OFF
OFF
ADMICRO
11AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hùng Vương

13/10/2021 181.45 KB 846 lượt xem 13 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211013/694044906128_20211013_134707.pdf?r=7403
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Hoc247 xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hùng Vương nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 9 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS HÙNG VƯƠNG

1. Đề số 1

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. A. tablecloth

B. authenticity

C. through

D. although

2. A. weave

B. treat

C. deal

D. drumhead

3. A. delighted

B. helpline

C. advice

D. decision

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. A. disappointed

B. adolescence

C. environment

D. independence

5. A. balloon

B. craftsmen

C. markets

D. local

Give the correct form of word

6. Last week we had a ____________ trip to an ancient village on the outskirts of Hanoi. (MEMORY)

7. I think Tom and Mary have known each other since their _____________. (CHILD)

8. Everything was ___________ to me when I visited Gold Coast for the first time. (EXCITE)

Choose the correct answer A, B, C or D

9. I have ten pictures and eight pieces____________sculpture on exhibition.

A. of

B. on

C. in

D. for

10. All people should join hand in protecting the environment _________ we can gain better health.

A. in order that

B. when

C. because

D. even though

11. They see the outdoors as a____________ activity, not a job opportunity.

A. exhausted

B. international

C. recreational

D. volunteering

12. Dublin was a very different place in those days, like a village, not the wonderful________city it is now.

A. rural

B. cosmopolitan

C. reliable

D. pleasant

13. This is a top-quality product at a very _________price.

A. high

B. costly

C. affordable

D. effective

14. He advised the ___________ in class

A. to not talk

B. not to talk

C. to talk not

D. don’t talk

15. Someone was wondering if the taxi ___________ yet.

A. had arrived

B. arrived

C. arrives

D. has arrived

Choose the word or phrase in each of the following sentences that needs correcting

16. Her mother ordered (A) her do not go (B) out with him (C)the night before (D).

17. We have no idea (A) who talking (B) to when (C) we have problems (D).

Read the following passage and choose the best option for each numbered blank.

Hello! My name is Herman. I live in a big city in Germany and it’s quite exciting! There are lots of things to do. My parents bought a flat near a park where I can ride my bike or (18) _____________ skateboarding. My brother is older than me and I also go to the cinema with him. The city library is a great place. I usually meet my friends there and we do our school (19) _____________ or study together.

Of course living in a big city is not easy. City life can be fast, tiring and stressful. The streets are always (20)_____________ and noisy. Because of the cars is polluted sometimes. People are so busy that they (21)_____________have time for their neighbours or friends. But I can’t see myself moving to the (22)_____________. I just love living in the city too much.

18. A. go

B. do

C. play

D. sail

19. A. workshop

B. projects

C. playgrounds

D. competitions

20. A. bored

B. surprised

C. crowded

D. exhausted

21. A. usually

B. always

C. often

D. rarely

22. A. university

B. countryside

C. mountain

D. building

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

If parents bring up a child with the sole aim of turning the child into a genius, they will cause a disaster. According to several scientists, this is one of the biggest mistakes which ambitious parents make. Generally, the child will be only too aware of what his parents expect, and will fail. Unrealistic parental expectations can cause great damage to children.

However, if parents are not too unrealistic about what they expect their children to do, but are ambitious in a sensible way, the child may succeed in doing very well - especially if the parents are very supportive of their child.

Michael is very lucky. He is crazy about music, and his parents help him a lot by taking him to concerts and arranging private piano and violin lessons for him. They even drive him 50 kilometers twice a week for violin lessons. Michael's mother knows very little about music, but his father plays the trumpet in a large orchestra. However, he never makes Michael enter music competitions if he is unwilling.

Winston, Michael's friend, however, is not so lucky. Both his parents are successful musicians, and they set too high a standard for Winston. They want their son to be as successful as they are and so they enter him for every piano competition held. They are very unhappy when he does not win. Winston is always afraid that he will disappoint his parents and now he always seems quiet and unhappy.

23. One of the serious mistakes parents can make is to .

A. push their child into trying too much

B.help their child to become a genius

C.make their child become a musician

D.neglect their child's education

24. Parents' ambition for their children is not wrong if they .

A. force their children into achieving success

B.themselves have been very successful

C.understand and help their children sensibly

D.arrange private lessons for their children

25. Michael is fortunate in that____________.

A.his father is a musician

B.his parents are quite rich

C.his mother knows little about music

D.his parents help him in a sensible way

26. Winston's parents push their son so much and he .

A.has won a lot of piano competitions

B.cannot learn much music from them

C.has become a good musician

D.is afraid to disappoint them

27. The two examples given in the passage illustrate the principle that ____________.

A.successful parents always have intelligent children

B.successful parents often have unsuccessful children

C.parents should let the child develop in the way he wants

D.parents should spend more money on the child's education

Complete the second sentence in each pair so that it has a similar meaning to the first sentence

28. I arrived on time in spite of the bad traffic.

Although ______________________________

29. We have never stayed at a worse hotel than this. (the)

This _______________________ we’ve ever stayed at.

30. “Have I ever met him before?” Laura said to herself. (wondered)

______________________________________

ĐÁP ÁN

Find the word which has a different sound in the part underlined

1. D     2. D     3. D

Choose the word which has a different stress pattern from the others.

4. C     5. A

Give the correct form of word

6. memorable

7. childhood

8. exciting

Choose the correct answer A, B, C or D

9. A     10. A   11. D   12. B   13. C   14. B   15. A

Choose the word or phrase in each of the following sentences that needs correcting

16. B   17. B

Read the following passage and choose the best option for each numbered blank.

18. A   19. B   20. C   21. D   22. B

Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

23. A   24. C   25. D   26. D   27. C

Complete the second sentence in each pair so that it has a similar meaning to the first sentence

28. Although the traffic was bad, I arrived on time

29. This is the worst hotel that we’ve ever stayed at.

30. Laura wondered if she had met him before.

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions

1: A. primary 

B. divide 

C. comprise 

D. religion

2: A. impressed 

B. disappointed 

C. wished 

D. stopped

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3: A. design 

B. mention 

C. prefer 

D. inspire

4: A. memorable 

B. experience 

C. historical 

D. production

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5: I wish I have (A) time and (B) money to travel (C) around the world (D).

6: John used to going (A) to school by (B) bus. Now he goes (C) by bicycle (D).

7: She asked (A) me how long (B) does it take (C) me to go (D) to school by bike.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8: My parents once took me to Bat Trang village. I could make my own _________ there.

A. pottery

B. lacquer

C. painting

D. sculpture

9: _________ he’s spent a lot of money to redecorate his shop, he cannot make any more profit.

A. In order to

B. Although

C. So that

D. Because of

10: Osaka has become one of the _________ “liveable” city in Asia.

A. more

B. better

C. much

D. most

11: We _________ a really good restaurant near the central station.

A. found out

B. got over

C. took off

D. looked forward

12: Ha Noi City now is _________ it was 10 years ago.

A. not as large

B. much larger than

C. more large than

D. the largest

13: Huy got a bad mark for his English test. He must have been really _________.

A. disappointed

B. relaxing

C. interested

D. happy

14: Jane said that she _________ come and look after the children the following day.

A. would

B. was

C. has to

D. is going to

15: That church looks very old. When _________?

A. was it built

B. is it built

C. has it been built

D. did it build

16: She was really impressed _________ the friendliness of the local people.

A. with

B. by

C. in

D. on

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

17: Mom, I’ve got the first rank in class this semester. - ………………

A. Well done

B. Thank you

C. Never mind

D. Let’s go

18: I will pick you up at eight o’clock on my way to the airport. - ……………….

A. For pleasure

B. Great. I’ll see you then.

C. I have a phone.

D. Would be.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

19: Maths and English are compulsory subjects in my school.

A. required

B. difficult

C. interesting

D. optional

20: The council had to cancel the football match because of the storm.

A. come back

B. call off

C. set off

D. pass down

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

21: Lan is very depressed because here closest friend is moving to another city.

A. sad

B. disappointed

C. happy

D. delighting

22: Take off your hat when you go to the pagoda.

A. go on

B. pull down

C. take up

D. put on

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks

I’m fascinated (23) __________ traditional handicrafts. At weekends, I usually go to Bat Trang where I was born. It’s a (24) __________ village not far from Ha Noi center. My uncle and my aunt still live in Bat Trang and they own a big workshop there. In fact, my grandparents (25) __________ that workshop and some years ago, my uncle and my aunt (26) __________ the business because my grandparents are very old. My grandfather is a well-known artisan in the village. Every time I go there, he teaches me how (27) __________ things from clay such as pots, vase and bowls.

23: A. in 

B. of 

C. by 

D. with

24: A. making hat 

B. pottery 

C. moulding 

D. painting

25: A. started

B. set  

C. went

D. made

26: A. looked after

B. took care 

C. set up

D. took over

27: A. to make 

B. to do 

C. to know

D. to find

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

In Britain some families feel that learning at home is better than going to school. Home schooled children can choose when they want to learn. Does this sound more enjoyable than school?

Andrian is a science prodigy and he wants to start university by the age of fourteen. He finds school lessons easier than the ones he expects but making friends is more difficult. At home he can spend more time on his favourite subjects and is preparing to take many of his exams early. Does he ever take a break? “Yes”, he says “I don’t study subjects I’m not interested in.”

Holly’s parents weren’t happy with the local school. So they made a decision to teach her at home. Her favourite is history and she often goes to the museum to study. “I couldn’t do that before”, she says. “This is more interesting than school was.” Her parents are always happy to help her.

Andrian and Holly love learning at home, but some people think that studying at school is more useful because it trains you for adult life. It teaches you to be with people you don’t like, but it can also help you to make friends. Are these things more important than lessons? What do you think?

28: In Britain, people can learn at home or _____________.

A. at school

B. at work

C. at the museum

D. at break

29: Andrian wants to start ____________________ when he’s 14.

A. school

B. subjects

C. lessons

D. university

30: He only studies things that he ____________________.

A. is interested in

B. isn’t happy with

C. feels easy

D. feels difficult

31: History is Holly’s ____________________.

A. favourite test

B. favourite subject

C. boring subject

D. only one subject

32: Why do some people think studying at school is ____________________?

A. easier

B. more useful

C. stressful

D. a waste of time

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

33: Helen started to learn Chinese in 2000.

=> Helen has …………………………………………………………………………………

34: About thirty million people are watching this programme.

=> This programme ………………………………………………………………………….

35: The boys said, “We have to try our best to win the match,”

=> The boys said that ……………………………………………..

36: She asked Lan how many members there were in her family.

=> She asked Lan: “……………………………………………?”

Rewrite the sentences into a new one using the given words in brackets. Do not change the given words in any ways.

37: Many people think there is no city in Vietnam that is cleaner than Da Nang City. (the)

=> ………………………………………………………………

38: It rained very heavily. We cancelled the trip to the famous Bat Trang craft village. (since)

=> ………………………………………………………………

39: David has a good relationship with most of his colleagues. (gets)

=> ………………………………………………………………

40: Did you always eat sweets when you were small? (use)

=> ………………………………………………………………

ĐÁP ÁN

1. D

2. B

3. B

4. A

5. A

6. A

7. C

8. A

9. B

10. D

11. A

12. B

13. A

14. A

15. A

16. B

17. A

18. B

19. A

20. B

21. C

22. D

23. C

24. B

25. A

26. D

27. A

28. A

29. D

30. A

31. B

32. B

33. Helen has learned Chinese since 2000.

34. This programme is being watched by about thirty million people.

35. The boys said that they had to try their best to win the match.

36. She asked Lan: “How many members are there in your family?

37. Many people think that Da Nang City is the cleanest city in Vietnam.

38. Since it rained very heavily, we cancelled the trip to the famous Bat Trang craft village.

39. David gets on well with most of his colleagues.

40. Did you use to eat sweets when you were small?

3. Đề số 3

I. Choose the correct answer for each sentences:

1. If you study in the USA you can ............. speaking with the native speakers.

A. expect

B. practice

C. know

D. understand

2. Phil said that he ............ to borrow some money.

A. needs

B. has needed

C. needed

D. is needing

3. Last week Ba invited Liz to ............... his family on a day trip to the country.

A. join

B. link

C. gather

D. consist

4. Musicians have ................ the ao dai in songs for many years.

A. sang

B. danced

C. mentioned

D. spoken

5. My home village lies near the ................. of a mountain.

A. foot

B. elbow

C. leg

D. arm

6. He ............... a lot of photos to show the trip to his parents.

A. caught

B. drew

C. made

D. took

7. If you ............. to catch the first bus, you should get up early.

A. want

B. wanted

C. will want

D. would want

8. Mai wishes she .............. her aunt in Ho Chi Minh City.

A. will visit

B. could visit

C. can visit

D. should visit

9. The doctor .................. me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

10. She was sick yesterday, ............... she was absent from school.

A. since

B. so

C. because

D. but

11. Vietnamese people are very .................

A. friend

B. friendly

C. friendship

D. friendliness

12. Let's .............. about my problem.

A. talk

B. talking

C. to talk

D. talked

13. Vietnam is a ................ country. The weather is usually hot there.

A. tropical

B. cold

C. warm

D. heat

14. My friend is fond of ............. TV in the evening.

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

15. Some designers have taken .............. from Vietnam's ethnic minorities.

A. inspiration

B. education

C. impression

D. tradition

16. Jeans ................. all over the world today.

A. is sold

B. was sold

C. will be sold

D. are sold

17. She asked me how .............. to schools everyday.

A. I go

B. I went

C. do I go

D. did i go

18. What ........... of learning English do you find most difficult, Hoa?

A. dictionary

B. passage

C. aspect

D. subject

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19. A. inspiration

B. botanical

C. mausoleum

D. economic

20. A. occasion

B. department

C. introduce

D. official

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21. A. enjoyed

B. invited

C. mended

D. lasted

22. A. examiner

B. kind

C. miss

D. sick

23. A. divide

B. religion

C. primary

D. comprise

24. A compulsory

B. industry

C. hamburger

D. funny

25. A. federation

B. impress

C. whether

D. design

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26. A new (A) shop was opening (B) on (C) Main Street last week.(D)

27. Thanh said (A) that he was (B) going to visit (C) his grandparents tomorrow.(D)

28. If you (A) want attending (B) the course, you must (C) pass the written (D) examination.

29. Minh and his (A) family had (B) a two- days (C) trip to their (D) hometown.

30. Tom asked me do I want (A) to go out (B) for lunch (C) with him.(D)

IV. Read the following passage then choose the best answer:

Secondary school students should wear casual clothes

I think It is necessary for secondary school students to wear casual clothes when they are at school.

Firstly, wearing casual clothes makes student ......(31)...... comfortable.

Secondly, wearing casual clothes gives students ....(32)..... of choice (sizes, colors........)

Thirdly, wearing casual clothes makes students feel self- confident when they are ...(33)...their favorite clothes.

Finally, wearing casual clothes makes school more colorful and ...(34).....

Therefore, students in secondary schools should wear casual clothes.

31. A. felt

B. feeling

C. to feel

D. feel

32. A. free

B. freedom

C. freely

D. unfree

33. A. in

B. at

C. of

D. on

34. A. lively

B. clean

C. crowded

D. quiet

V. Choose the sentences have the same meaning:

35. "Where do you live?" - Bob asked me

A. Bob asked me where I lived.

B. Bob asked me where do I live.

C. Bob asked me where I live.

D. Bob asked me where did I lived.

36. We couldn't sleep because the hotel was very noisy.

A. The hotel was very noisy so that we couldn't sleep.

B. The hotel was so noisy that we couldn't sleep.

C. The hotel was so that noisy that we couldn't sleep.

D. The hotel was very so noisy that we coudn't sleep.

37. taxi/ we/ late/ get/ want/ we/ to/ home/ so/ took/ didn't/ a/.

A. We took a taxi, so we didn't get to want home late.

B. We didn't took a taxi, so we want to get late home.

C. We want to get late home, so we didn't took a taxi.

D. We didn't want to get home late, so we took a taxi.

38. It is raining now but I don't like it.

A. I wish it will not rain now

B. I wish it does not rain now

C. I wish it is not raining now.

D. I wish it were not raining now.

39. Ann asked me whether I was free that night.

A. "Were you free that night?" Ann asked.

B. "Were you free tonight?" Ann asked.

C. "Are you free tonight?" Ann asked.

D. "Are you free that night?" Ann asked.

40. You should run or you'll miss the train.

A. If you run, you'll miss the train.

B. If you don't run, you won't miss the train.

C. If you ran, you'll miss the train.

D. If you don't run, you'll miss the train.

ĐÁP ÁN

I. Choose the correct answer for each sentences:

1 - B; 2 - C; 3 - A; 4 - C; 5 - C;

6 - D; 7 - A; 8 - B; 9 - A; 10 - B;

11 - B; 12 - A; 13 - A; 14 - A; 15 - A;

16 - A; 17 - A; 18 - C;

II- a. Choose a word in each group that has different stress pattern:

19 - B; 20 - C;

b. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others:

21 - A; 22 - B; 23 - B; 24 - C; 25 - D;

III. There is a mistake in the four underlined parts of each sentences:

26 - B (was opened); 27 - D (the next day/ following day); 28 - B (to attend);

29 - C (two- day); 30 - A (if/ whether);

IV. Read the following passage then choose the best answer:

31 - D; 32 - B; 33 - D; 34 - A;

V. Choose the sentences have the same meaning:

35 - A; 36 - B; 37 - D; 38 - D; 39 - C; 40 - D;

4. Đề số 4

Choose the best answer to complete the sentences.

1. Thu and Lan …………. pen pals for over 5 years.           

A. were                   B. are                     C. haven’t                    D. have been

2. The students used  ………….football in that stadium, but now they don’t.        

A. Played                B. Play                   C. Playing                    D. to play

3. Would you like ………….and visit my country?  

A. Came                  B. Come                 C. to come                   D. coming

4. He wishes he …………….around the world.       

A. Can travel           B. could travel        C. travels                     D. Traveling

5. They wish they ………..a new house.       

A. have                    B. has                      C. to have                    D. had

6. You must learn English at school. It’s a……………………..subject.                 

A. Primary               B. compulsory        C. National                  D. second

7. I was ………….by the friendliness of the people and the beautiful sights.         

A. interested             B. impressed          C. comprised               D. corresponded

8. Ringgit is the unit of …………….in Malaysia.     

A. money                  B. lesson                C.currency                   D.language

Read the passage carefully and answer the question

Canada is the world’s second largest country. The area is 9,970,610 sq.km. The capital is Ottawa, and the largest city is Toronto. The population of Canada is 31,592,805. About one-third of the people are of British origin. One-fourth are of French origin. The official languages are English and French. The United States accounts for about four-fifths of Canada’s exports and supplies more than two-thirds of its imports.

1. Is Canada the largest country in the world?

………………………………………………………………………………….

2. Which city is the largest city in Canada?

………………………………………………………………………………….

3. What is the population of Canada?

………………………………………………………………………………….

4. What languages are officially  spoken in Canada?

…………………………………………………………………………..

5. What is the capital of Canada?

…………………………………………………………………………….

Complete the sentences.

1. I / arrive / Ha Noi Train station / 2 p.m / last Monday.      

………………………………………………………………………………………………….

2. I / already / visit / lot / famous / places / Ha Noi.

 ………………………………………………………………………………..

3. I / really / impress / beauty of the city / by / friendliness /  people..         

…………………………………………………………………………………………………. 

4. I / return / home / next Friday.       

…………………………………………………………………………………………………..

Give the correct forms of the words in brackets

1. ………………….., The ao dai was frequently worn by both men and women.  ( tradition).

2. The ao dai is now both traditional and ……………………. (fashion).

3. Some designers have ………………….the ao dai by printing lines of poetry on the ao dai.

( modern)

4. Liverpool is an ……………………city, north of England. ( industry)

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence.

 1) I don’t have a car.    

 - I wish  ………………………………………….

 2) We started learning English 3 years ago.    

- We ……………………………………………………

 3) My father smoked cigarettes 5 years ago, but now he doesn’t smoke any more.

- My father used ………………………………………………………

 4). My mother tidies the living room everyday.       

- The living room………………………………………………………..

Put the verbs in brackets in the correct tenses or forms.

1. Minh ( not find ) ………………………………….his pen yet.

2. My house ( rebuild) ………………………………..….next month.

ĐÁP ÁN

Language focus:

Choose the best answer to complete the sentences.

1 - D; 2 - D; 3 - C; 4 - B; 5 - D; 6 - B; 7 - B; 8 - C;

Read the passage carefully and answer the question

1 - No, it isn’t.

2 - Toronto.

3 - 31,592,805

4 - English and French.

5 - Ottawa

Complete the sentences:

1.  I  arrived at Ha Noi Train station at 2 p.m  last Monday.

2. I am really  impressed by the beauty of the city and by the freindliness of its  people..

3. I will return  home  next Friday

Give the correct forms of the words in brackets

1 - traditonally; 2 - fashionable; 3 - modernized; 4 - industrial;

Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first sentence

1. I wish I had a car.

2. We have learnt English for three years.

3. My father used to smoke 5 years ago.

4. The living room is tidied by my mother every day.

Put the verbs in brackets in the correct tenses or forms.

1 - has not found; 2 - will be rebuilt;

5. Đề số 5

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points )

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

1: A. impressed           B. disappointed           C. wished                    D. stopped

2: A. destination         B. vacation                  C. question                  D. inspiration

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

3:  A. famous             B. workshop                C. village                     D. bamboo

4: A. design                 B. mention                  C. prefer                      D. consist

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

5: She wishes (A) she is (B) the most (C) beautiful girl in (D) the world.

6: Ba is very depressing (A) because his closest (B) friend is moving (C) to another (D) town.

7: Nick asked (A) Phong if (B) he has gone (C) to Nga’s birthday party the previous night (D).

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

8: For that artisans, making the paintings is a career ______ it supports the life of many generations of the family.

A. because of

B. although

C. so that

D. because

9: Vietnamese women today prefer modern clothes ______ Ao Dai.

A. for

B. to

C. in

D. with

10. Should all motorcyclists be __________to wear helmets?

A. interested

B. dangerous

C. impressed

D. compulsory

11. I rarely eat ice cream now but I______ it when I was a child.

A. eat

B. used to eat

C. would eat

D. will eat

12. He wondered _________to tell the news to his parents.

A. why

B. how

C. what

D. which

13. I wish my parents could put themselves in my ______

A. shoes

B. bags

C. blanket

D. heart

14. The children in my village used to go ______, even in winter. Now they all have shoes.

A. on foot

B. bare-footed

C. playing around

D. played around

15. You should take your shoes……………….when you go into the pagoda.

A. on

B. up

C. off

D. in

16. He was lazy ______ he was dismissed. Now he's out of work.

A. because

B. since

C. so

D. as

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17. “Thank you very much for your help.” “______”

A. It’s quite OK.

B. That’s right.

C. I’d love to.

D. You’re welcome.

Question 18. Phuong: “I’m taking my TOEFL test tomorrow.”

Daisy: “_________”

A. Good fortune

B. Good luck.

C. Good outcome.

D. Good success.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

19. The graduation is sad, because the time we studied together has come to an end.

A. succeeded

B. begun

C. finished

D. changed

20. Everyone has their own style of studying. I prefer to study by myself so I am not disturbed.

A. location

B. method

C. culture

D. network

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

21. Fruit and vegetables grew in abundance on the island. The islanders even exported the surplus.

A. large quantity

B. small quantity

C. excess

D. sufficiency

22. At 8 o’clock the plane took off into the air and soared above the clouds.

A. decreased

B. got dressed

C. landed

D. slowed down

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Jeans are very popular with (23) _________ people all over the world. Some people say that

jeans are the “uniform” of youth. But they haven’t always been popular. The story of jeans started (24) _________ two hundred years ago. People in Genoa, Italy made pants so the cloth made in Genoa (25) _________ “jeanos”. Accordingly, the pants were called “jeans”.

In 1850, a salesman in California began selling pants made of canvas. His name was Levi Strauss. Because they were so strong, “Levi’s pants” became (26)_________ gold miners, farmers and cowboys. Six years later, Levi began making his pants with blue cotton cloth called denim. Soon after, factory (27) _________in the US and Europe began wearing jeans. At the time, young people actually didn’t wear them very much until later on.

23. A. rich B. old C. young D. poor

24. A. utmost B. closely C. hardly D. almost

25. A. called B. calls C. was calling D. was called

26. A. famous B. popular C. good D. wonderful

27. A. workers B. drivers C. cowboys D. farmers

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

It is often considered that the schoolyard is where bullies go to make other kids a miserable school life, but a new study suggests that classrooms are another popular place.

The study, presented recently at the American Public Health Association’s yearly meeting in Philadelphia, is based on the results of the research from more than 10,000 middle school students who answered questions online.

Of those researched, 43% said they’d been physically bullied within the last month. A bit more than half said they had been laughed at in an unfriendly way, and half reported being called hurtful names. About one third said groups had excluded them to hurt their feelings. 28% said their belongings had been taken or broken; 21% said someone had threatened to hurt them. According to the results, two-thirds of the students said they had been bullied in more than one way over the previous month.

The study authors mentioned that 8% of the students who answered said they had missed school at least once during the school year because of fear of being bullied, 25% said they had taken other actions, such as missing recess, not going to the bathroom or lunch, missing classes, or staying away from some area of the school to escape from experiencing a bully. Bullies did too much to the school life.

28. Bullies can happen in the following places EXCEPT_________.

A. schoolyards

B. classrooms

C. bathrooms

D. teachers’ offices

29. The underlined phrase “laughed at” in the passage is closest in meaning to_________.

A. made fun of

B. smiled nicely

C. shouted at

D. looked after well

30. Which of the following might some students do to protect themselves from bullies?

A. They miss school.

B. They call their parents for help.

C. They try to hurt others.

D. They break others’ belongings

31. How does the writer feel about bullies at school?

A. Excited

B. Disappointed

C. Worried

D. Puzzled

32. Which of the following is probably the best title for the passage?

A. Bad School Life

B. Bullies at school

C. Fear at school

D. School problems

Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words.

33. I have never read such a romantic story.

=> This is the ____________________________________________

34.The boy is sorry he doesn’t have his teacher’s address.

=> The boy wishes______________________________________________

35. “ Will you spend your vacation in Ha Long next year?”, Liz said to us.

=> Liz asked _____________________________________________

36.They believe that the robbers got into the bank through the roof.

=> The robbers______________________________________

Combine the sentences into a new one using the given words in brackets. Do NOT change the given words in any ways.

I want to have more books. I work part-time to earn extra money. (because)

____________________________________________

She was very tired. She could not stand up. (so….that)

______________________________________________

I think it’s supposed to rain today. You should bring your umbrella with you. (so)

______________________________________________

40. When I was a child. We lived in Bristol. (used)

_______________________________________________

ĐÁP ÁN

1. B

2. C

3. D

4. B

5. B

6. A

7. C

8. D

9. B

10. D

11. B

12. B

13. A

14. B

15. C

16. C

17. D

18. B

19. C

20. B

21. B

22. C

23. C

24. D

25. D

26. B

27. A

28. D

29. A

30. A

31. C

32. B

33. This is the most romantic story I have ever read.

34. The boy wishes he had his teacher’s address.

35. Liz asked us if/whether we would spend our vacation in Ha Long the following year.

36. The robbers are believed to have got into the bank through the roof.

37. Because I want to have more books, I work part-time to earn extra money.

38. She was so tired that she could not stand up.

39. I think it’s supposed to rain today, so you should bring your umbrella with you.

40. We used to live in Bristol.

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Hùng Vương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
ON