OPTADS360
ATNETWORK
RANDOM
ON
YOMEDIA

Bài tập ôn thi HK2 môn Tiếng Anh 4 có đáp án năm 2022

11/04/2022 961.02 KB 536 lượt xem 6 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2022/20220411/193386709594_20220411_003133.pdf?r=3041
AMBIENT-ADSENSE/
QUẢNG CÁO
 
Banner-Video

Để giúp các em ôn tập nội dung ngữ pháp và từ vựng của chương trình HK2 Tiếng Anh 4 hiệu quả, HOC247 xin gửi đến các em tài liệu Bài tập ôn thi HK2 môn Tiếng Anh 4 có đáp án năm 2022. Mời các em theo dõi nội dung chi tiết tài liệu bên dưới!

 

 
 

1. Đề bài

1.1. Choose the best answer

1. My father …………..to work at 7:30

a. go

b. gos

c.goes

2. We ………….. breakfast at 6:15.

a. have

b. has

c. haves

3. Nam …………….TV at 3p.m

a. watch

b. watchs

c. watches

4. Lili and Alan ………….homework at 7 o’clock.

a. do

b. dos

c. does

5. Her friends…………..lunch at 12:00 at school.

a. go

b. have

c. do

1.2. Use the given words to make complete sentences

1. I/ school/ 7 o’clock __________________________________________

2. Peter/ homework/ 3pm._______________________________________

3. Linda and Mai/ TV/ evening.__________________________________

4. I and Lan/ lunch/ 11:30._____________________________________

5. My sister/ up/ 6 o’clock.____________________________________

1.3. Find and correct the mistake.

1. We go to bed on 9 o’clock. ____________________________________

2. May watchs TV at 8 o’clock.___________________________________

3. I gets up at 5:30 _____________________________________________

4. Tony and Mary has dinner at 6:30._______________________________

5. His brother do his homework in the evening.______________________

1.4. Translate into English.

1. Tôi ăn sáng lúc 6:30. ________________________________________

2. Mẹ tôi dậy lúc 5:30__________________________________________

3. Hãy đi đến tiệm đồ ngọt. ______________________________________

4. Tôi muốn mua một ít sô cô la._____________________________________

1.5. Choose the best answer

1…………..do you and Hoa go to bed?

a. what

b. what time

c. how

d. when time

2. Does Peter……….. football in the afternoon?

a. playing

b. play

c. plays

d. to play

3. what time ……………Alan and Lili listen to music at 4:15 pm.

a. is

b. are

c. do

d. does

4. We do our homework ……………7:30 pm

a. at

b.on

c. in

d. about

5. My mother goes to work ……..7 am ………4 pm everyday.

a. at/ at

b. at/ on

c. from/ to

d. at/ from

1.6. Answer the questions

1. What time do you get up?.......................................................................................

2. What time do you goto school?..............................................................................

3. What time does your mother go to work?................................................................

4. Do your friends have lunch at school?...................................................................

5. Does his sister goto bed at nine o’clock?................................................................

1.7. Fill in the gap.

This is my brother……1…….name is Tung. He is eleven years old. He……2…..up at 5 o’clock, he does morning exercise, he …3…….breafast with milk and bread. Then he ……4……..to school at 6:45. He has lessons ……5…….7:30 to 11:30. He comes back home at about 12 o’clock. In the afternoon, he ………6…….sport with his friends.He does his homework ……7……7:15 after dinner. He goes ……8….bed at 9:00.

Questions

1. What is his name? ________________________

2. How old is he? ______________________

3. Does he get up at nine o’clock? ________________________

4. What time does go to school? ________________

5. What time does he come back home? ___________________

1.8. Write the words in the correct columns:

- Lemonade, coke, meat, water, chicken, beef, milk, vegetable, apple juice, rice

FOOD

DRINK

   

1.9. Choose the correct answer:

1. I like meat .It’s my favourite …….(drink/ food/ school)

2. Alan ………coffee .It’s his favourite drink (like/ likes/ liking)

3. Hoa likes bread. It’s …………favourite food. (her/ my/ his)

4. What ………..their favourite food or drink? (am/ is/ are)

5. Hamburger is our ……….food.(like/ likes/ favourite)

1.10. Fill in the gaps:

1. We like beef. It’s our favourite …….......

2. His father likes beer. It’s his favourite …………..

3. Lili likes noodles. It’s ………favourite food.

4. What’s ………favourite drink? I like cocacola.

5. Linda likes fish and apple juice ………..are her favourite food and drink.

1.11. Find and correct the mistake:

1. Mai likes rice. It’s her favorite drink ._________________________________

2. he favorite drink is orange juice ._____________________________________

3. Nam likes milk. It’s her favorite drink.________________________________

4. We go to school on 6:45 everyday.___________________________________

5. What time does Tom and Mary do their homework?_____________________

1.12. Choose the best answer

1. How ………are the books? 25.000 dong

a. old

b. much

c. many

d. often

2. What ………….is the board? Green

a. subject

b. animal

c. colour

d.time

3. The jeans …………….250.000dong.

a. am

b. is

c. are

d. do

4. His brother likes bears …………..they can climb.

a. because

b. but

c. and

d. so

5………….does your friends want to go to the foodstall?

a. what

b. when

c. how

d. Why

1.13. Make questions for the answers

1……………………………………………? Yes, I do. I like cats.

2. …………………………………………..? Because they can swing.

3…………………………………………….? The picture is 60.000 dong.

4…………………………………………...? My hats are pink and blue.

5…………………………………………….? Because I want some stamps.

1.14. Reorder the words to make complete sentences

1. classroom/ yellow/ My/ is/ white./ and

…………………………………………………………………………..

2. do/ go/ want/ Why/ to/they/ the/ to/ bus stop?

………………………………………………………………………….

3. her/ How/ is/ / much/ schoolbag?

…………………………………………………………………………..

4. favourite/ Red/ is/ his/ colour.

…………………………………………………………………………

5. dogs/ look/ The/ the/ can/ house./ after

…………………………………………………………………………..

1.15. Reorder the words to make complete sentences

On my eleventh birthday, my mother gave me a skirt. It’s red and black. It’s 200.000 dong. I like it very much. I usually wear it on special day.

1. What did her mother give her?

……………………………………………………………………………………….

2. What colour is it?

………………………………………………………………………………………..

3. How much is it?

………………………………………………………………………………………

4. When does she wear the skirt?

……………………………………………………………………………………..

1.16. Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1. I/ like/ monkeys/ don't.

______________________________________________.

2. you/ want/ some/ Do/ cakes?

______________________________________________.

3. every day/ I/ brush/ teeth/ my.

______________________________________________.

4. your/ What/ favorite/ is/ color/?

______________________________________________.

1.17. Chọn từ khác loại.

1. A. this B. that C. more D. these
2. A. bunny B. those C. tiger D. elephant
3. A. wonderful B. weather C. season D. spring
4. A. would B. fish C. rice D. chicken

1.18. Hoàn thành đoạn hội thoại sau (có 2 từ không dùng đến)

When wonderful go What to not

Mimi: The weather’s (1) ______________. Let’s go to the zoo.

Peter: Great idea! (2) ______________ animal do you want to see?

Mimi: I want (3) ______________ see monkeys.

Peter: Me too. I like monkeys.

Mimi: OK. Let’s (4) ______________ over there.

1.19. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi

It is Sunday today. Phong and Mai go to four places. First, they go to the bookshop because Mai wants to buy some books and pens. Then they go to the pharmacy because Phong wants to buy some medicines. After that, they go to the zoo because they want to see the animals. Finally, they go to the bakery. They want to buy something to eat because they are hungry.

1. How many places do Phong and Mai go?

__________________________________________________.

2. What do they buy at the pharmacy?

__________________________________________________.

3. Do they go to the post office?

__________________________________________________.

4. Why do they go to the zoo?

__________________________________________________.

1.20. Write the correct verb form of the past simple.

We (1)....................... (go) to a museum to learn about the life of children two thousand years ago. Most children then (2)......................... (not go) to school and (3)............................. (not learn) to read. Many children (4).......................... (play) games in the streets and with yo-yos and wooden toys. Boys (5)........................ (not wear) trousers. They (6)........................ (wear) short tunics, like a dress.

1.21. Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

This is Minh. He is twenty-three years old and he is an engineer. There are five people in his family. They are: his father, his mother, his two sisters and him. His father is fifty and he is an engineer, too. His mother is forty-eight years old. She is a doctor. His sisters are twelve and seventeen. They are students.

1. What’s his name?

..................................................................................

2. How old is he?

..................................................................................

3. What does he do?

..................................................................................

4. How many people are there in his family?

..................................................................................

5. How old is his father?

..................................................................................

6. Is his mother a nurse?

..................................................................................

7. How old are his sisters?

..................................................................................

8. What do they do?

..................................................................................

1.22. Fill in the blank with the correct verb forms, using the “simple past”.

It (1)............... (be) Goerge’s birthday party on Friday. We (2).................. (have) a great time. George invited all of his friends and everyone (3)..................... (enjoy) it. The lights sparkled, we (4).................... (listen) to music and (5)................... (dance) all evening. We (6)................... (clap) when George (7)................. (open) his presents. We all tidied up when the party ended and I (8)...................... (not want) to go home!

1.23. Choose the odd one out:

1. A. elephant

B. crocodile

C. giraffe

D. zoo

2. A. rainy

B. dress

C. trousers

D. coat

3. A. winter

B. raincoat

C. camera

D. umbrella

4. A. sandcastle

B. seafood

C. delicious

D. beach

5. A. build

B. enjoy

C. stayed

D. walk

1.24. Read the paragraph and write True or False.

Phong studies at Nguyen Du primary school. Every day he gets at at 6.30. He goes to school at 7 a.m. School starts at 7.30 a.m and finishes at 4.30 p.m. He goes home at 5 o’clock. He has dinner at 7.15 in the evening. Then he does his homework or listens to music. He goes to bed at 9.45

1. Her name is Phong.

2. He gets up at half past six.

3. His school starts at 8 a.m.

4. He goes back home at 5 p.m.

5. He goes to bed at 10 p.m.

1.25. Reorder the words the complete correct sentences:

1. would/ for/ you/ What/ lunch?/ like

______________________________

2. like/ to/ picnic/ go for/ Would/ with/ me?/ you/ a

______________________________

3. do/ her/ she/ What/ free/ time?/ do/ in

______________________________

4. I/ like/ very/ pandas/ much./

______________________________

5. don’t/ Why/ the cinema/ we/ today?/ go to

______________________________

1.26. Choose the correct answer.

1.I ________ hungry. I want some noodles.

A. am

B. is

C. are

D. can

2. What does _________ want? She wants a can of bean.

A. we

B. she

C. you

D. they

3. I want bread _________ ice cream.

A. and

B. a

C. the

D. but

4. I’m thirsty. I want __________

A. bread

B. orange juice

C. rice

D. fish

5. Do you want fish? No, I do _________. I want meat.

A. no

B. and

C. fish

D. not

6. Can you drink __________? Yes, I can.

A. orange juice

B. bread

C. rice

D. chicken

7. What’s your favorite color? I like blue. What _________ you?

A. the

B. about

C. this

D. and

8. Do you like frogs? ______________, I don't.

A. No

B. Yes

C. Not

D. And

9. What do you ___________ ? I like cats.

A. want

B. do

C. like

D. wants

10. There are ___________.

A. cat

B. bird

C. pen

D. fish

1.27. Rewrite the word to complete sentence.

1. milk?/ like/ some/ Would/ you

_______________________________________________

2. join/ School/ the/ I’m/ going to/ Lantern Parade.

_______________________________________________

3. you/ Da Nang city?/ When/ come/ back/ did/ from

_______________________________________________

4. with my/ play basketball/ friends/ on Saturday./ I often

_______________________________________________

5. my aunt/ Sunday/ my house./ Last/ stayed at

_______________________________________________

2. Đáp án

2.1. Choose the best answer

1. c; 2. a; 3. c; 4. a; 5. b;

2.2. Use the given words to make complete sentences

1. I go to school at 7 o’clock.

2. Peter does homework at 3 p.m.

3. Linda and Mai watch TV in the evening.

4. I and Lan have lunch at 11.30.

5. My sister gets up at 6 o’ clock

2.3. Find and correct the mistake.

1. on thành at;

2. watchs thành watches;

3. gets thành get;

4. has thành have;

5. do thành does;

2.4. Translate into English.

1. I have breakfast at 6.30.

2. My mother gets up at 5.30.

3. Let’s go the bakery.

4. I want to buy chocolate.

2.5. Choose the best answer

1. b; 2. b; 3. c; 4. a; 5. c;

2.6. Answer the questions

1. I get up at 6.30.

2. I go to school at 7 o’ clock.

3. she goes to work at 7.30.

4. Yes, they are.

5. No, she doesn’t.

2.7. Fill in the gap.

1 - He, 2 - gets, 3 - has, 4 - goes, 5 - from, 6 - plays, 7 - at, 8 - to

Answer the question

1. His name is Tung.

2. He is eleven years old.

3. No, he doesn’t.

4. He goes to school at 6.45.

5. He comes back home at about 12 o’clock.

2.8. Write the words in the correct columns:

Food: meat, chicken, beef, vegetable, rice

Drink: lemonade, coke, water, milk, apple juice

2.9. Choose the correct answer:

1. food; 2. likes; 3. her; 4. are; 5. favourite;

2.10. Fill in the gaps:

1. food; 2. drink; 3. her; 4. your; 5. They;

2.11. Find and correct the mistake:

1. drink thành food;

2. He thành his;

3. her thành his;

4. on thành at;

5. does thành do;

2.12. Choose the best answer

1. b; 2. c; 3. c; 4. a; 5. d;

2.13. Make questions for the answers

1. Do you like animal?/ Do you like cats?

2. Why do you like monkey?

3. How much is the picture?

4. What colour are your hats?

5. Why do you want to go to the post office?

2.14. Reorder the words to make complete sentences

1. My classroom is yellow and white.

2. Why do they want to go to the bus stop?

3. How much is her schoolbag?

4. Red is his favorite colour.

5. The dog can look after the house

2.15. Reorder the words to make complete sentences

1. Her mother gave her a skirt.

2. It is red and black.

3. It is 200.000 dong.

4. She wears it on special day.

2.16. Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh

1 - I don't like monkeys.

2 - Do you wany some cakes?

3 - I brush my teeth every day.

4 - What is your favorite color?

2.17. Chọn từ khác loại.

1 - C; 2 - B; 3 - A; 4 - A;

2.18. Hoàn thành đoạn hội thoại sau (có 2 từ không dùng đến)

When wonderful go What to not

Mimi: The weather’s (1) _______wonderful_______. Let’s go to the zoo.

Peter: Great idea! (2) _________What_____ animal do you want to see?

Mimi: I want (3) ________to______ see monkeys.

Peter: Me too. I like monkeys.

Mimi: OK. Let’s (4) _______go_______ over there.

2.19. Đọc đoạn văn và trả lời câu hỏi

1 - They go to four places.

2 - They buy some medicines.

3 - No, they don't.

4 - Because they want to see the animals.

2.20. Write the correct verb form of the past simple.

We (1)............went........... (go) to a museum to learn about the life of children two thousand years ago. Most children then (2)...............didn't go.......... (not go) to school and (3).............didn't learn................ (not learn) to read. Many children (4)..............played............ (play) games in the streets and with yo-yos and wooden toys. Boys (5)..........didn't wear.............. (not wear) trousers. They (6).........wore............... (wear) short tunics, like a dress.

2.21. Read about “Mr. Minh’s family” and answer the questions.

1 - His name is Minh.

2 - He is 23 years old.

3 - He is an engineer.

4 - There are five people in my family.

5 - He is fifty years old.

6 - No, she isn't.

7 - They are twelve and seventeen years old.

8 - They are students.

2.22. Fill in the blank with the correct verb forms, using the “simple past”.

It (1).......was........ (be) Goerge’s birthday party on Friday. We (2)........had.......... (have) a great time. George invited all of his friends and everyone (3).........enjoyed............ (enjoy) it. The lights sparkled, we (4).........listened........... (listen) to music and (5)...........danced........ (dance) all evening. We (6).........clapped.......... (clap) when George (7)......opened........... (open) his presents. We all tidied up when the party ended and I (8)...........didn't want........... (not want) to go home!

2.23. Choose the odd one out:

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - D; 5 - C;

2.24. Read the paragraph and write True or False.

1 - False; 2 - True; 3 - False; 4 - True; 5 - False;

2.25. Reorder the words the complete correct sentences:

1 - What would you like for lunch?

2 - Would you like to go for a picnic with me?

3 - What does she do in her free time?

4 - I like pandas very much.

5 - Why don't we go to the cinema today?

2.26. Choose the correct answer.

1- A; 2 - B; 3 - A; 4 - B; 5 - D;

6 - A; 7 - B; 8 - A; 9 - C; 10 - D;

2.27. Rewrite the word to complete sentence.

1. milk?/ like/ some/ Would/ you

___Would you like some milk?____

2. join/ School/ the/ I’m/ going to/ Lantern Parade.

__I'm going to join the School Lantern parade.______

3. you/ Da Nang city?/ When/ come/ back/ did/ from

___When did you come back from Da Nang city?_____

4. with my/ play basketball/ friends/ on Saturday./ I often

_____I often play basketball with my friends on Saturday.____

5. my aunt/ Sunday/ my house./ Last/ stayed at

___Last Sunday my aunt stayed at my house._____

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bài tập ôn thi HK2 môn Tiếng Anh 4 có đáp án năm 2022. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em theo dõi tài liệu có liên quan:

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

ADMICRO
NONE
OFF