OPTADS360
ATNETWORK
RANDOM
ON
YOMEDIA

Tổng hợp bài tập ngữ pháp và từ vựng HK2 Tiếng Anh 4

29/04/2022 931.04 KB 589 lượt xem 3 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2022/20220429/183774421196_20220429_151212.pdf?r=7247
AMBIENT-ADSENSE/
QUẢNG CÁO
 
Banner-Video

Mời các em tham khảo nội dung tài liệu chi tiết sau đây: Tổng hợp bài tập ngữ pháp và từ vựng HK2 Tiếng Anh 4. Tài liệu này bao gồm các dạng bài tập ôn tập ngữ pháp và từ vựng dưới hình thức trắc nghiệm và tự luận kèm đáp án đầy đủ. Hi vọng đây sẽ là một tài liệu tham khảo bổ ích cho các em trong quá trình ôn thi!

 

 
 

1. Đề bài

1.1. Odd one out:

1. Have breakfast

have dinner

have lunch

go to bed

2. Farmer

factory

doctor

driver

3. Bread

beef

pork

chicken

4. Old

clerk

strong

slim

5. Water

orange juice

milk

fish

6. Nurse

hospital

field

office

7. Taller

young

short

big

8. Make banh chung

wear new clothes

get lucky money

firework

9. Buy flowers

decorate the house

visit friends

New Year

10. This

thin

thick

thanks

1.2. Read and circle A, B or C:

1. What time is it? - …………………nine o’clock.

A. Its

B. It is

C. It’s is

2. …………do you get up? - I get up at 6 o’clock

A. What time

B. what

C. what’s

3. What time do you …………? - At 10 p.m

A. Have lunch

B. get up

C. go to bed

4. ………… does your father do? - He’s a teacher

A. When

B. what

C. where

5. My uncle is a ………… - He drives a taxi.

A. Driver

B. farmer

C. worker

6. ………… does a worker work?

A. What

B.where

C.when

7. A farmer………… in a …………

A. Work/ field

B. works/ field

C. field/ works

8. My sister is a clerk. She work in………… .

A hospital

B. a school

C. an office

9. ………… your favourite food?

A. Would

B. what

C. what’s

9. What’s your favourite drink?

A. It’s beef.

B. It’s apple juice.

C. It milk.

10.………… is his favourite drink.

A. Bread

B. rice

C. lemonade

11………… you like some lemonade?

A. Would

B. do

C. what

12.What does he ………… like? – He’s tall.

A. Do

B. slim

C. look

13. She is tall and

A. Taller

B. slim

C. short

14. What ……… they look like?

A. Do

B. does

C. are

15. Trang is ………… than Hoa.

A. Younger

B. young

C. younger than

16. ………… is smaller? – Jenny is.

A. Who’s

B. what

C. who

17. The mother is ………… than the sister.

A. Younger

B. old

C. older

18. When is………… ? –It’s on the first of June.

A. Christmas

B. Children’s Day

C. New Year

19. Teacher’s Day is on ………… .

A. The twentieth of November.

B. The first of January.

C. The twenty- fifth of December.

20. We …………banh chung and…………the house at Tet.

A. Make/ decorate

B. decorate/ make

C. makes/ decorates

21. Nam and his family watch ………… at Tet.

A. Firework display

B. display firework

C. firework displays

1.3. Matching:

A

A-B

B

1. What time is it?

1-

a. A doctor works in a hospital

2. What time do you go to school?

2 -

b. He’s tall and slim.

3. When’s Children’s Day?

3 -

c. It’s seven thirty.

4. What does your father do?

4 -

d. He is a driver.

5. Where does a doctor work?

5 -

e. She decorates the house.

6. What’s your favourite food?

6 -

f. It’s lemonade.

7. What’s your favourite drink?

7 -

g. It’s on the first of June.

8. Would you like some bread?

8 -

h. It’s beef.

9. What does your brother look like?

9 -

i.I go to school at six thirty.

10. What does Mai do at Tet?

10 -

j. Yes, please.

1.4. Reading:

My name is Joe. I’m 10 years old. I’m in class 4B. I get up at 6 o’clock., then I go to school. I have lunch at 11: 30, and I go home at 4 o’clock in the afternoon. I like beef and orange juice. My father is a worker. He works in a factory. My mother is a nurse. She works in a hospital. My brother is a student. He is in class 6A. my brother is tall and slim. I’m shorter than him. My parents are young. We love Tet very much. We make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

A. Write True (T) or False (F):

1. Joe is in class 6A.

2. He has a brother.

3. His father is a farmer.

4. His mother works in a school.

5. His brother is a driver.

6. Joe is shorter than his brother.

7. He likes beef and orange juice.

B. Answers the questions:

1. How old is Joe?

…………………………………………………………………………..

2. What time does he get up?

…………………………………………………………………………

3. Where does his father do?

………………………………………………………………………….

4. What does his brother look like?

…………………………………………………………………………..

5. What do they do at Tet?

…………………………………………………………………………

1.5. Translate into English?

1. Bố tôi cao hơn mẹ tôi.

……………………………………………………………………………..

2. Tôi đi mua sắm và mặc quần áo mới vào ngày Tết.

…………………………………………………………………….

3. Tom đi ngủ vào lúc 9 giờ.

…………………………………………………………………………..

4. Một công nhân làm việc ở nhà máy.

………………………………………………………………………………

5. Thịt gà là thức ăn ưa thích của tôi.

………………………………………………………………….

1.6. Put words in order:

1. is/ What/ wearing/ she/ ? /

__________________________________

2. wearing/ is/ She/ a white T-shirt/ skirt/and/ ./

__________________________________

3. trousers/ are/ How much/ the/ ?/

__________________________________

4. like/ crocodiles/ don’t/ because/ I/ they/ scary/ are/ ./

__________________________________

5. Children/ on Tet festival/ get lucky money/ ./

__________________________________

6. would/ for/ you/ What/ breakfast?/ like

__________________________________

7. like/ to/ picnic/ have/ Would/ with/ us?/ you/ a

__________________________________

8. do/ their/ they/ What/ free/ time?/ do/ in

__________________________________

9. I/ like/ very/ camels/ much./ don’t

__________________________________

10. don’t/ Why/ the zoo/ we/ today?/ go to

__________________________________

1.7. Complete the sentences with the correct words.

1. We are ____ Vietnam

2. Minh goes to bed ____ten o’clock

3. I go to school ____ Monday _____ Friday

4. The post office is ____ to the cinema

5. Quan is reading books ___ the library

6. Phong ............... soccer with his friends every day.

7. She ............... to school in the morning.

8. We ............... English and Maths on Monday.

9. There ............... a table in my class.

10. Nam ............... up at five o’clock.

1.8. Read the passage and choose the correct answer.

There (1) _________ many places near our school: a post office, a supermarket, a food stall and a bookshop. We go to the (2) _________ to buy stamps and (3) _______ letters to my pen friend. We go to the (4) _______ to buy books, pens, and (5) _______ . We go to the supermarket to (6) _______ some shopping. Well, I (7) _______ very hungry and I want to eat now. Let’s go to the (8) _______ .

1. A. am

B. is

C. are

D. be

2. A. supermarket

B. food stall

C. bookshop

D. post office

3. A. buy

B. like

C. send

D. eat

4. A. supermarket

B. food stall

C. bookshop

D. post office

5. A. milk

B. stamps

C. meat

D. pencils

6. A. eat

B. do

C. send

D. buy

7. A. is

B. am

C. are

D. be

8. A. supermarket

B. food stall

C. bookshop

D. post office

1.9. Choose the correct answer to complete the sentence.

1. _______ do you want to the post office? – Because I want some stamps.

A. When

B. What time

C. Why

D. Who

2. _______ is she wearing? – She’s wearing a pink dress.

A. Where

B. What

C. Who

D. How

3. She _______ got brown hair.

A. have

B. has

C. having

D. to have

4. _______ are Peter and Mary? – They are at the school party.

A. Who

B. What

C. Where

D. What time

5. What _______ are Linda’s shoes? – They are white.

A. clothes

B. jeans

C. weather

D. color

6. _______ is the T-shirt over there? – It’s 150.000 dong.

A. Why

B. How much

C. How

D. What

7. What are you _______ ? – I am reading.

A. reading

B. drawing

C. doing

D. singing

8. They are going to _______ some sports and games.

A. read

B. dance

C. walk

D. play

9. _______ do you prefer, badminton or football?

A. Where

B. How

C. What

D. Which

10. Where _______ you go last summer? – I went to Nha Trang with my aunt.

A. do

B. does

C. did

D. are

11. _______ did you come back from Singapore? – I came back last weekend.

A. Who

B. When

C. How

D. Why

12. My brother goes _______ in the summer.

A. fishing

B. fish

C. to fish

D. fishes

13. I often do my homework _______ the evening.

A. from

B. at

C. in

D. on

14. This weekend we are going _______ a picnic with our new friends.

A. from

B. for

C. of

D. with

15. Can I have a look at the shirt?

A. I don’t know.

B. Sure. Here you are.

C. Don’t look.

D. Fine, thanks.

2. Đáp án

2.1. Odd one out:

1 - go to bed; 2 - factory; 3 - Bread; 4 - clerk; 5 - fish;

6 - nurse; 7 - taller; 8 - firework; 9 - new year; 10 - this;

2.2. Read and circle A, B or C:

1 - B; 2 - A; 3 - C; 4 - B; 5 - A;

6 - B; 7 - B; 8 - C; 9 - C; 10 - C;

11 - A; 12 - C; 13 - B; 14 - A; 15 - A;

16 - C; 17 - C; 18 - B; 19 - A; 20 - A; 21 - A;

2.3. Matching:

1 - c; 2 - i; 3 - g; 4 - d; 5 - a;

6 - h; 7 - f; 8 - j; 9 - b; 10 - e;

2.4. Reading:

A. Write True (T) or False (F):

1 - F; 2 - T; 3 - F; 4 - F; 5 - F; 6 - T; 7 - T;

B. Answers the questions:

1 - he is 10 years old.

2 - He gets up at 6 o'clock.

3 - He works in a factory.

4 - He is tall and slim.

5 - They make banh chung, decorate the house and wear new clothes at Tet.

2.5. Translate into English?

1 - My father is taller than my mother.

2 - I go shopping and wear new clothes at Tet.

3 - Tim goes to bed at 9 o'clock.

4 - A worker works at the factory.

5 - Chicken is my favorite food.

2.6. Put words in order:

1 - What is she wearing?

2 - She is wearing a white T-shirt and skirt.

3 - How much are the trousers?

4 - I don't like crocodiles because they are scary.

5 - Children get lucky money on Tet festival.

6 - What would you like for breakfast?

7 - Would you like have a picnic with us?

8 - What do they do in their free time?

9 - I don’t like camels very much.

10 -  Why don’t we go to the zoo today?

2.7. Complete the sentences with the correct words.

1. We are _from___ Vietnam

2. Minh goes to bed __at__ten o’clock

3. I go to school __from__ Monday __to___ Friday

4. The post office is _next___ to the cinema

5. Quan is reading books __in_ the library

6. Phong .......plays........ soccer with his friends every day.

7. She .......goes........ to school in the morning.

8. We ........have....... English and Maths on Monday.

9. There .......is........ a table in my class.

10. Nam ......gets......... up at five o’clock.

2.8. Read the passage and choose the correct answer.

1 - C; 2 - D; 3 - C; 4 - C; 5 - D; 6 - B; 7 - B; 8 - B;

2.9. Choose the correct answer to complete the sentence.

1 - C; 2 - B; 3 - B; 4 - C; 5 - D;

6 - B; 7 - C; 8 - D; 9 - D; 10 - C;

11 - D; 12 - A; 13 - C; 14 - B; 15 - B;

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Tổng hợp bài tập ngữ pháp và từ vựng HK2 Tiếng Anh 4. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em theo dõi tài liệu có liên quan:

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

ADMICRO
NONE
OFF