OPTADS360
ATNETWORK
RANDOM
ON
YOMEDIA

Bài tập về đại từ nhân xưng, tính từ và đại từ sở hữu dành cho học sinh Tiểu học

30/03/2022 860.04 KB 1152 lượt xem 2 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2022/20220330/55184080941_20220330_224823.pdf?r=706
AMBIENT-ADSENSE/
QUẢNG CÁO
 
Banner-Video

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bài tập về đại từ nhân xưng, tính từ và đại từ sở hữu dành cho học sinh Tiểu học do HOC247 sưu tầm. Tài liệu bao gồm kiến thức cơ bản, bài tập thực hành kèm đáp án chi tiết. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em hoàn thiện kiến thức về đại từ nói chung. Chúc các em học tập tốt!

 

 
 

BÀI TẬP VỀ ĐẠI TỪ NHÂN XƯNG, TÍNH TỪ VÀ ĐẠI TỪ SỞ HỮU DÀNH CHO HỌC SINH TIỂU HỌC

1. Hệ thống lý thuyết

Đại từ nhân xưng

Tính từ sở hữu

Đại từ sở hữu

(trước động từ, có vai trò là chủ ngữ)

(sau động từ, có vai trò là tân ngữ)

(đi kèm với danh từ)

(không đi kèm với danh từ)

I

You

He/ She/ It

We

You

They

Me

You

Him/ Her/ It

Us

You

Them

My

Your

His/ Her/ Its

Our

Your

Their

Mine

Yours

His/ Hers/ -

Ours

Yours

Theirs

2. Bài tập luyện tập

2.1. Exercise 1: Complete the sentences. Use the correct possessive adjective or possessive pronoun

1. I’ve got a watch. This is _______ watch.

2. My friends and I have got sweets. The sweets are _______.

3. Mum has got a new bag. That’s _______ bag.

4. Peter has got a kite. The kite is _________.

5. My brothers have got kites. The bikes are __________.

6. Karen has got a dog. That’s ______ dog.

7. She has a new cat. It is __________.

8. You have a new toy. It is __________.

9. The coat belongs to me. It is __________.

10. The chair belongs to Mary. It is __________

11. I have a new book. It is __________.

12. They have new pillows. It is __________.

13. We have new shoes. They are __________.

2.2. Exercise 2: Choose the correct item

1. This isn’t her skirt. ________ is blue.

A. Hers

B. Her

C. She

D. He

2. ______ daughter is a teacher.

A. Our

B. Ours

C. Us

D. We

3. This is my new dress. Look at _____!

A. I

B. mine

C. me

D. my

4. Linda is _______ cousin.

A. him

B. he

C. he’s

D. his

5. This craft isn’t mine. It’s _______.

A. Him

B. She

C. Hers

D. Them

2.3. Exercise 3: Circle the correct item

1. Linda is my/ mine sister

2. Look at the leaves of the tree/ the tree leaves

3. He is a friends of her/ hers.

4. That car is their/ theirs

5. These toys are your/ yours

2.4. Exercise 4: Read the email. Choose the right words and write them on the lines

Dear Christian,

My name is Emily and I want to be _____ (1) e-pal. I am seven years old and I am from England. My parents are doctors. I _____ (2) two brothers. They are students at the University of London. Have ______ (3) got any brothers or sisters? In my free time, I go to the cinema with my brothers or hang out with my friends. My best friend _____ (4) Selma. _______ (5) mother is from India and her father is from Germany. Please write soon and tell _____ (6) all about you family and friends.

Best wishes,

Emily

1. A. yours

B. your

C. you

2. A. be

B. can

C. have got

3. A. you

B. your

C. yours

4. A. am

B. is

C. are

5. A. She

B. Hers

C. Her

6. A. I

B. me

C. my

2.5. Exercise 5: Choose the correct answer

1. These toys are _______.

A. you

B. your

C. yours

2. I love ______ grandparents.

A. mine

B. me

C. my

3. _____ children are young.

A. They’re

B. They

C. Their

4. That CD is _____.

A. mine

B. my

C. me

5. These clothes aren’t ______.

A. our

B. ours

C. we

6. Your bike is a lot faster than __________________.

A. my

B. its

C. mine

7. The book is _________________ but you’re welcome to read it.

A. mine

B. yours

C. my

8. _____________ dog is always so friendly

A. There

B. They

C. Their

9. My sister gets along well with _____________.

A. yours

B. you

C. your

10. I looked everywhere for my keys but I could only find _____________.

A. your

B. yours

C. them

2.6. Exercise 6: Write the possessive adjectives

1. (I) _________ sister is ten years old

2. (He) _________ eyes are blue

3. (They) _________ car is red

4. (We) _________ dog is white

5. (You) _________ bicycles are old

6. (She) _________ house is big

7. (He) _________ father is doctor

8. (I) _________ sister is Mary

2.7. Exercise 7: Read the story and fill in the blanks with proper words

Last year we went to Antalya to visit 1) ____________ grandparents. 2) ____________ were very glad to see 3) ____________. 4) ____________ was a very good holiday for 5) ____________. We went swimming with 6) ____________brother. 7) ____________ swims well. 8) ____________ had picnics all together. The picnics were very funny. My grandmother made sandwiches for 9) ____________. 10)____________ makes really delicious sandwiches. I love all 11) ____________ meals.

12) ____________ father and mother went to discos at night. 13) ____________ like dancing and at the weekend 14) ____________ go to a dance club. While 15) ____________ parents were out, 16) ____________ grandfather told us funny stories. 17) ____________ laughed all night. 18) ____________grandmother made pop-corn for 19) ____________.

In the mornings 20) ____________had breakfast in the garden. 21) ____________ was full of flowers. There were ducks and hens in the garden. 22) ____________ played with the ducks and the hen. 23) ____________ were very lovely. 24) ____________ was a very beautiful holiday. 25) ____________ am waiting for next visit to 26) ____________ parents impatiently.

Exercise 8: Fill in the blanks with proper words

1. My father goes to work by ____________ car. ____________ drives well.

2. ____________ is boirng to stay at home. There is nothing to do.

3. In ____________ free time, I play the pinao with ____________ mother

4. My little cat is very lovely. ____________ loves milk.

5. Su and Ali are good friends. ____________ are always together.

6. Anna plays football on Saturday nights. ____________ plays wonderful.

7. I bought a new bicycle. ____________ is red.

3. Đáp án bài tập luyện tập

3.1. Exercise 1: Complete the sentences. Use the correct possessive adjective or possessive pronoun

1. I’ve got a watch. This is ___my____ watch.

2. My friends and I have got sweets. The sweets are ___ours____.

3. Mum has got a new bag. That’s ___her____ bag.

4. Peter has got a kite. The kite is ___his______.

5. My brothers have got bikes. The bikes are ____his______.

6. Karen has got a dog. That’s __her____ dog.

7. She has a new cat. It is _____hers_____.

8. You have a new toy. It is ___yours_______.

9. The coat belongs to me. It is ___mine_______.

10. The chair belongs to Mary. It is ____hers______

11. I have a new book. It is _____mine_____.

12. They have new pillows. It is _____theirs_____.

13. We have new shoes. They are ___ours_______.

3.2. Exercise 2: Circle the correct item

1. A

2. A

3. B

4. D

5. C

3.3. Exercise 3: Circle the correct item

1. Linda is my sister

2. Look at the leaves of the tree

3. He is a friends of hers.

4. That car is theirs

5. These toys are yours

3.4. Exercise 4: Read the email. Choose the right words and write them on the lines

1. B

2. C

3. A

4. B

5. C

6. B

3.5. Exercise 5: Choose the correct answer

1. C

2. C

3. C

4. A

5. B

6. C

7. B

8. C

9. A

10. C

3.6. Exercise 6: Write the possessive adjectives

1. (I) ___My_____ sister is ten years old

2. (He) ____His_____ eyes are blue

3. (They) ___Their______ car is red

4. (We) ___Our______ dog is white

5. (You) ____Your_____ bicycles are old

6. (She) ____Her_____ house is big

7. (He) ___His____ father is doctor

8. (I) ___My______ sister is Mary

3.7. Exercise 7: Read the story and fill in the blanks with proper words

Last year we went to Antalya to visit our grandparents. They were very glad to see us. It was a very good holiday for us. We went swimming with our brother. He swims well. We had picnics all together. The picnics were very funny. My grandmother made sandwiches for us. She makes really delicious sandwiches. I love all her meals.

Our father and mother went to discos at night. They like dancing and at the weekend they go to a dance club. While our parents were out, our grandfather told us funny stories. We laughed all night. Our grandmother made pop-corn for us.

In the mornings we had breakfast in the garden. It was full of flowers. There were ducks and hens in the garden. We played with the ducks and the hen. They were very lovely. It was a very beautiful holiday. I am waiting for next visit to our parents impatiently.

3.8. Exercise 8: Fill in the blanks with proper words

1. My father goes to work by ______his______ car. ____He________ drives well.

2. ____It________ is boirng to stay at home. There is nothing to do.

3. In _____my_______ free time, I play the pinao with _______my_____ mother

4. My little cat is very lovely. ______It______ loves milk.

5. Su and Ali are good friends. ____They________ are always together.

6. Anna plays football on Saturday nights. _____She_______ plays wonderful.

7. I bought a new bicycle. ____It________ is red.

....

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu Bài tập về đại từ nhân xưng, tính từ và đại từ sở hữu dành cho học sinh Tiểu học. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Mời các em tham khảo tài liệu có liên quan:

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

ADMICRO
NONE
OFF