OFF
OFF
ADMICRO
11AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đống Đa

13/10/2021 156.96 KB 894 lượt xem 21 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211013/219569603922_20211013_153331.pdf?r=9776
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Hoc247 xin giới thiệu đến các em tài liệu Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đống Đa nhằm giúp các em luyện tập và chuẩn bị cho kì thi giữa HK1 sắp tới. Mời các em cùng tham khảo nhé!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 9 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS ĐỐNG ĐA

1. Đề số 1

I. Choose the best answer to complete each sentence below.

1. They ................ him if they could come there the day after.

A.ask    B.asks    C.asked    D.say

2. This picture is …………… by Tom

A.to paint   B.painted    C.painting    D.paint

3. Could you please stop ...................... so much noise?

A.making    B.make    C.made    D.to make

4. She ................... the new words before using them in her writing.

A.looks up    B.looks out    C.looks for    D.looks after

5. It’s very kind ..................... you ..................... say so!

A.to/to    B.with/to    C.of/to    D.from/to

6. We will be there ............... 5 .00 o’clock early .................... the morning.

A.in/at    B.in/on    C.on/in    D.at/in

7. He hasn’t seen her ...................................... last year.

A.for    B.since    C.in    D.at

8. It was an ............................ trip.

A.enjoy    B.enjoyment    C.enjoyable    D.enjoying

9. She was ........................... because of her bad result.

A.happy    B.happily    C.unhappily    D.unhappy

10. He was tired, ............................... he took a rest before going on the work.

A.so     B.and    C.but    D.if

II. Put the correct form of the verbs in brackets.

1.What about ....................................(ask) our teacher for help?

2.I suggested ........................................ (help) our mother with the house work.

3.If he ............................................(be) a student, he must wear school uniform.

4.This newspaper is ........................(publish) every day. It’s a daily newspaper.

5.I don’t know who ..............................(invent) this machine?

III. Rewrite the following sentences beginning with the words given.

1. The workers will build a new school in my country next year.

-> A new school ……………………………………………

2. He is a careful driver.

-> He …………………...........................................................

3. Let’s go swimming!

-> I suggest that we ……………………………....................

4. She couldn’t join us because she was busy.

-> She was busy, so……………….........................................

5. My mother washed these clothes.

-> These clothes ………………………………….................

IV. Read the passage and decide which statements are T or F.

London is Britain’s biggest city. It is very old city and dates back to Romans. It’s a city of historic buildings and churches and it has many beautiful parks. It also has some of the best museums in the world. London is very crowded in summer. It is a popular city with foreign tourists, and has more than eight million visitors a year. The city is famous for its shopping and department stores. London has an excellent underground railway system, so it is easy for tourists to get around. In London, there are plenty of good restaurants where you can get excellent British food. The city also has lots of good Indian, Chinese, Japanese, Italian and Greek restaurants.

T – F statements.

1. None of the cities in Britain is bigger than London     ….

2. Lon Don has historic buildings and churches.     ….

3. Most of the best museums in the word are situated in London.     ….

4. London is not busy in summer.     …..

5. Foreign tourists like visiting London.     ….

ĐÁP ÁN

I. Choose the best answer to complete each sentence below.

1. C     2. B     3. A     4. A     5. C

6. D     7. B     8. C    9. D     10. A

II. Put the correct form of the verbs in brackets.

1. asking     2. helping     3. is     4. published    5. invented

III. Rewrite the following sentences beginning with the words given.

1. A new school will be built in my country next year by the workers.

2. He drives carefully.

3. I suggest that we should go swimming.

4. She was busy, so she couldn’t join us.

5. These clothes were washed by my mother.

IV. Read the passage: T – F statements.

1. T     2.T    3.F     4.F    5.T

2. Đề số 2

I. Choose the best options to complete the sentences

1. Maryam comes from __________.

a. India     b. Thailand     c. Vietnam     d. Malaysia

2. You can visit the Temple of Literature in__________.

a. Hanoi     b. Ho Chi Minh City     c. Hue     d. Dalat

3. Jeans cloth comes from a kind of material that was made in__________.

a. Asia     b. America     c. Europe     d. Africa

4. She wishes she __________a King and he would be a Queen.

a. be     b. was     c. were     d. am

5. Nga lives very far from school, so she wishes she __________near her school.

a. lives     b. lived     c. living     d. live

6. Where did Ba go last night? - He __________ to English Club.

a. go     b. goes     c. went     d. going

7. How long have they known her? - They __________ her for six years.

a. know     b. knew     c. have known     d. known

8. English must__________ in all our Schools in our country.

a. be improved    b. improved     c. to improve     d. improve

9. Would you like__________ Paris one day?

a. to visit     b. visit     c. visited    d. visiting

10. Young generation is very fond__________ fashion clothing.

a. on     b. in     c. of     d. from

11. Rice__________ in tropical countries such as Vietnam and Thailand.

a. grow     b. is grown     c. grew     d. growing

12. We have not seen my art teacher __________November.

a. in     b. on     c. for     d. since

II. Give the correct forms of the verbs

1. His uncle……………………………….in Binh Phuoc for 3 years. (live)

2. The Moon………………………………..around the Earth. (go)

3. Million tons of sugar………………………every year. (produce)

4. Last weekend they…………………… a picnic to the countryside. (have)

III. Choose the right prepositons of time

1. Good bye. See you ……….Monday.

2. The bus collected us ……….. 5 o'clock early ……….. the morning.

3. We usually go ……….. our hometown at least once ………. the summer.

4. We walked …………half an hour to reach the waterfall.

IV. Find one mistake in each sentence

1. Helen wish you could join her party at 8 p.m tomorrow night .

a.night    b.wish    c.night    d.join

2. My dad has been from London for two weeks.

a.from    b.has    c.for    d.weeks

3. It is raining heavily, because I do not want to play outside.

a.heavily    b.play    c.do    d.beacuse

4. I always wake up late in Sunday mornings.

a.up    b.morning    c.in    d.late

5. Lan’s bicycle was carefully washed with her dad last Monday.

a.Monday    b.with    c.was    d.carefully

V. Read the passage carefully then answer True or False

Young generation nowadays enjoys fashion clothing especially jeans. Ao dai has been interested by designers and most of people. Ao dai has been also a traditional and favorite dress of Vietnamese people. But now many people like wearing modern clothing at work because it is not only convenient but also comfortable, especially jeans. In the past, many workers and students liked wearing jeans because they were strong, cheap and fashionable. However, a lot of people continue wearing Ao dai. It is traditional, fashionable and also modern anyway. It has not been out of fashion in spite of the increasing or decreasing of the worldwide economy

Numbers

Statements

True

False

1

Nowadays, young generation does not like wearing jeans

 

 

2

Ao dai is the traditional dress of Malaysian people.

 

 

3

In the past, workers and students were not fond of jeans

 

 

4

Modern clothing is both convenient and comfortable.

 

 

5

Jeans and Ao dai have never been out of fashion.

 

 

VI. Rewrite these statements

1. We can do this homework ourselves.

-> This homework………………………………………………………………….

2. You do not have a computer. What do you wish?

-> I wish………………………………………………………………………….

3. They have just introduced a new model of TV.

-> A new model of TV………………………………………………………………

4. People will produce million bottles of whisky in Scotland every year.

-> Million bottles of whisky………………………………………………………

5. Ao dai are both modern and fashionable. (Not only… but also)

-> Ao dai…………………………………………………………………………..

ĐÁP ÁN

I

1. d

7. c

2. a

8. a

3. c

9. a

4. b

10. c

5. b

11. b

6. c

12. d

II

1.has lived

2. goes

3. are produced

4. had

III

1. on

2. at - in

3. to - in

4. about

IV.

1. b      2. a      3. d      4. c      5. b

V.

1. T      2. F      3. F      4. T      5. T

VI.

1. This homework can be done (by ourselves/on our own)

2. I wish I had a computer

3. A new model of TV has just been introduced.

4. Million bottles of whisky will be produced in Scotland every year.

5. Ao dai is not only modern but also fashionable.

3. Đề số 3

I. Circle the word of which the underlined sound is pronounced differently from the others

1. A. divide                 B. religion                   C. primary                   D. comprise

2. A. compulsory       B. industry                   C. hamburger              D. eruption

3. A. enjoyed              B. invited                    C. mended                  D. lasted

4. A. machine              B. chair                       C. check                      D. child

II. Choose the correct answer for each sentence

5.Vietnamese people are very ……….......... .

A. friend

B. friendly

C. friendship

D. friendliness

6. Let’s about my problem.

A. talk

B. talking

C. to talk

D. talked

7. Vietnam is a …………country. The weather is usually hot there.

A. tropical

B. cold

C. warm

D. heat

8. The doctor ...................... me not to stay up too late at night.

A. advised

B. suggested

C. insisted

D. forced

9. She was sick yesterday,……….she was absent from school .

A. since

B. so

C. because

D. but

10. My friend is fond of ……….TV in the evening.

A. watching

B. to watch

C. watch

D. watched

11. Some designers have taken______ from Vietnam’s ethnic minorities.

A. inspiration

B. education

C. impression

D. tradition

12. 12. Jeans ______all over the world today.

A. is sold

B. was sold

C. will be sold

D. are sold

III. Give the correct form of the verbs in brackets.

13. I (see) .............................................her recently.

14. The children often love (watch) .......................cartoons.

15. I wish It (not rain) ............................................. tomorrow.

16. This exercise must (do) ...................................carefully.

IV. Give the correct form of these words

17. These clothes look very ............................ . (fashion)

18. Some designers have ...................... the Ao Dai by priting lines of poetry on it. (modern)

19. Nguyen Du is a famous Vietnamese ………………. . ( poem )

20. He always wears a ……………….shirt. ( stripe )

V. Read the following passage and choose the best answer.

We don’t only choose clothes to make us look…21…., we also use them to tell the world …22….our personality. The clothes we wear and our …23….as a whole give other people useful information about what we think and…24….we feel. If we feel cheerful, we usually wear …25….clothes and if we feel …26….we sometimes put on dark clothes. But why do teenagers wear black so…27….? Is it because they feel miserable all …28….? This is unlikely to be the case. It is probably just because it is …29….to wear black, and young people they are real fans of …30…. .

21.

A. attract

B. attractive

C. attractively

D. attraction

22.

A. of

B. with

C. by

D. about

23.

A. appear

B. appearance

C. appeared

D. appearing

24.

A. which

B. what

C. how

D. when

25.

A. colorful

B. colors

C. colorfully

D. colorless

26.

A. depress

B. depressed

C. depressing

D. depression

27.

A. frequent

B. frequency

C. frequently

D. frequenty

28.

A. the time

B. the day

C. the week

D. the month

29.

A. fashion

B. fashionable

C. fashioner

D. fashioned

30.

A. fashion

B. fashionable

C. fashioner

D. fashioned

VI. Listen to a man talking about the findings of a survey on teenagers’ stress. Decide if the following statements are true (T) or false (F). (unit 3)

31. Unlike teenagers, adults don’t get stressed. .................

32. 30 – to – 70 - year olds are experiencing higher stress level than they consider to be healthy. ................

33. The most common reason for teenagers‟ stress is school. .................

34. Thinking about what to do after high school is not a source of stress for teens..................

35.Stress affects teens emotionally only. .................

VI. Rewrite these sentences (1m)

36. What a pity! I can’t speak English well.

I wish..............................................................................

37.They built this hotel six months ago.

This hotel ..............................................................................

38. He likes wearing Jeans.

He is interested..............................................................................

39. It isn’t necessary for me to wear the Ao dai today.

I don’t ..............................................................................

40. Hanoi capital is generally not as exciting as Ho Chi Minh city. (more)

Ho Chi Minh city.........................................................................................................

ĐÁP ÁN

1. B     2. C     3. A     4. A     5. B     6. A

7. A     8. A     9. B     10. A   11. A   12. D

13. have seen

14. watching

15. wouldn’t rain/ would not rain

16. be done

17. fashionable

18. modernized

19.poet

20. striped

21. B   22. D   23. B   24. C   25. A   26. B   27. C

28. A   29. B   30. A   31. F    32. F    33. T    34. F    35. F

36. I wish I could speak English well.

37. This hotel was built six months ago.

38. He is interested in wearing jeans.

39. I don’t need to wear the Ao dai today.

40. Ho Chi Minh city is generally more exciting than Hanoi capital.

4. Đề số 4

I. MULTIPLE CHOICE: (8 points)

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1 : A. enjoyed       B. invited          C. mended       D. lasted

Question 2 : A. museum       B. sculpture       C. drum       D. cultural

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions.

Question 3 :

A. bamboo

B. village

C. workshop

D. famous

Question 4 :

A. enjoyment

B. pagoda

C. collection

D. business

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions.

Question 5 : I (A) wish the sun (B) were shine (C) so that we could (D) go swimming.

Question 6 : (A) Pottery is (B) passing (C) down from artisans to trainees (D) so that they can maintain the art.

Question 7 : The trip (A) to the countryside was very (B) interested. We all (C) enjoyed (D) ourselves a lot.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 8 : I came here…………………..I could see you.

A. so that

B. in order

C. after

D. despite

Question 9 : She presented me with a new blanket on which she …………some beautiful flowers.

A. knitted

B. embroidered

C. moulded

D. carved

Question 10 : The members of the family ate hamburgers while Peter ………….baseball.

A. is playing

B. plays

C. was playing

D. has been playing

Question 11 : Singers and movies stars always want to look ……………. When they appear in public.

A. fashionable

B. colorful

C. worldwide

D. occasional

Question 12 : The boy looks …………..when he sees his parents at the door of the classroom.

A. relaxed

B. confused

C. confident

D. confusing

Question 13 : Jimmy walked down the road without looking………….anybody.

A. for

B. up

C. at

D. after

Question 14 : We think our parents should ………………..in our shoes.

A. put ourselves

B. put themselves

C. let them

D. put them

Question 15 : The teacher let me ……..home early because I felt ill.

A. go

B. going

C. went

D. to go

Question 16 : Ha Noi City now is……… ………than it was 10 years ago.

A.as large

B. more large

C. much larger

D. the largest

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 17 : Nam: Thank you so much for showing me around today.

Tuan: ……………………, It’ll be good fun.

A. That’s ok

B. Thank you so much.

C. Yes, please

D. Sure

Question 18 : Peter: You must be Mary’s mother.

Mary’s mother: …………………., I am.

A. You are welcome

B. Certainly, I am

C. That’s right

D. No worries

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 19 : The village is located in a valley.

A. situated

B. replaced

C. put

D. sited

Question 20 : We spent an enjoyable evening talking about old times.

A. pleasant

B. boring

C. comfortable

D. free

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 21 : Is math a compulsory subject in Vietnamese high school?

A. required

B. despised

C. difficult

D. optional

Question 22 : The doctor advised Peter to give up smoking.

A. stop

B. continue

C. finish

D. consider

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks.

Teenagers today live in a very competitive world. It is (23)……………important than ever to succeed at school if you hope to (24 )…….. a chance in the job market afterwards. It’s no wonder that many young people worry (25)………...letting down their parents, their peers and themselves. To try to please everyone, they take on too (26)…………….tasks until it becomes harder and harder to balance homework assignments, parties, sports activities and friends. The result is that young people (27)…………from stress.

Question 23 :

A. more

B. much

C. s little

D. very

Question 24 :

A. gain

B. achieve

C. have

D. retain

Question 25 :

A. with

B. about

C. of

D. on

Question 26 :

A. few

B. many

C. much

D. a few

Question 27 :

A. suffer

B. have

C. get

D. catch

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

MY HOME TOWN

I was born in Newcastle, a city in the North East of England. Newcastle is on the bank of the River Tyne. It is a quite big city of about 200,000 inhabit¬ants. There is a cathedral and a university. There are five bridges over the River Tyne, which link Newcastle to the next town, Gateshead, where there is one of the biggest shopping centres in the world, the Metro Centre.

A few years ago, the main industries were shipbuilding and coal mining, but now the chemical and soap industries are important.

I moved from Newcastle ten years ago but I often return. I miss the people, who are so warm and friendly, and I miss the wild, beautiful countryside near the city, where there are so many hills and streams.

Question 28 : Newcastle is ………………………………………………

A. a city near the North East of England

B. a city in the North East of England

C. a city in the North of England

D. a small town in England

Question 29 : Newcastle has……………………………………………

A. one of the biggest shopping centers

B. a wild, beautiful countryside

C. a population of about 200,000 people

D. one bridge that links it to the next town

Question 30 : Gateshead has one of……………………………..in the world.

A. the largest rivers

B. the most important shipbuilding industries

C. the most beautiful countrysides

D. the biggest shopping centres

Question 31 : According to the passage, the writer………………………

A. is still living in Newcastle

B. has never returned to Newcastle

C. doesn’t live in Newcastle any more

D. has come back to live in Newcastle

II. WRITING: (2 points)

Rewrite the sentences so that it has a similar meaning to the first one.

Question 32 : Some people think learning English is not difficult.

⇒ Some people think it is……………………………………………………………………….………

Question 33 : “Don’t go to the park when it’s dark”, said Mrs Brown.

⇒ Mrs. Brown……………………………………………………………………………………………

Question 34 : Vietnamese people have used different materials to make the ao dai.

⇒ Different materials……………………………………………………………………………………..

Question 35 : I don’t remember exactly when my parents started this workshop. (set up)

⇒ I don’t ………………………………………………………………………………………………..

Make one sentence from two. Use the word(s) in brackets.

Question 36 : I am going to the cinema with my friend this weekend to see the lastest 6D Ocean Explore film. (in order that)

.................................................................................................................................

Question 37 : We got lost. We asked a policeman for the way. (because)

.................................................................................................................................

Question 38 : He can’t speak to Tim at the moment. He’s sleeping. (so)

.................................................................................................................................

Question 39 : They won’t buy the new car. They save enough money. (until)

.................................................................................................................................

Question 40 : Despite the bad weather, we went out for a picnic. (although)

.................................................................................................................................

ĐÁP ÁN

I

1. A

2. A

3. A

4. B

5. D

6. B

7. B

8. A

9. B

10. C

11. A

12. B

13. C

14. B

15. A

16. C

17. A

18. C

19. A

20. A

21. D

22. B

23. A

24. C

25. C

26. B

27. A

28. B

29. C

30. D

31. C

 

 

 

 

 

 

 

 

 

II

32. Some people think it is not difficult to learn English.

33. Mrs. Brown told me not to go to the park when it was dark.

34. Different materials have been used to make the ao dai by Vietnamese people.

35. I don’t remember exactly when my parents set up this workshop.

36. I am going to the cinema with my friend this weekend in order that we see the lastest 6D Ocean Explore film.

37. We asked a policeman for the way because we got lost.

38. He’s sleeping, so he can’t speak to Tim at the moment.

39. They won’t buy the new car until they save enough money.

40. Although the weather was bad, we went out for a picnic.

5. Đề số 5

I. Read the passage and answer the questions.

    John Brown is a lecturer. He went to university in 1982, and was one of the best students at that time. In 1990, he became a professor. He has been a senior lecturer since then. He is a very well known in his teaching career. He has written five books about education, including a book “How to teach deaf children” in 1995. He is married to his assistant, Linda. They have two children.

Questions: 

1. What does he do?

…………………………………………………………………

2. Is he a very well-known in his teaching career?

…………………………………………………………………

3. How many books about education has he written?

……………………………………………………………………

4. Who is he married to?

………………………………………………………………………

5. Has he got any children?

……………………………………………………………………

II. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one

1. Maths is the most difficult subject of all.

    A. Maths is very difficult of all.

    B. No subject is not as difficult as Maths.

    C. Nothing is more difficult than Maths.

    D. No subject is more difficult than Maths.

2. What a pity I’m not tall enough to join the army.

    A. I am sorry for joining the army.

    B. I wish I were taller.

    C. I am not tall enough, so I don’t want to join the army.

    D. I wish I am taller to join the army.

3. It/necessary / us / think /about / this matter.

    A. It’s for us to think about this matter carefully necessary.

    B. To think about this matter carefully it necessary for us

    C. for us to think about this matter carefully it’s necessary

    D. it’s necessary for us to think about this matter

4. What a pity! He isn’t here.

    A. I wish he is her

    B. I wish he weren’t

    C. I wish he was here 

    D. I wish he were here. 

5. They often went to Hanoi at the weekends

    A. They used to going Hanoi at the weekends

    B. they are used to go Hanoi at the weekends

    C. They used to go to Hanoi at the weekends

    D. They were used to Hanoi at the weekends

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. passed      B. watched

    C. played      D. washed

2. A. proud      B. about

    C. around      D. would

3. A. market      B. depart

    C. card      D. scare

4. A. entrance      B. paddy

    C. bamboo      D. banyan

5. A. problem      B. love

    C. box      D. hobby

IV. Choose A, B, C or D to complete the following sentences.

1. Peter isn’t here. I wish he …… here.

    A. is                       B. was

    C. were                  D. weren’t 

2.  I ….. him since 1990 .

    A. have known      B. know

    C. knew                  D. has known

3.  Rice ….. in tropical country .

    A. grow                 B. aren’t grown

    C. grows                D. is grown

4. We have lived in Hanoi…………………4 years.

    A. since                 B for             

    C. in                       D. at

5. Viet got up late……………..he couldn’t catch the first bus.

    A. then                  B. so             

    C. as                       D. when

6. Let’s………………………soccer. 

    A. play                  B. to play 

    C. played               D. playing

7. We have bought this house……………..2006.

    A. at                      B. for 

    C. on                      D. since

8. I enjoy…………English.

    A. learn                  B. learnt 

    C. to learn              D. learning

9. I have English……………. Tuesday and Saturday.

    A. on                     B. in 

    C. at                       D. into 

10. The church________about 100 years ago.

    A. is built 

    B. will be built 

    C. was built 

    D. has been built 

ĐÁP ÁN

I. Read the passage and answer the questions.

1. He is a lecturer.

2. Yes, he is.

3. He has written five books about education. 

4. He married to his assistant.

5. Yes, he has.

II. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one

 1. D    2. B     3. D     4. C     5. D

III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. C     2. D     3. D     4. A     5. B

IV. Choose A, B, C or D to complete the following sentences.

1. C     2. A     3. D     4. B     5. B

6. A     7. D     8. D     9. A     10. C

---

Trên đây là toàn bộ nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Đống Đa. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
OFF