OFF
OFF
ADMICRO
16AMBIENT

Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Thủ Độ

13/10/2021 171.8 KB 460 lượt xem 13 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20211013/87468896806_20211013_142659.pdf?r=3357
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Dưới đây là Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Thủ Độ. Tài liệu được biên soạn nhằm giới thiệu đến các em các đề khác nhau để các em luyện tập và ôn tập kiến thức đã học, chuẩn bị cho kì thi giữa học kì 1 sắp đến. Mời các em cùng tham khảo!

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI GIỮA HK1 MÔN TIẾNG ANH 9 CÓ ĐÁP ÁN

NĂM 2021-2022 TRƯỜNG THCS TRẦN THỦ ĐỘ

1. Đề số 1

Exercise 1: Choose the words whose underlined part is pronounced differently from the others in each group

1. A. helped

B. struggled

C. remarked

D. watched

2. A. encourage

B. empathy

C. embarrassed

D. remember

3. A. delighted

B. continue

C. medicine

D. situation

Exercise 2: Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group

1. A. preservation

B. recognition

C. decision

D. exhibition

2. A. surface

B. attraction

C. bamboo

D. technique

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. He turned ________ the new job in the city center because he didn’t want to move.

A. up

B. down

C. over

D. off

2. The weather was ____________ in England than in Spain last week.

A. most warmer

B. by far warmer

C. more warmer

D. much warmer

3. The cost _________ living in Singapore is higher than any countries in South East Asia.

A. for

B. on

C. of

D. in

4. Jane said that she ___________ come and look after the children the following day.

A. can

B. will

C. could

D. should

5. He still doesn’t know____________ his budget when living alone in the city.

A. when to manage

B. how to manage

C. where to manage

D. what to manage

6. Did you forget your purse _________ purpose so you wouldn’t have to pay?

A. on

B. of

C. in

D. for

7. Could you please tell me ____________?

A. It is how far to the nearest bus stop

B. how far is it to the nearest bus stop

C. how far to the nearest bus stop is it

D. how far it is to the nearest bus stop

8. Marigold wondered __________ Kevin and Ruth would be at the party.

A. that

B. whether

C. if

D. B & C

9. I am not sure ___________ I can solve this problem.

A. how

B. what

C. who

D. by whom

10. Tom told us that sometimes he had difficulty ___________ his feelings.

A. expressing

B. communicating

C. sending

D. talking

Exercise 4: Fill each blank with a suitable word to complete the following passage.

You can do a few things to make homework less (1)__________. First, be sure you understand the assignment. Write it (2)__________in your notebook or day planner if you need to, and don’t be afraid to ask questions about what is expected. It is much easier to take a minute to ask the teacher during or after class than to (3)__________to remember later that night! If you want, you can also ask how long the particular homework assignment should take to complete so you can plan your time.

Second, use any extra time you have at school to work on your homework. Many schools have libraries that are (4) __________ designed to allow students to study or get homework done. The more work you can get done in school, the (5) __________you will have to do at that night.

Third, pace yourself. If you don't finish your homework (6) __________ school, think about how much you have left and what else is going on that day, and then plan your time. Most (7) __________ students have between 1 and 3 hours of homework a night. If it is a heavy homework day, you will need to devote more time to homework.

No one is (8) __________ to understand everything, and maybe you need some help. The first place to turn for help is your teacher. But what if you don't feel comfortable with your teacher? If you are in a big enough school, there may be other teachers who teach the same subject. Speak to other teachers directly and you may be in luck. Sometimes it just helps to have someone (9) __________ something in a different way. (10) __________ , you might also be able to get some help from another student. If there is someone you like who is a good student, think about asking that person if you can study together.

1. A. stressful

A. purpose

B. advantage

C. control

2. A. up

B. into

C. off

D. down

3. A. fight

B. discuss

C. struggle

D. add

4. A. specify

B. specifically

C. special

D. specifies

5. A. more

B. less

C. little

D. better

6. A. during

B. since

C. in

D. on

7. A. between

B. high-school

C. among

D. over

8. A. stopped

B. leaved

C. expected

D. marked

9. A. do

B. make

C. ask

D. explain

10. A. Meanwhile

B. Therefore

C. Although

D. Moreover

Exercise 5: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. I lived in the U.S for ten years, so I’ve lost touch with British politics

A. become unaware of

B. forgotten about

C. become confused about

D. stopped talking about

2. The law made wearing seat belts in cars compulsory.

A. necessary

B. optional

C. obligatory

D. redundant

Exercise 6: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. The problem is due to discipline, or, more precisely, the lack of discipline, in schools.

A. informally

B. flexibly

C. casually

D. wrongly

2. True friendship is not common and there are many people who seem incapable of it.

A. prevalent

B. superior

C. unique

D. temporary

Exercise 7: Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

1. At the moment, aid (A) agencies (B) are focusing (C) their efforts of (D) women and children.

2. Sarah wondered if (A) to attend (B) the life skills (C) workshop that (D) weekend.

3. Robert told me that his (A) father had flown (B) to (C) Dallas last year (D).

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. “Don’t leave your luggage unattended.”

He asked me _______________________________________________________

2. I didn’t realize how late it was and I didn’t stop studying till after midnight.

I didn’t realize how late it was and I went ________________________________

3. When did you start working on the project?

How long _________________________________________________________

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the words whose underlined part is pronounced differently from the others in each group

1. B     2. A     3. A

Exercise 2: Choose the word whose main stressed syllable is placed differently from that of the others in each group

1. C     2. A

Exercise 3: Choose the best answer A, B, C or D

1. B     2. D     3. C     4. C     5. B

6. A     7. D     8. D     9. A     10. A

Exercise 4: Fill each blank with a suitable word to complete the following passage.

1. A     2. D     3. C     4. B     5. B

6. A     7. B     8. C     9. D     10. D

Exercise 5: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. A     2. C

Exercise 6: Choose the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions

1. D     2. B

Exercise 7: Mark the letter A, B, C or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following sentences.

1. D (of => on)

2. A (if => whether)

3. D (last year => previous year)

Exercise 8: Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence.

1. He asked me not to leave my luggage unattended.

2. I didn’t realize how late it was and I went on studying till after midnight.

3. How long have you worked on the project?

2. Đề số 2

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. A. dials

B. calls

C. says

D. plays

2. A. surface

B. drumhead

C. multicultural

D. frustrated

3. A. ranked

B. gained

C. prepared

D. proved

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. A. teenager

B. vehicle

C. activate

D. nationwide

2. A. concentration

B. favorable

C. adolescence

D. relaxation

Exercise 3: Choose the correct answer

1. In recent years, there has been thousands of victims of sexual and physical ___________.

A. sentence

B. crime

C. abuse

D. conduct

2. He wondered ____________ to tell the news to his parents.

A. why

B. how

C. what

D. which

3. “Mom, I’ve got the first rank in class this semester!” “____________”

A. Well done!

B. Thank you!

C. Never mind!

D. Let’s go!

4. Harrison’s greatest attribute is his ability to work ___________ pressure.

A. within

B. under

C. in

D. on

5. Mi asked what information she __________ that assignment.

A. needs to be done

B. needed doing

C. need to do

D. needed to do

6. Did you forget your purse _____________ purpose so you wouldn’t have to pay?

A. on

B. of

C. in

D. for

7. He was sentenced to ten years in prison on charges of drug __________.

A. charging

B. stealing

C. trafficking

D. trading

8. Their children have all grown _______ and left home for the city to work.

A. up

B. out

C. out of

D. inside

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

Cyber bullying is the (1) ___________ of technology to annoy, threaten, or embarrass (2) ___________ person. Online threats and aggressive, or rude texts, posts, or messages all count. So does (3)___________ personal information, pictures, or videos designed to hurt or embarrass someone else. (4)___________ comments often focus on things like a person's gender, religion, race, or physical differences.

Online bullying can be particularly damaging and upsetting (5)___________ it is usually anonymous or (6)___________ to find. People can suffer (7)___________ a 24/7 basis - every time they (8)___________ their cellphone or computer.

The first thing (9)___________ to solve the problem is to tell an adult you trust. You also can talk to your school counselor or a trusted teacher or family member. Ignoring bullies is the best way to take away their power, but it isn't always easy to do - in the real world (10)___________ online.

ĐÁP ÁN

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.

1. C     2. A     3. A

Exercise 2: Choose the word that has the main stress placed differently from the others

1. D     2. B

Exercise 3: Choose the correct answer

1. C     2. B     3. A     4. B

5. D     6. A     7. C     8. A

Exercise 4: Choose the correct answer A, B, C or D

1. A     2. D     3. C     4. B     5. B

6. A     7. B     8. C     9. D     10. D

Exercise 5: Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.

1. A     2. C     3. D     4. D     5. C

Exercise 6: Write each sentence so that it has a similar meaning and contains the word in brackets. Make sure that you use the correct verb form.

1. Paul turned up when everyone had gone home.

2. She always gets on (well) with the children

3. Would you mind looking after my bicycle while I'm away for a while?

Exercise 7: Find and correct the mistake in each sentence

1. B (to keep with => to keep up with)

2. C (how much => how many)

3. A (on => up)

Exercise 8: Choose the word(s) CLOSET in meaning to the underlined word(s) in each of following questions

1. A     2. D

3. Đề số 3

PART A. LANGUAGE FOCUS (2.5ms)

I/ Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest. (0.5m)

1. A. primary

B. divide

C. comprise

D. religion

2. A. stopped

B. impressed

C. enjoyed

D. worked

II/ Choose the best answer to complete the sentences. (1.5ms)

1. Jame wishes his father …………. here now to help him.

A. is

B. were

C. will be

D. would be

2. ………….. French with native people yet ?

A. Did you learn

B. Were you learning

C. Do you learn

D. Have you learnt

3. Do you wear ……………. costumes on National Days?

A. tradition

B. traditional

C. traditionally

D. traditions

4. I was very impressed…………………the efficiency of the staff.

A. on

B. to

C. by

D. in

5. Her ……………. Jeans look very nice.

A. embroidered

B. embroider

C. embroidering

D. embroidery

6. Ringgit is the unit of …………….in Malaysia.

A. money

B. lesson

C. currency

D. language

III/ Supply the correct form of the words in parentheses to complete the sentences. (0.5m)

1. To Huu is a famous……………………….. (poetry).

2. Do you have a………………………..costume in your country. (nation)

PART B. READING (2.5ms)

I/ Read the passage then decide whether the statements are true (T), false (F) (1 m)

Hi. I am a student of a secondary school in Hanoi. I am in grade 9. I always wear school

uniform on school days: a white shirt and dark blue trousers. But on weekends, I usually wear casual clothes, such as an open-neck shirt or a T-shirt, jeans and sport shoes because they are very comfortable and convenient and I can play football, ride a bicycle or go somewhere easily. My favorite colors are red and blue.

Statements

T

F

1. He is a student at a university in Hanoi.

   

2. He sometimes wears school uniform.

   

3. He likes wearing casual clothes because they are comfortable.

   

4. He likes strong colors such as red and blue.

   

II/ Read the passage and write answers to the questions that follow. (1,5ms)

Singapore is an island city of about three million people. It’s a beautiful city with lots of parks and open spaces. It’s also a very clean city.

Most of the people live in high-rise flats in different parts of the island. The business district is very modern with lots of high new office buildings. Singapore also has some nice older sections. In Chinatown, there are rows of old shop houses. The government buildings in Singapore are very beautiful and date from the colonial days.

Singapore is famous for its shops and restaurants. There are many good shopping centers. Most of the goods are duty free. Singapore’s restaurants sell Chinese, Indian, Malay and European food, and the prices are quite reasonable.

ĐÁP ÁN

PART A

I.

1. D; 2. C

II.

1. B; 2. D; 3. B; 4. C; 5. A; 6. C

III.

1. poet; 2. national

PART B

I.

1. F; 2. F; 3. T; 4. T

II.

1. Yes, it is.

2. The business district is very modern with lots of high new office buildings.

3. Most of the people live in high-rise flats in different parts of the island.

4. It is famous for its shops and restaurants.

5. Yes, there are.

6. Singapore’s restaurants sell Chinese, India, Malay and Europe food.

PART C

1. I wish I could play the guitar well

2. I haven’t seen him for 3 years.

3. Ba used to go swimming when he was a child.

4. Rice is grown in tropical countries.

4. Đề số 4

PART I: PRONUNCIATION

I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

1. A. baggy

B. fly

C. poetry

D. minority

2. A. missed

B. stopped

C. lived

D. washed

3. A. lakes

B. poets

C. blankets

D. novels

II. Choose the word whose main stress is different from the others in the group. Write your answer (A, B, C or D) on your answer sheet.

4. A. climate

B. divide

C. impress

D. depend

5. A. symbol

B. fashion

C. gather

D. relax

PART II: LEXICO - GRAMMAR

I. Choose the best answers A, B, C or D

1. Nam didn’t know ______________ to find more information about the course.

A. what

B Why

C. where

D while

2. He asked ______________ it was too early to apply for the course.

A if

B for

C. when

D that

3. I couldn't sleep last night ____________ the bar nearby played music so loudly.

A. although

B. so that

C while

D. because

4. Today’s cities are ___________ than cities in previous times.

A. lots larger

B. much larger

C. as large

D. the largest

5. Magic number 18001567 is a _____toll free service.

A. 24 hours

B. 24-hours

C. 24-hour

D. 24 hour

6. Lots of people choose to buy houses in the suburbs _______ they can avoid the noise and pollution in the city.

A. although

B. when

C. so that

D so as

7. The leader said that ______________ to award you the prize.

A. he is pleased

B. I was pleased

C. he was pleased

D. he were pleased

8. My grandfather is the_______ oldest artisan in the village; Ngoc’s grandfather is the oldest.

A. first

B. second

C. most

D. one

9. _____________I was talking to my teacher, my friends were waiting outside the classroom.

A. In order that

B. While

C. Although

D So that

10. After I found all the information I needed, I ___________ the computer.

A. turned off

B. switched on

C. looked for

D. put off

ĐÁP ÁN

PART I

1

2

3

4

5

B

C

D

A

D

PART II

I.

1

2

3

4

5

6

7

8

C

A

D

B

C

C

C

B

9

10

11

12

13

14

15

 

B

A

D

D

A

C

B

 

II.

1

2

3

4

5

C

D

D

B

A

PART III

I.

1

2

3

4

5

A

C

D

B

B

II

1

2

3

4

5

B

D

B

D

A

PART IV

1

2

3

4

5

B

D

C

A

D

5. Đề số 5

I/ LISTENING

A: Listen to a conversation between Chau and her father and choose the correct answer. (1 point)

1. When did the first printed newspaper appear ?

A. In the 8th century AD

B. In 7th or 8th century AD

C. In 7th century AD

2. When was the telegraph invented?

A. In the early 19th century.

B. In the early 20th century.

C. In the late 19th century.

3.Two new forms of news media appeared in the early 20th century

A. Radio and newsreels

B. Radio and documentaries

C.Documentaries and newsreels

4. When did television become commercially viable?

A. In the 1930s

B. In the 1940s

C. In the 1950s

5.When did the Internet become a major force in journalism?

A. In the early 1990s

B. In the late 1990s

C. In the mid- and late 1990s

B. Listen to the dialogue, then decide T/F statements.(1pt)

1.___They are going to a restaurant by bus.

2.___They are walking through the park.

3.___Tim picked flowers.

4.___They want the bus 130.

5.___They are going to eat Mexican food.

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

A.Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.(0.5pt)

1. If you study at the Brighton Language Center, you can live in a ______ on campus.

A. dormitory

B. hotel

C. private room

D. house

2. How much time do you spend __________the web a day?

A. posting

B. to surf

C. surfing

D. surfed

3. There is a small bamboo ___________at the entrance to the village.

A. tree

B. forest

C. street

D. mountain

4. The next stage in the development of television is ________TV.

A. cooperative

B. interactive

C. expensive

D. convenient

5. I wish you __________us some day.

A. visit

B. will visit

C. would visit

D. visited

ĐÁP ÁN

I.LISTENING

A: Listen to a conversation between Chau and her father and choose the correct answer. (1 point)

1. B; 2. C; 3. A; 4. C; 5. C

B. Listen to the dialogue, then decide T/F statements.(1pt)

1. F; 2. T; 3. F; 4. T; 5. T

II. GRAMMAR AND VOCABULARY

A. Choose the word (A, B, C or D) that best completes the sentence.(0.5pt)

1. A. dormitory; 2. C. surfing; 3. B. forest; 4. B. interactive; 5. C. would visit

B. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. (1pt)

1. competition; 2. seriously; 3. traditional; 4. Scientists; 5.employees

C. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others.(0.5pt)

1. B; 2. D; 3. C; 4. A; 5. C

III.READING

A/ Read the passage about clothing then decide whether the statements that follow are True or False(1 point) Mỗi câu đúng 0,2 điểm

1.F 2.F 3.T 4. T 5.T

B/ Read the passage about media then answer the questions( 1 point)

Mỗi câu đúng 0,2 điểm

1. Email is a short word for electronic mail.

2.The first emails go back to the 1960s.

3. Three.

4. Yes, it is..

5.Yes, they are.

IV. WRITING

1. Where do you learn English?

2. They have worked in that company since 2010.

3. His parents were happy because he got a good job.

4. It was a beautiful day , so my friends and I decided to go for a picnic.

5. Tuan has taken part in different charity activities.

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi giữa HK1 môn Tiếng Anh 9 có đáp án năm 2021-2022 Trường THCS Trần Thủ Độ. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Các em quan tâm có thể tham khảo tư liệu cùng chuyên mục:

Chúc các em học tập tốt!

 

MGID
ON