OFF
OFF
ADMICRO
19AMBIENT

Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Phạm Văn Chiêu

23/04/2021 109.47 KB 817 lượt xem 25 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20210423/635667384080_20210423_143013.pdf?r=6685
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Dưới đây là Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Phạm Văn Chiêu đã được Hoc247 biên soạn. Với các dạng đề khác nhau, các em sẽ có cơ hội luyện tập và chuẩn bị thật tốt cho kì thi học kì 2. Mời các em cùng xem chi tiết tư liệu ngay sau đây.

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI HK2 NĂM 2021 MÔN TIẾNG ANH LỚP 7

TRƯỜNG THCS PHẠM VĂN CHIÊU

1. Đề số 1

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. cheese

B. architect

C. chair

D. child

2. A. academy

B. imperial

C. advance

D. around

3. A. start

B. lake

C. station

D. came

4. A. radio

B. ancient

C. nature

D. village

5. A .security

B. belt

C. let

D. centre

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. discuss

B. gather

C. perform

D. attend

2. A. ticket

B. costume

C. event

D. number

3. A. return

B. happen

C. differ

D. visit

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. The village always _______ its harvest festival in the spring.

A. Holds

B. Makes

C. Joins

D. Takes

2. During Tet holiday the …….atmosphere is felt around the country.

A. local

B. ethnic

C. thankful

D. festive

3. …………………….do the buses run? – Every ten minutes.

A. How

B. How many

C. How often

D. What time

4. The new film has good audience figures …………………….poor reviews in the press.

A. despite

B. in spite

C. although

D. nevertheless

5. In Britain there is an enormous market for …….pizzas.

A. freeze

B. freezing

C. froze

D. Frozen

6. – “…………………….did you first meet Kaye, Khanh?” - “In Da Nang last summer.”

A. Where

B. Why

C. What

D. How

7. All the houses in our village will be …………………….by solar energy.

A. heated

B. heightened

C. frozen

D. widened

8. Nuclear energy is ……………………., but it is dangerous.

A. renewable

B. fossil fuel

C. non-renewable

D. natural resource

9. At this time next week we ……………….to work to support the air pollution cutting down campaign.

A. will cycle

B. will be cycled

C. are cycling

D. will be cycling

10. This is ………………….… smart vehicle; ………………….…is over there.

A. her – our

B. her – ours

C. hers – ours

D. hers – our

IV. Read the passage, and then answer the questions.

My favourite actors

I like a lot of different actors, but my real favourites are Daniel Craig and Halle Berry.

Daniel Craig is British and he’s a really talented actor. He’s been in a lot of different kinds of films including action adventure, science fiction, and romantic drama, but he always gives an excellent performance. He was brilliant in Tomb Raider as Alex West, but my favourite film is Casino Royale. I think Daniel Craig is a fantastic James Bond.

Halle Berry is American. She was a model, but then decided to become an actress. I like her because she’s beautiful. She’s a good actress and I think she has a great sense of humour. I’m not keen on some of her films, such as Catwoman, but her other films are excellent. My favourite is X-Men which is a science fiction film. She plays the main character Storm, who has the ability to change the weather.

Daniel Craig and Halle Berry are both entertaining and talented actors. I love watching their films.

1. What are Nick’s favourite actors?

2. Where does Halle Berry come from?

3. Why does Nick like Halle Berry?

4. What Halle Berry’s film does Nick like best?

5. What is her role in that film?

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Two of the most important holidays in the United States are Independence Day and Thanksgiving Day. The fourth of July marks the American declaration of independence from Britain. Most towns, big or small, celebrate the fourth of July with parades and fireworks. Families (1)______with barbecues or picnics. Thanksgiving Day is celebrated in fall, on the fourth Thursday in November. It is a day (2)_____people give thanks to the harvest. Most families (3)_____ a large dinner with roast turkey. (4)______Independence Day and Thanksgiving Day are national (5)_____.

1. A. celebrating

B. celebration

C. celebrate

D. celebrated

2. A. where

B. when

C. which

D. in which

3. A. have

B. buy

C. help

D. take

4. A. Besides

B. Both

C. holidays

D. Nor

5. A. chances

B. months

C. holidays

D. times

VI. Find a mistake in each sentence:

1. My jet (A) pack is on (B) the ground and her (C) is on (D) the table.

2. I think more (A) people will be using (B) skyclycling tubes (C) in the future (D).

3. Because his argument (A) was so confused (B), few (C) people understood (D) it.

VII. Rewrite the following sentences:

1. That is not his invention.

That invention ____________

2. Is your motorbike black, Peter?

Is the ___________________

3. The failure of the team caused us great disappointment

We were ________________

4. The guide speaks too quickly for me to understand

The guide doesn’t _________

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. C

3. A

4. D

5. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. B

2. C

3. A

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. D

3. C

4. A

5. D

6. A

7. A

8. A

9. D

10. B

IV. Read the passage, and then answer the questions.

1. They are Daniel Craig and Halle Berry

2. Halle Berry comes from the USA.

3. He likes her because she’s beautiful, and she has a great sense of humour.

4. It is X-Men which is a science fiction film

5. She plays the main character Storm, who has the ability to change the weather

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. C

2. B

3. A

4. B

5. C

VI. Find a mistake in each sentence:

1. C

2. B

3. B

VII. Rewrite the following sentences:

1. That invention is not his

2. Is the black motorbike yours, Peter?

3. We were disappointed at the failure of the team

4. The guide doesn’t speak slowly enough for me to understand.

2. Đề số 2

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. designs

B. sails

C. pedals

D. pollutes

2. A. convenient

B. social

C. ocean

D. special

3. A. prediction

B. poverty

C. question

D. future

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. exist

B. avoid

C. support

D. notice

2. A. recycle

B. description

C. contribute

D. atmosphere

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. …………………..of the library, my friend went in.

A. Coming out

B. When came out

C. On coming out

D. As I came out

2. Lots of people …….. yoga to relax and improve their health.

A. play

B. take up

C. make

D. practice

3. He’ll never pass his driving test ……..he takes more lessons.

A. unless

B. if

C. because

D. when

4. Higher education in the US began in 1636 when the first colonists ………… Harvard College.

A. found

B. originated

C. founded

D. made

5. Van Gogh was famous for his ………………….…of the countryside around Arles in the south of France.

A. portraits

B. watercolours

C. landscapes

D. crayons

6. ‘‘Recycling’’ means creating new products from …………………materials.

A. use

B. using

C. used

D. to use

IV. Put the verbs in brackets in their correct form to complete the sentences

1. Don’t worry. If we (not understand) ______ the lesson, teacher (explain) _____ it again.

2. Nothing (do) ______ till they reach a decision.

3. -”Where is Tim going to meet us?”

-”He (wait) _____ for us when our trains arrives. I am sure he (stand) _______ on the platform when we pull into the station.”

4. The new museum (visit) _____ by millions of people so far.

V. Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions:

The idea of a driverless car is not new. Now there are already cars on the road that can park themselves. But a truly self-driving car, one that can drive itself, is being tested by scientists and engineers.

Self-driving cars have already tested on public roads. These cars not only record images of the road, but their computerized maps view road signs, find alternative routes and see traffic lights even before they are seen by a person. By using radars and cameras, the cars can analyze information about their surroundings faster than a human can.

In some of the tests, the car learn the details of a road by driving on it several times, and when it is time to drive itself, it can identify when there are pedestrians crossing and then stops to let them pass by. Self-driving cars could make transport safer for all of us by eliminating the cause of most of today’s accidents.

Although self-driving cars may seem far off, some people believe that there will be driverless cars in showrooms in about 10 years.

1. What is the main idea of the passage?

A. Self-driving car: a far off image

B. The prospect of driverless cars

C. Computerized maps in cars

D. Safer transport in the future

2. Now there are already cars on the road that can ___________.

A. Park themselves

B. Record images of the road

C. Learn the details of a road

D. Actually drive themselves

3. How can the tested cars analyse information about their surroundings?

A. By viewing road signs

B. By seeing traffic lights quickly

C. By using radars and cameras

D. By driving on it several times

4. The underlined word “them” in the passage refers to _______.

A. Tests

B. Details

C. Times

D. pedestrians

5. In about a decade’s time, we may see ________

A. self-driving cars being tested

B. driverless cars in a far-off place

C. self-driving cars in showrooms

D. much safer cars

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A

2. A

3. B

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. D

2. D

III. Choose the best answer A, B, C or D:

1. D

2. B

3. A

4. C

5. C

6. C

IV. Put the verbs in brackets in their correct form to complete the sentences

1. don’t understand - will explain

2. will be done

3. will be waiting - will be standing

4. has been visited

V. Read the following passage and choose the correct answer to each of the questions:

1. B

2. A

3. C

4. D

5. C

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. A

2. C

3. D

4. B

5. A

VII. Give the correct form of the words given tho complete the sentences:

1. peaceful

2. unlawful

3. poverty

VIII. Find a mistake in each sentence:

1. C

2. B

IX. Rewrite the following sentences:

1. Overpopulation causes a lot of social problems in this area, doesn’t it?

2. Although it is very noisy in the city, we enjoy living there

3. You should start to run and see if that helps you to lose weight

4. Are you good at making friends?

5. There is heavy/ a lot of traffic on the roads to the city centre.

3. Đề số 3

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. volunteer

B. engineer

C. committee

D. clear

2. A. charity

B. chemistry

C. chemical

D. mechanic

3. A. certain

B. compare

C. encourage

D. community

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. appear

B. prepare

C. allow

D. happen

2. A. pavement

B. review

C. concert

D. samba

3. A. famous

B. asleep

C. pretty

D. careful

III. Choose the best answer:

1. Who is going to _______ the Oscar for Best Actor this year?

A. get

B. take

C. win

D. pass

2. They spent a huge amount of money on the film; _______, it was not a big success

A. although

B. however

C. but

D. because

3. Remember to_______ the lights before going to bed.

A. turn

B. turn off

C. turn on

D. stop

4. Wave energy is a source of ______ energy.

A. environment friendly

B. environmentally friendly

C. environmental friendly

D. environmentally friendliness

5. At this time next week, we _______ a wind turbine in our garden.

A. install

B. installed

C. will installed

D. will be installing

6. The wind, the sun, and the wave are some types of ______ sources of energy.

A. changeable

B. alternative

C. cheap

D. costly

7. We believe that urban transport pods can travel _____ around 30kph.

A. with

B. at

C. in

D. on

8. Every day over 1,000 new cars add to the city and the city of over 20 million people is getting more and more _______.

A. expensive

B. famous

C. difficult

D. gridlocked

9. This is Linda’s hat, and those shoes are ______.

A. her

B. hers

C. our

D. their

10. It will be _______ to ride a jet pack in bad weather because it doesn’t have a roof.

A. enjoyable

B. pleasant

C. unpleasant

D. comfortable

IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. She gave a wonderful ______as the Iron Lady – the former British Prime Minister Margaret Thatcher. (PERFORM)

2. This notebook is_________. (YOU)

3. We are talking about the real ________of flying cars. (EXIST)

V. Read the text and answer the questions below.

One major issue with a growing population: shortages of both food and water. Crowded cities make wastewater management more difficult. Waste pollutes clean water, making it undrinkable. Even today in some African cities, there are inadequate water supplies because most of the water is lost in pipe leakages.

Today, outdoor air pollution contributes to about two million deaths a year. Indoor air pollution, primarily from cook stoves in developing nations, skills another four million people every year, according to the World Health Organization. As cities continue to crowd, this issue will only grow, according to UN data.

It’s also likely that crime and violence will increase along with urban density, the UN reports. Independent studies have found that the warming planet is likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

The best solution is to manage growth and to prepare for the cities of the future.

1. Where is the major issue with a growing population?

2. What does waste pollute?

3. What is the effect of outdoor air pollution?

4. What will increase along with urban density?

5. Why is our planet likely to increase violence worldwide?

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. C

2. A

3. A

II. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. D

2. B

3. B

III. Choose the best answer:

1. C

2. B

3. B

4. B

5. D

6. B

7. B

8. D

9. B

10. C

IV. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Performance

2. Yours

3. Existence

V. Read the text and answer the questions below.

1. The major issue with a growing population is shortages of both food and water.

2. Waste pollutes clean water.

3. It contributes to about two million deaths a year.

4. Crime and violence will increase along with urban density.

5. Our planet likely to increase violence worldwide because of the economic pressure caused by heat and drought.

VI. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. B

2. A

3. D

4. C

5. B

VII. Rewrite the following the sentences:

1. Is the black motorbike yours, Peter?

2. The power station will be rebuilt at the beginning of next year.

3. We will be taking a test on sources of energy at 10 o’clock on Tuesday.

4. Many countries are already using solar energy.

5. Solar panels are placed on the roof of a house and the sun’s energy is used to heat water.

6. The energy can be stored for a number of days.

4. Đề số 4

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. traffic

B. same

C. crash

D. jam

2. A. foot

B. scooter

C. shoot

D. food

3. A. let

B. jet

C. vehicle

D. success

II. Choose the best answer:

1. He’ll never pass his driving test ……..he takes more lessons.

A. unless

B. if

C. because

D. when

2. She couldn’t go far because she was afraid of______.

A. to fly

B. fly

C. flying

D. be flying

3. What will you do if you have an opportunity to _______ on a spaceship?

A. travel

B. come

C. pass

D. move

4. Many countries are developing high-speed trains as part of their public ______ system.

A. transport

B. travelling

C. carrying

D. road

5. We ________ drink water from the tap without boiling it first.

A. never should

B. should never

C. should not to

D. not should

6. An aircraft without a human pilot abroad is called a ______ aircraft.

A. pilotless

B. single-pilot

C. double-piloted

D. three-piloted

7. The driver pulls the handle of the Segway to go back or ________ it to go forward.

A. pushes

B. brakes

C. circles

D. turns

8. At this time next month, we __________ the new flying boat.

A. are testing

B. are going to test

C. will test

D. will be testing

9. Which ______ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

10. The white cat is Helen’s, and the black cat is ______.

A. my

B. I

C. mine

D. of mine

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. A. energy

B. plentiful

C. disappear

D. celebrate

2. A. recycle

B. description

C. contribute

D. atmosphere

IV. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

1. To enjoy (A) an opera fully (B), the listener should be familiar (C) with the story, particularly if the opera is singing (D) in a foreign language.

2. To have a strong body (A) and stay healthily (B), you should exercise (C) regularly (D).

3. Scientists must have to (A) discover an alternative source (B) of energy before (C) oil runs out (D).

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. B

2. A

3. C

II. Choose the best answer:

1. A

2. C

3. A

4. A

5. B

6. A

7. A

8. D

9. D

10. C

III. Choose the word which has a different stress pattern from the others.

1. C

2. D

IV. Decide the underlined part A, B, C, or D that is not correct in standard English.

1. D

2. B

3. A

V. Give the correct form of the words given to complete the sentences:

1. Including - lower

2. Fewer - satisfied

VI. Read the following paragraph and decide T (true) or F (false)

1. T

2. F

3. T

4. F

5. T

VII. Choose the correct option for each blank to complete the passage.

1. A

2. B

3. A

4. D

5. C

VIII. Rewrite the following sentences:

1. We were disappointed at the failure of the team

2. Although it is very noisy in the city, we enjoy living there

3. John has been chosen for the school’s football team

4. Almost all our energy comes from oil, gas, and natural gas. We call them fossil fuels.

5. Đề số 5

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. A. picked

B. clicked

C. promised

D. delivered

2. A. actor

B. acting

C. address

D. action

3. A. long

B. boring

C. shocked

D. comedy

II. Find the word that has a different stress in each line

1. A. discuss

B. gather

C. perform

D. attend

2. A. ticket

B. costume

C. event

D. number

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. I found the book so ______ that I couldn’t put it down.

A. gripping

B. boring

C. tiring

D. shocking

2. Someone’s carbon______ is a measurement of the amount of carbon dioxide that their activities produce.

A. effect

B. amount

C. footprint

D. Energy

3. Several governments try to _____ the use of fossil fuels.

A. reduce

B. increase

C. waste

D. save

4. Remember to _____ the lights before going to bed.

A. turn

B. turn off

C. turn on

D. stop

5. A hydropower station _______ in the North of the country next year.

A. was built

B. were built

C. will be built

D. has been built

6. The wind, the sun, and the wave are some types of ______ sources of energy.

A. changeable

B. alternative

C. cheap

D. costly

7. Which ____ of transport do you think will be used in the future?

A. mean

B. meaning

C. meanings

D. means

8. Which the Segway, the driver pulls the handle to go back or pushes it to go______.

A. forward

B. backward

C. round

D. Fly

9. We try to make the future green by using vehicles or kinds of energy that are_______.

A. environmentally friendly

B. environment friendly

C. environmentally friendship

D. environmental friendly

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the underlined part

1. D

2. C

3. B

II. Find the word that has a different stress in each line

1. B

2. C

III. Choose the best answer A, B, C or D

1. A

2. C

3. A

4. B

5. C

6. B

7. D

8. A

9. A

IV. Read the text carefully, and then answer the questions.

1. It is celebrated on November 1 in Mexico, Ecuador, Guatemala and other parts of Central and South America

2. Families gather to pray to the souls of dead relatives, asking them to return for just one night.

3. People decorate altars in their homes and grave yards with food, candles, candy skulls and marigolds to welcome the souls back to Earth

4. Pan de los muertos (bread of the dead) is banked in the shape of skulls and crossbones, and a toy is hidden inside each loaf

5. Day of the Dead is a time to celebrate and remember the lives of dead family members

V. Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

1. A

2. C

3. B

4. A

5. C

VI. Find a mistake in four underlined parts of each sentence

1. A

2. D

3. C

VII. Put the verbs in brackets in their correct form to complete sentences

1. Has been visited

2. Do not understand - will explain

VIII. Rewrite the following sentences

1. You should start to run and see if that helps you to lose weight

2. John has been chosen for the school’s football team

3. Although it is very noisy in the city, we enjoy living there

4. We were disappointed at the failure of the team

5. The guide doesn’t speak slowly enough for me to understand.

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi HK2 môn Tiếng Anh 7 năm 2021 Trường THCS Phạm Văn Chiêu. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
ON