D. ate

15. I find this hobby________because carved eggshells are unique gifts for families and friends.

A. interest                               B. interested                            C. to interest                           D.interesting

16. Go Greens _________the environment.

A. gives                                   B. protects                               C. donates                               D. recycles

IV. Match the clauses in A with the clauses in B to form meaningful sentences. (1 m)

A

B

17. I want to eat some junk food,

a. and I feel tired.

18. I don’t want to be tired tomorrow,

b. or I can cycle to school.

19. I have a temperature,

c. but I am putting on weight.

20. I can exercise every morning.

d. so I should go to bed early.

B. READING. (2.5 ms)

I. Read the text and mark the sentences as True (T) or False (F). (1.25 ms)

Dentists say that the most important part of tooth care happens at home. So, what should we do to have good oral teeth?

First of all, we should brush our teeth at least twice a day – after breakfast and dinner. To keep our teeth healthy, we should brush thoroughly for two minutes. Move the brush back and forth and make sure to clean the back, front and top sides of each tooth. Second, among a lot of  toothbrushes in the supermarket, we should choose a small-headed soft toothbrush. It can reach all areas of the mouth and doesn’t harm our teeth and gums. We should also replace the toothbrush every three months.

Third, we should use mouthwash after brushing. Each tooth has five sides, but a toothbrush cleans only three of them. The mouthwash helps us clean teeth completely. Remember to spit it out.

Fourth, we should choose the best food for the health of our teeth which includes cheeses, chicken or other meat and nuts. These food provide the calcium which helps strengthen the teeth. Some vegetables like garlic, ginger or pepper can be used as home remedies for a toothache. Try to advoid snacks, sugary food or soda.

Last but not least, we should visit our dentist at least every six months and  every time that we have a problem with our teeth.

Mark the sentences

T/F

21. Tooth care doesn’t include taking care of the teeth at home.

 

22. We should brush our teeth for one minute.

 

23. Among a lot of kinds of mouthwash, we should choose carefully.

 

24. Snacks and sugary food are harmful for the teeth.

 

25. We should choose a toothbrush with a small head.

 

II. Read the text. Choose the best answer A, B, C or D. (1.25 ms)

WHAT IS COMMUNITY SERVICE?

Community service is (26)_________to help those in your community. It might be something that is done once or on a regular basis. Community (27)__________ is often referred to as “giving back to your (28)________”. It can be done by an (29)__________ or an organisation. Community service is giving your time without being (30)__________, whether it is to help the less fortunate or to help clean up your community.

26. A. volunteer                      B. volunteering                       C. voluntary                D. to volunteer

27. A. benefit                          B. product                               C. service                    D. gift

28. A. community                   B. volunteer                            C. friend                      D. help

29. A. adult                             B. individual                           C. elderly person         D. area

30. A. given                            B. donated                              C. paid                                    D. provided

C. WRITING. (2.5 ms)

Complete the following sentences using the cues given. (1m)

1. We/ buy/ new car/ last weekend.

........................................................................................................................................................

2. She/ not write/ her grandparents/ yet.

.........................................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

1D

2C

3D

4B

5C

6A

7D

8B

9C

10D

11A

12D

13B

14A

15D

16B

17C

18D

19A

20B

21F

22F

23F

24T

25T

26B

27C

28A

29B

30C

WRITING

1. We bought a new car last weekend.

2. She hasn’t written to her grandparents yet.

4. Đề số 4

PART A: LISTENING

I/ Listen and match the item in column A with the item in column B:(1,0 mark)

A                                                                                 B

1. Lan has                                                        A. is a student.

2. Lan’s father                                                 B. for a HaNoi newspaper.

3. Lan’s brother                                               C. an elder sister.

4. He writes                                                     D. takes care of sick children.

II/ Listen to the passage again and choose True (T) or False (F) as you heard: (1,0 mark)

……………1.  Lan’s father takes care of sick children.

……………2.  Lan has an elder brother.

……………3.  Lan’s brother is a student.

……………4.  He writes for a Ha Noi magazine.

PART B: USE OF ENGLISH

I.Circle the correct letter that has different stress position from the rest : (0,5 mark)

1. A. student                            B.  parents                            C. invite                                  D. lovely

2. A. address                            B.  uncle                               C. teacher                               D. farmer

II. Circle the correct letter that has the underlined part pronounced differently from the rest:(0,5 mark)

1. A. nice                            B. uncle                                  C. office                            D. distance

2. A. invitation                   B.late                                      C.information                   D. start

III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the following sentences: (1,5 marks)

1. We ________ our grandparents next week.

   A. will meet                         B. meet                                  C.is meeting                         D.meets

2. My father lives_________26 Tran Hung Dao street.

    A. on                                    B.  of                                     C. in                                     D. at

3. Quan: Let’s meet in front of the movie theater.

    Minh :_________________________________________________________________
    A.No.I will                        B.Ok.What time?                 C.Yes,I do                              D. No, thanks

4. The red dress is ______________ than the blue dress.

   A. cheap                             B. cheaper                   C. the cheapest           D. cheapest

5. His father writes for a magazine . He is a __________________________.

    A. worker                          B. journalist                          C. doctor                          D. teacher

6.___________is it from your house to school? -500 meters.

    A. How old                       B. How many                         C. How far               D. How much

IV.Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences:(0,5 mark)

1. Mr Binh is a __________. He always works very hard. ( farm )

2. What a ________________ house !  ( beauty )

PART C: READING

I. Read the passage and choose the best answer ( A, B, C or D) to complete the passage: (1,0 mark)

   Hoa is a new student in class 7A. Her parents lives in Hue, and she lives (1)______her uncle and aunt in Hanoi. Hoa has a lot of  ( 2 )________in Hue, but she doesn’t have any friends in Hanoi. Many things are ( 3 )__________. Her new school is bigger than her old school. Her new school has lots of students . Her old school doesn’t many students. Hoa is ( 4) ______because she misses her parents and her friends.

1) A. on                 B. at                     C. about                                   D. with

2) A. friends          B.friend                C. teacher                                D. teacher

3) A. same             B.important           C.different                             D. expensive

4) A. happy           B. unhappy            C. sadly                                   D. nice

II. Read the passage and answer the following questions: (1,0 mark)

      Lan lives in the city with her parents and two brothers. She lives at 18 Nguyen Trai street. Her telephone number is 8828065. She will be fourteen on her next birthday. She will have a small party for her birthday. She will invite some close friends to her house. The party will start at five o’clock and finish at nine. They will have a lot of fun.

*QUESTIONS:
1. Which sentence does the passage mainly discuss about ?

     A.Lan will have a birthday party with her friends.                B.Lan wil visit her friends

     C.Lan is a new student.                             D.Lan’s family won’t have a party for her next birthday.

2. How old will Lan be on her next birthday?

     A. 10                  B. 14                                 C. 12                              D. 11

3.How long will the party last ?

    A. 3 hours          B. 4 hours                           C. 5 hours                     D. 6 hours   

4.Which sentence is NOT TRUE about Lan?

    A. She’ll be 14 on her next birthday.            B She is 13 now.      C. There are four people in her family.

    D. She lives on Nguyen Trai street.

PART D: WRITING

I. Circle the letter A, B, C or D  which the underlined word has a mistake ( 1,0 mark )

1. His house is next at my house.

       A           B         C   D

2. Minh  will play soccer with his friends every Sunday.

                    A                    B     C     D

3.My birthday is on the five of June..

     A                B C          D

4. Mai is the more beautiful girl in her class.

           A         B                     C        D

II. Rewrite the following sentences that remain the meaning as the first sentence:(0,5 mark)

1. She is a nice girl.

 What ____________________________________________!

2. Lan is shorter than Hoa.

Hoa ______________________________________________.

III. Use these cues to complete the following sentences:(1,5 marks)

1. Minh / go / to / school / next week /.

->……………………………………………………………..

2. Would / you / like / go / to / the / cinema / ?

->………………………………………………........................

3. There / a picture / on / the / wall / .

->................................................................................................

4. What / your / address / ?

->................................................................................................

5. I / often / get / up / early / the / morning / .

->................................................................................................

6. When / your / birthday / ?

->................................................................................................

ĐÁP ÁN

PART A: LISTENING

I/ Listen and match the item in column A with the item in column B:(1,0 mark)

1. C    2 D      3.A        4.B

II/ Listen to the passage again and choose True (T) or False (F) as you heard: (1,0 mark)

1. T     2.F      3.T        4. F

PART B: USE OF ENGLISH

I.Circle the correct letter that has different stress position from the rest : (0,5 mark)

1. C            2.A

II. Circle the correct letter that has the underlined part pronounced differently from the rest:(0,5 mark)

1. B           2.D

 III. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the following sentences: (1,5 marks)

1. A   2.D       3.B        4.B              5.B              6.C

IV.Supply the correct form of the words in brackets to complete the following sentences:(0,5 mark)

1. farmer

2. beautiful

PART C: READING

I. Read the passage and choose the best answer ( A, B, C or D) to complete the passage: (1,0 mark)

1/ D   2/ A   3./ C     4/ B

II. Read the passage and answer the following questions: (1,0 mark)

1. A   2.B    3.B     4. C

PART D: WRITING

I. Circle the letter A, B, C or D  which the underlined word has a mistake ( 1,0 mark )

1. C   2.A    3.D   4.B

II. Rewrite the following sentences that remain the meaning as the first sentence:(0,5 mark)

1. What a nice girl !

2. Hoa is taller than Lan.

III. Use these cues to complete the following sentences:(1,5 marks)

1.Minh will go to school next week.

2. Would you like to go to the cinema ?

3. There is a pictrure on the wall.

4. What is your address ?

5. I often get up early in the morning.

6. When is your birthday ?

5. Đề số 5

A. LISTENING

I. Listen and circle the best answer for the following questions as you hear. (1.25 pts)

1. How was Melissa’s weekend?       

A. It’s terrible.                                    B. It’s very good.                    C. It’s OK.     

2. What did she do on Saturday night?         

A. She went out.                     B. She stayed at home.           C. She visited her friend.

3. Who did she go to the cinema with?         

A. With her sisters.                 B. With her boyfriend.            C. With some friends.

4. What was the film like?     

A. It was so boring                 B. It was really good.             C. It was not very good.

5. What did she do on Sunday?        

A. Stayed at home and watched TV

B. Slept in until 10 a.m.

C. Did gardening with her mom.

II. Listen to Jack and Naomi. Are the statements below true (T) or false (F)? Check (T or F) in the boxes. (1.25 pts)

Statements

T

F

1. Jack’s weekend was very bad.

 

 

2. Jack bought a CD as a present for his dad and he took it home.

 

 

3. He met some friends in town and they had dinner at a café on Saturday night.

 

 

4. On Sunday, he wrote a short e-mail and sent it successfully to his friend in Canada.

 

 

5. He rented a DVD- Troy, but there was a different film in.

 

 

B. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION

I/ Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others. (0.5 pt)

1. A. answer               B. teacher                   C. butter                     D. birth

2. A. surprise              B. alone                       C. neighbour               D. burn

3. A. of                        B. fat                           C. few                         D. safe

4. A. sping                   B. visit                         C. present                    D. usually

5. A. curl                     B. keen                        C. glove                       D. cook

II. Choose the best answer to complete the sentences. (2,0 pts)

1. -“What would you like to drink now?”      - “_______________.”

A. No, thanks              B. Yes, please             C. I like to do nothing                        D. Orange juice, please

2. All of us enjoy _______ to classical music.

A. listen                       B. listens                     C. listening                  D. listened

3. She worked very hard,  _______she passed all  her exams.

A. because                   B. and                         C. so                            D. but

4. Hoa looks red. She was outdoors yesterday. Perhaps she has _______

A. flu                           B. sunburn                   C. spots                       D. stomachache

5. My family has decided to use _________ electricity by using more solar energy instead.

A. more                       B. less                          C. much                       D. fewer

6. I ............... playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. find                                    B. think                                   C. say                          D. tell

7. -“ Would you like me to turn off your computer?

    - “ ______________. I’ll do it myself”

A. No, thanks              B. Yes, please             C. Don’t do it D. Of course

8. You like playing monopoly or chess, your hobby may be _______.

A. collecting  things.               B. playing sports         C. dancing                   D.  board games

C. READING

I.  Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use.  (1.0 pt)

hobby         improve        when         writes      because       difficult

 

My Favourite Hobby

My name is Sara. My favourite _____________(1) is reading. I enjoy reading a book when I am free. I started to do it ______________(2) I was four years old. The first time I did it, I felt interested. So I kept reading. The teachers always taught me to read the difficult words. I was happy when I read a story with a happy ending. I was thrilled when I read a detective story.

I enjoy reading ______________(3)  I like to explore the imaginative world of my favourite author, J.K. Rowling who _____________(4) “ Harry Potter” . There are a lot of advantages of reading. Reading can make me relaxed and calm. I can also learn new vocabulary items. Then I can further _________________(5) my English. Moreover, it can give me an unlimited imagination, so I can write books in the future. I can learn the different cultures and customs of other countries in the world too.

I read at least one hour every day. I read books by myself. I usually read it at home. I wish I could read different kinds of books because it might be very challenging.

II. Read the following passages and answer the questions below. (1.5 pts)

Oil painting:

Since the 18th century, under the impact of society, culture, and technology, oil painting has undergone dramatic changes. They are rebellious but passionate, and prosperous. 

Watercolor paintings

Watercolor paintings are considered a unique way to creatively represent dreams, illusions, emotions, and bright feelings using water-soluble pigments.

Sketch: (Tranh phác họa)

Van Gogh did not begin painting until his late twenties. He produced more than 2,000 artworks, consisting of around 900 paintings and 1,100 sketches. 

Portrait: (Tranh chân dung)

The Mona Lisa is a famous 16th-century portrait by Leonardo da Vinci. The true identity of the woman pictured in the portrait remains unknown, despite intensive researchs by art historians. 

1. What kind of painting is rebellious?

=>................................................................................................................................

2. Who was famous for Sketch?

=>................................................................................................................................

3. When did Leonardo da Vinci draw the portrait ‘ The Mona Lisa”?

=>................................................................................................................................

D. WRITING

I. Combine each pair of the following sentences into one, using the suggested conjunctions in the brackets. (1.5 pts)

1. Mr. Hai usually has stomach problems. He eats dinner very close to the bedtime. (so)

 =>………………………………………............................................................................................

2. My dad has a lot of carved eggs. He has never sold any of them. (but)

 => .......................................................................................................................................................

4. You will get a breathing problem. Clean your bed room more regularly. (or)

 =>  .......................................................................................................................................................

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.(1.0 pt)

1. It/ be/ good idea/ eat/ diferrent/ kind/ fruit/ vegetable/ every day.

=>  .......................................................................................................................................................

2. My brother/ not like/ ice-skating/ because/ think/ it/ dangerous.

=>  .......................................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

A. LISTENING (Tỉ lệ 25%)

I. Listen and circle the best answer for the following questions as you hear.

(5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1.C

2. A

3. C

4. B 

5. A

II. Listen to Jack and Naomi. Are the statements below true (T) or false (F)? Check (T or F) in the boxes.

(5 items x 0,25 = 1.25 pts)

1.T

2. F

3. T

4. F 

5. T

B. PHONETICS + LANGUAGE FOCUS + LANGUAGE FUNCTION (Tỉ lệ 25%)

I/ Circle the word that has the underlined part pronounced differently from the others.)

 (5 items x 0,1 = 0,5 pt)

1.D

2. D

3. A

4. B 

5. C

II. Choose the best answer to complete the sentences.

(8 items x 0,25 =2,0 pts)

1. D

2. C

3. C

4. B

5. B

6. A

7. A

8. D

C. READING

I.  Read and fill in the blanks with ONE word given in the box. There is one Extra word you don’t need to use. 

(5 items x 0,2 = 1,0 pt)

1. hobby

2. when

3. because

4. writes 

5. improve

II. Read the following passages and answer the questions below. (1.5 pts)

1. It is Oil painting.

2. Van Gogh was famous for it.

3.  He painted it in the sixteenth century.

E. WRITING

I. Combine each pair of the following sentences into one, using the conjunctions in brackets.

(3 items x 0,5 =1.5 pts)

1. Mr. Hai eats dinner very close to the bedtime, so he usually has stomach problems.

2. My dad has a lot of carved eggs, but he has never sold any of them.

3. Clean your bed room more regularly or you will get a breathing problem.

II. Rearrange the jumbled words to make meaningful sentences.

(2 items x 0,5 =1.0 pt)

1. It’s a  good idea to eat diferrent kinds of fruit and vegetables every day.

2. My brother doesn’t  like ice-skating because he thinks it is dangerous.

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 7 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Phú. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
ON