ADMICRO
AMBIENT

Trắc nghiệm ôn tập Unit 7, 8 và 9 Tiếng Anh 11 có đáp án

06/01/2021 94.88 KB 77 lượt xem 1 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20210106/895737296593_20210106_143106.pdf?r=7727
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

HỌC247 xin giới thiệu đến các em tài liệu Trắc nghiệm ôn tập Unit 7, 8 và 9 Tiếng Anh 11 có đáp án. Tài liệu bao gồm các hỏi trắc nghiệm và tự luận có đáp án chi tiết kèm theo. Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập hiệu quả và đạt điểm số cao trong kì thi sắp tới.

 

 

 

 
 

TRẮC NGHIỆM ÔN TẬP UNIT 7, 8 VÀ 9 TIẾNG ANH 11 CÓ ĐÁP ÁN

UNIT 7: WORLD POPULATION

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1. a. limit         b. figure            c. iron            d. billion

2. a. great            b. available            c. raise            d. said

3. a. decreased            b. used            c. reached            d. developed

4. a. program            b. earth            c. birth            d. produce

5. a. double            b. govern            c. punish            d. control

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d-that best completes sentences.

1. Like many other baby birds, ducklings are blind _______ birth.

a. of

b. at

c. on

d. from

2. Lack _______ food had stunted his growth.

a. of

b. in

c. for

d. on

3. Nigeria has a population _______ nearly 100 million.

a. about

b. in

c. of

d. with

4. The rapid growth of population led to an acute _______ of housing.

a. shortfall

b. shortcut

c. shortcoming

d. shortage

5. The population of the world is growing at a dangerous _______.

a. amount

b. rate

c. figure

d. way

6. One third of the world's population _______ two thirds of the world's resources.

a. drains

b. absorbs

c. consumes

d. supports

7. Better health care and agriculture have led to rapid population _______.

a. grow

b. growing

c. grown

d. growth

8. Pressure on natural resources will _______ as we face a population explosion.

a. increase

b. decrease

c. decline

d. raise

9. Her first novel has been _______ acclaimed as a masterpiece.

a. nation

b. national

c. international

d. internationally

10. Our school has managed to collect a lot of books to _______ to the children in a village school.

a. publish

b. distribute

c. employ

d. depart

B. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d- that best completes the sentences.

11. If the technology _______ available, we would be able to expand the business.

a. would become

b. were become

c. had become

d. Became

12. If the North Sea _______ in winter, you could walk from London to Oslo.

a. happened to freeze

b. froze

c. should freeze

d. should happen to freeze

13. It would have been a much more serious accident _____ fast at the time.

a. was she driving

b. had she been driving

c. she had driven

d. if she drove

14. If you _______ to my advice in the first place, you wouldn't be in this mess now.

a. listen

b. will listen

c. had listened

d. listened

15. I'll give you a lift if it _______.

a. is raining

b. rained

c. will rain

d. had rained

16. If I _______ a more reliable car, I ___________ to Spain rather than fly.

a. would have - would drive

b. had - had driven

c. had - would drive

d. would have had - would drive

17. I _______ you sooner had someone told me you were in the hospital.

a. would have visited

b. had visited

c. visited

d. visit

18. They couldn't decide _______ it was worth re-sitting the exam.

a. if

b. whether

c. if or not

d. whether not

19. _______ how difficult the job was, I mightn't have taken it.

a. If I know

b. If I would know

c. Did I know

d. Had I known

20. ____ in my seventies and rather unfit, I might consider taking up squash.

a. Were I not

b. Was I not

c. Weren't I

d. If I am not

21. If I _______ a more reliable car, I _______ to Spain rather than fly.

a. would have - would drive

b. had - had driven

c. had - would drive

d. would have had - would drive

22. I _______ you sooner had someone told me you were in the hospital.

a. would have visited

b. had visited

c. visited

d. visit

23. They couldn't decide _______ it was worth re-sitting the exam.

a. if

b. whether

c. if or not

d. whether not

24. _______ how difficult the job was, I mightn't have taken it.

a. If I know

b. If I would know

c. Did I know

d. Had I known

25. _______ in my seventies and rather unfit, I might consider taking up squash.

a. Were I not

b. Was I not

c. Weren't I

d. If I am not

C. Identify the one underlined word or phrase -A, B, C or D-that must be changed for the sentence to be correct.

26. Some scientists believe that (A) the earth have resources enough (B) to support (C) its (D) population.

27. The population of (A) the world has been (B) increased (C) faster and faster (D).

28. Ninety-seven percent (A) of the world'(B) water is saltwater is found (C) in the oceans (D) of the Earth.

29. Hadn't he (A) resigned (B), we would have been forced (C) to sack (D)

30. John lived in (A) New York since (B) 1960 to 1975, but he is now living (C) in (D) Detroit.

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

mortality expanding growth increasing reach decline

population even slightly life variations available

WORLD POPULATION

Projections issued in 2000 showed the world population (31) ______ from 6. 1 billion in 2000, to 7. 9 billion in 2050. "High" and "low" projections for 2025 are 8. 4 billion and 7. 5 billion respectively. The average world birth rate is projected to (32) ______ from the 1990 level of 26 per 1,000 to 22 per 1,000 at the. end of the century and to 17. 6 per 1,000 in 2025 (corresponding to a fall in TFH from 3. 3 in 1990 to 2. 1 in 2025). Because of the (33) _______ share of the population at high-mortality ages, the average world death Tate is expected to decline only (34) _______; from 9 (per 1,000) in 1990 to 8. 4 in 2025. Average world (35) _______ expectancy, however, is projected to rise from 65 years in 1990 to 71. 3 years in 2025. Wide (36) ______ in population growth will undoubtedly persist. In the developed world, population growth will continue to be very low and in some nations will (37) _______ decline. Western Europe as a whole is projected to have a declining population after 2000. U. S. Census Bureau projections, assuming middle fertility and (38) _______ levels, show U. S. (39) _______ increasing from 250 million in' 1990 to 349 million in 2025 and 420 million in 2050. Thereafter, (40) _______ would be virtually zero.

B. Read the passage, then choose the correct answers.

No one knows the limits of population that the earth can support. Thomas Malthus, an English economist, developed a theory that became widely accepted in the nineteenth century. He suggested that because world population tended to increase more rapidly than the food supply, a continual strain was exerted upon available resources. Malthus cited wars, famines, epidemics, and other diseases as the usual limitations of population growth.

With recent advances in science and technology, including improved agricultural methods and great strides in medicine, some of the limiting factors in population growth have been lessened, with obvious results.

International organizations have put forward several recommendations to alleviate the problem of overpopulation, including an increase in food production, general economic development in target areas, and a decrease in birth rate. Most experts agree that it will be necessary to combine all three recommendations in an effort to affect a lasting solution.

41. It was suggested by Thomas Malthus that _______.

a. food was in short supply because of population increase

b. The rapid growth of population led to an acute shortage of natural resources

c. Rapid population growth put a great strain on available resources

d. Pressures on natural resources will increase as we face a population explosion

42. Which of the following was not mentioned as the usual limitations of population growth?

a. wars b. epidemics

c. famines d. agricultural methods

43. According to the passage, why has overpopulation been caused?

a. Improved technology b. Disasters c. Scarcity d. Precaution

44. What do most experts recommend in order to solve problems of overpopulation?

a. Famine and epidemic

b. Economic development and a decline in birth rate

c. Medical advance and improved agricultural methods

d. Conservation of available resources

45. Which of the following is not true according to the passage?

a. The earth have enough resources to support all of its population.

b. The theory developed by Thomas Malthus was believed by most people in the 19th century.

c. Medical advance has lessened some of the limiting factors in population growth.

d. International organizations arc seeking a lasting solution to the overpopulation problem.

IV. WRITING

From the four phrases -a, b, c or d- choose the one that best completes the sentence.

46. _______ daily promotes physical as well as emotional well-being in people of all ages.

a. Having exercised b. Those who exercise

c. For exercising d. Exercising

47. Not until the seventeenth century ______ to measure the speed of light.

a. anyone did even attempt b. did anyone even attempt

c. did even attempt anyone d. even did anyone attempt

48. It is a fact that _______ form of energy.

a. electricity being the most useful b. electricity the most useful

c. the most useful in electricity d. electricity is the most useful

49. After seeing a movie based on a novel, _______.

a. many people want to read the book

b. the reading of the book interests many people.

c. the book was read by many people

d. the book made many people want to read it

50. When _______ is not known.

a. was the wheel invented b. the invention of the wheel

c. the wheel was invented d. it was invented the wheel

ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.

1 - c; 2 - d; 3 - b; 4 - a; 5 - d; 

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d-that best completes sentences.

6 - b; 7 - a; 8 - c; 9 - d; 10 - b; 

11 - c; 12 - d; 13 - a; 14 - d; 15 - b; 

B. Choose the one word or phrase -a, b, c, or d- that best completes the sentences.

16 - d; 17 - b; 18 - b; 19 - c; 20 - a; 

21 - c; 22 - a; 23 - a; 24 - d; 25 - a; 

C. Identify the one underlined word or phrase -A, B, C or D-that must be changed for the sentence to be correct.

26 - B enough resources; 27 - C increasing;

28 - C found; 29 - A Had he not; 30 - B from;

III. READING

A. Fill in each blank space with one appropriate word from the box.

31 - increase; 32 - decline; 33 - expanding;

34 - slightly; 35 - life; 36 - variations; 37 - even;

38 - mortality; 39 - population; 40 - growth; 

B. Read the passage, then choose the correct answers.

41 - c; 42 - d; 43 - a; 44 - a; 44 - b; 45 - a; 

IV. WRITING

From the four phrases -a, b, c or d- choose the one that best completes the sentence.

46 - d; 47 - b; 48 - d; 49 - a; 50 - c; 

UNIT 8: CELEBRATION

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

1. a. celebrate b. decorate c. entertain d. influence

2. a: polite b. popular c. pagoda d. agrarian

3. a. longevity b. calendar c. parade d. occasion

4. a. represent b. exchange c. receiving d. prepare

5. a. constancy b. festival c. activity d. comment

II. LANGUAGEFOCUS

A. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences or substitutes for the underlined part.

6. Before Tet, supermarkets and shops are full _______ goods.

a. of b. with c. in d. for

7. On the first -day of Tet, children _______ their new clothes and make New Year's wishes to their parents.

a. take on b. pick on c. put on d. try on

8. People believed that what they do on the first day of the year will _______ their luck during the whole year.

a. control b. influence c. exchange d. result

9. I looked everywhere but I couldn't find _______ at all.

a. no one b. anyone c. someone d. somebody

10. Tet is really a time of fun and _______ throughout the country.

a. holidays b. celebrations c. preparations d. festivals

11. The whole family usually tries to get together at Christmas.

a. contact b. gather c. relate d. communicate

12. In Britain Christmas dinner usually _______ turkey, Christmas pudding and brandy butter.

a. brings on b. serves with c. consists of d. puts up

13. We wish you both- health and longevity.

a. long life b. happy life c. easy life d. exciting life

14. Vietnamese people usually make _______ for Tet several weeks beforehand.

a. preparing b. preparation c. preparatory d. preparations

15. She has as good chance as _______ of winning the race.

a. someone b. anyone c. everyone d. no one

B. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

16. Nobody was late for the meeting last night, _______?

a. wasn't he b. weren't they c. were they d. was he

17. No girl should have to wear school uniform, because it _______ like a sack of potatoes.

a. makes them look b. makes her look

c. makes them to look d. makes her to look

18. I phoned Sarah at home, but _______.

a. there were no answers b. there were no answer

c. there was no answers d. there was no answer

19. _______ thinks that Phil should be given the job.

a. A number of people b. Neither of us

c. Most of us d. The majority of people

20. Neither Jane nor her brothers _______ a consent form for tomorrow's field trip.

a. need b. needs c. is needing d. has need

21. My cousin who I used to visit every summer _______ from America on Saturday.

a. arriving b. is arriving c. has arrived d. is going

22. The holiday nowadays is not as long as it _______.

a. is used to be b. was used to be c. used to be d. is used to being

23. If I were you, _______ and tell her you're going to be late.

a. I phone b. I'll phone c. I'd phone d. I'd have phoned

24. Let the boy _______ it himself before you offer to help.

a. try b. to try c. trying d. will try

25. When someone ____ you a present, it is a custom to give them in return.

a. give b. gives c. will give d. has given

III. READING

A. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in the following passage.

SPRING FESTIVALS

From (31) _______ times people have celebrated the end of winter and the new life that spring brings. One of the most important Christian festivals is Easter, (32) _______ Christians remember the death and resurrection of Jesus Christ.

Easter, however, is not the (33) _______ spring festival. In Sweden, people celebrate the end of the winter by making (34) _______ bonfires. Fire also plays an important part in the Hindu festival of Holi. In some villages children are (35) _______ round bonfires by their mothers to protect them (36) _______ danger in the coming year. Buddhists in Thailand soak (37) _______ in water when celebrating their New Year, which (38) _______ in the middle of April. In Antigua in Guatemala they carpet the streets with flowers. Chinese spring parades are (39) _______ colourful, but (40) _______ flowers they have large dragon puppets which dance in the streets.

31. a. earliest b. latest c. previous d. old

32. a. which b. when c. because d. by then

33. a. single b. one c. only d. lonely

34. a. giant b. tremedous c. extreme d. huge

35. a. gone b. carried c. brought d. run

36. a. in b. out of c. against d. from

37. a. through b. one other c. each other d. mutually

38. a. falls b. appears c. happens d. occurs

39. a. the same b. as c. not less d. equally

40. a. instead of b. on behalf of c. in spite of d. place of

B. Read the passage carefully then choose the correct answers.

In Viet Nam, there is great excitement built up well before Tet Nguyen Dan. First, every family organizes a trip to the cemetery to visit the graves of their ancestor. After that, to create an air of prosperity, wealth and fun for the first three days of the Lunar New Year, people are kept busy cooking traditional foods, buying gifts, and making other preparations. Certain items deemed to be bought or made are banh chung, dried watermelon seeds, tea, dried sausages, fruit (fresh and candied), ornamental plants and flowers. Red and yellow flowers are ideal as they make the house more welcoming. On the New Year's days, only good comments and wishes can be expressed. Children receive their Ii xi (or red envelopes with lucky money inside). People make a visit to family members, neighbors, and close friends. And people who live apart from their family try to get together on these days. Clearly enough, games and various forms of entertainment are staged and these often last a week. Varying traditional specialties including wrestling, buffalo fighting, dragon or unicorn dancing take place in different regions.

41. Before Tet, people usually _________.

a. are very busy with the preparations

b. have great excitement and fun

c. rebuild their ancestral graves

d. spend time on traveling

42. Which of the following, according to the passage, is not usually eaten during Tet?

a. candied ginger b. sausages c. watermelon d. beef stew

43. Why are red and yellow flowers popular in decorating the house at Tet?

a. Because they are friendly and pleasant:

b. Because they make the house look comfortable to be in.

c. Because they represent good luck.

d. Because they are attractive and cheap.

44. On the New Year's days, _________.

a. people are busy cooking traditional foods

b. everybody receives their 'lucky money'

c. only good comments can be made

d. houses are cleaned and decorated with trees and flowers

45. Which of the following is not mentioned in the passage?

a. Tet is period of concord and hope.

b. Tet is a sort of bond that ties the living and the dead.

c. Tet is a great season of joy and of entertainment.

d. Tet is an occasion for a family reunion.

46. Especially important to many people _________.

a. there is legislation against pollution b. is legislation against pollution

c. it is legislation against pollution d. legislation against pollution is

47. According to some educators, the goal of teaching is to help students learn what _________ to know to live a well-adjusted and successful life.

a. do they need b. they need

c. they are needed d. as they may need.

48. Mike hasn't begun working on his Ph. D. _________ working on his master's.

a. still because he is yet b. yet as a result he is still

c. yet because he is still d. still while he is already

49. _________ is extremely dangerous.

a. At very high speeds driving cars b. Cars at very high speeds driving

c. Cars driving at very high speeds d. Driving cars at very high speeds

50. Not until the seventeenth century _______ to measure the speed of light.

a. anyone did even attempt b. did anyone even attempt

c. even did anyone attempt d. did even attempt anyone

B. Choose the sentence - a, b, c or d - which is closest in meaning to the sentence printed before.

51. No one else must know this.

a. You are not advised to know this.

b. Everyone else must be silent.

c. This must be kept secret.

d. You should let every one else know this.

52. Would you like some coffee? Peter asked me.

a. Peter offered to give me some coffee.

b. peter asked me if I liked coffee.

c. Peter asked me to make him a cup of coffee.

d. Peter suggested having coffee.

53. We could have seen the movie if the tickets had not been so expensive.

a. We wanted to see the movie, but the tickets were sold out.

b. We couldn't afford the tickets to see the movie.

c. We saw the movie even though the tickets were expensive.

d. The tickets were inexpensive, so we saw the movie.

54. There was very little response to the charity appeal.

a. Nobody responded to the charity appeal.

b. Everybody seemed to appeal to the charity.

c. They raised a lot of money from the charity appeal.

d. Very little money was raised by the charity appeal.

55. He talked about nothing except the weather.

a. His sole topic of conversation was the weather.

b. He had nothing to say about the weather.

c. He talked about everything but the weather.

d. He said he had not interested in the weather.

ĐÁP ÁN

I.

1C; 2B; 3B; 4A; 5C

II.

A.

6A; 7C; 8B; 9B; 10D; 11B; 12C; 13A; 14D; 15B

B.

16C; 17A; 18D; 19B; 20A; 21B; 22C; 23C; 24A; 25B

C.

26. C (some)

27. D (ones)

28. C (is)

29. B (costumes)

30. C (his / her)

III.

A.

31.A 32.B 33.C 34.D 35.B 36.D 37.C 38.A 39.D 40.A

B.

41.A 42.D 43.B 44.C 45.A

IV.

A.

46.B 47.B 48.C 49.D 50.B

B.

51.C 52.A 53.B 54.D 55A

UNIT 9: THE POST OFFICE

I. Complete these sentences with the correct form of the words from the box.

compete - distribute - transmit - space post

courteous - transfer - subscribe - deliver - satisfy

1. All mail ________ were suspended during the strike.

2. It's only common ________ to thank someone when they help.

3. Do you wish to take out a full twelve-month _______ to the journal?

4. We offer a wide range' of goods at very ________ prices.

5. If you are ________ with our service, please write to the manager.

6. This ticket is only used by the person who bought it. It is not _________.

7. Fax _______ has now become a cheap and convenient way to transmit texts over distances.

8. White walls can give a feeling of _________.

9. The newspaper is _________ free.

10. How much was the _________ on that letter?

ĐÁP ÁN

1. deliveries 2. courtesy 3. subscription 4. competitive 5. dissatisfied

6. transferable 7. transmission 8. spaciousness 9. distributed 10. postage

II. Write all the pronouns possible to complete each sentence. Write Ø if the sentence is correct without adding a pronoun.

1. We talk about the party ________ Sarah wants to organise for my birthday.

2. To get to Frank's house, take the main road _________ bypasses the village.

3. The paintings _______ Mr Flowers has in his house are worth around £100,000.

4. Mrs Richmond, ____ is 42, has three children,

5. Don is a friend _______ I stayed with in Australia.

6. She was probably the hardest working student ______ I've ever taught.

7. Stevenson is an architect ______ designs have won international praise.

8. The Roman coins, _____ a local farmer came across in a field, are now displayed in the National Museum.

9. Dorothy said something _______ I couldn't hear clearly.

10. There was a little ______ we could do to help her.

11. He received a low mark for his essay, ______ was only one page long.

12. We need to learn from companies _______ trading is more healthy than our own.

13. Professor Johnson, _____ I have long admired, is visiting the University next week.

14. The man ___________ I introduced to you last night may be the next president of the university.

15. These walls are all ______ remain of the city.

ĐÁP ÁN

1. which/ that/ Ø

2. which/ that

3. which/ that/ Ø

4. who

5. who/ whom/ that/ Ø

6. that/ Ø

7. whose

8. which

9. that/ Ø

10. that/ Ø

11. which

12. whose

13. who/ whom

14. who/ whom/ that/ Ø

15. that

III. Write the information in brackets as a relative clause (defining or non - defining) in an appropriate place in the sentence. Give alternative relative pronouns if possible. (Use - to indicate 'no relative pronoun'.)

1. Julia's father has just come back from a skiing holiday. (he is over 80)

2. The problems faced by the company are being resolved. (I'll look at these in detail in a moment.)

3. She was greatly influenced by her farther. (she adored him)

4. Parents are being asked to take part in the survey. (their children are between four and six)

5. He isn't looking forward to the time. (he will have to leave at that time)

6. The Roman coins are now on display in the National Museum. (a local farmer came across them in a field)

7. He pointed to the stairs. (they led down to the cellar)

8. These drugs have been withdraw from sale. (they are used to treat stomatch ulcers)

9. The singer had to cancel her concert. (she was recovering from flu)

10. The minister talked about the plans for tax reform. (he will reveal them next month)

11. We went to the Riverside Restaurant. (l once had lunch with Henry there)

12. My aunt is now a manager of a department store. (her first job was filling shelves in a supermarket).

13. John Graham's latest film is his first for more than five years. (the film is set in the north of Australia)

14. The newspaper is owned by the Mears group. (its chairperson is Sir James Bex)

15. The Master's course is no longer taught. (I took this course in 1990)

ĐÁP ÁN

1. Julia's father has just come back from a skiing holiday. (he is over 80)

→ Julia's father, who is over 80, has just come back from a skiing holiday.

2. The problems faced by the company are being resolved. (I'll look at these in detail in a moment.)

→ The problems faced by the company, which I'll look at in detail in a moment, are being resolved.

3. She was greatly influenced by her farther. (she adored him)

→ She was greatly influenced by her father, who/ whom she adored.

4. Parents are being asked to take part in the survey. (their children are between four and six)

→ Parents whose children are between four and six are being asked to take part in the survey.

5. He isn't looking forward to the time. (he will have to leave at that time)

→ He isn't looking forward to the time when he will have to leave.

6. The Roman coins are now on display in the National Museum. (a local farmer came across them in a field)

→ The Roman coins, which a local farmer came across in a field, are now on display in the National Museum.

7. He pointed to the stairs. (they led down to the cellar)

→ He pointed to the stairs which/that led down to the cellar.

8. These drugs have been withdraw from sale. (they are used to treat stomatch ulcers)

→ These drugs, which are used to treat stomatch ulcers, have been withdraw from sale.

9. The singer had to cancel her concert. (she was recovering from flu)

→ The singer, who was recovering from flu, had to cancel her concert.

10. The minister talked about the plans for tax reform. (he will reveal them next month)

→ The minister talked about the plans for tax reform that/ which/ - he will reveal next month.

11. We went to the Riverside Restaurant. (l once had lunch with Henry there)

→ We went to the Riverside Restaurant where I once had lunch with Henry.

12. My aunt is now a manager of a department store. (her first job was filling shelves in a supermarket).

→ My aunt, whose first job was filling shelves in a supermarket, is now a manager of a department store.

13. John Graham's latest film is his first for more than five years. (the film is set in the north of Australia)

→ John Graham's latest film, which is set in the north of Australia, is his first for more than five years.

14. The newspaper is owned by the Mears group. (its chairperson is Sir James Bex)

→ The newspaper is owned by the Mears group, whose chairperson is Sir James Hex.

15. The Master's course is no longer taught. (I took this course in 1990)

→ The Master's course, which I took in 1990, is no longer taught.

IV. If necessary, correct or make improvements to these sentences. If they are already correct, write True.

1. He just said anything which came into his head.

2. Yesterday was the hottest day I can remember.

3. There isn't much can go wrong with the machine.

4. Thieves whom stole paintings from Notfort art gallery have been arrested in Paris.

5. It may be the most important decision which you will ever take.

6. The boy took the photograph was paid £100.

7. The Southham Chess Club, that has more than 50 members, meets weekly on Friday evenings.

8. The clock makes a noise what keeps me awake at night.

9. I heard many different accents in the room, but none which I could identify as British.

10. She is one of the kindest people who I know.

ĐÁP ÁN

1. Which → can

2. True

3. much can → much that can

4. whom → who

5. which → that/ Ø

6. the boy → the boy who

7. that → which

8. what → which/ that

9. which → that

10. who → that/ Ø

V. Choose the best answer.

1. Post office is a place ______ you can buy stamps, mail letters and packages, and receive mail.

a. that

b. which

c. where

d. in which

2. Do you know the date ______ we have to hand in the essay?

a. which

b. in which

c. on that

d. when

3. My uncle ______ you met yesterday is a lawyer.

a. which

b. who

c. whose

d. to whom

4. The council is in discussion with Lord Thomas, ______ land most of the village is built on.

a, who

b. whom

c. whose

d. that

5. These adults, ______ come to my night class, are very eager to learn.

a. whose

b. who

c. that

d. when

6. Regina, ______ you have never met before, is a genius in painting.

a. that

b. whose

c. whom

d. whoever

7. The paintings Mr Flowers has in his house are worth around $ 100,000.

a. which

b. whose

c. what

d. whom

8. Oxford, ______ attracts many tourists, is often crowded in the summer.

a. that

b. which

c. whose

d. where

9. It's the best film ______ has ever been made about madness.

a. which

b. whom

c. whose

d. that

10. She cycled from London to Glasgow, ______ is pretty good for a woman of 75.

a. that

b. what

c. which

d. where

11. Most folk songs are ballads ______ have simple words and tell simple stories.

a. what

b. when

c. where

d. that

12. ______ wins will go on to play Barcelona in the final.

a. Who

b. Whoever

c. Which

d. Whichever

13. I think the reason ______ we get on so well is that we both enjoy talking.

a. why

b. which

c. that

d. what

14. Children ______ diets contain high levels of protein do better in examination.

a. who

b. who

c. whose

d. Ø

15. I'm sure that Keith will do well at university, ______ one he goes to.

a. which

b. whichever

c. where

d. wherever

ĐÁP ÁN

1. c 2. d 3. b 4. c 5. b 6. c 7. a 8. b 9. d 10. c 11. d 12. b 13. a 14. c 15. b

VI. Fill in each blank with an appropriate preposition.

1. We take great pride in offering the best service in town.

2. This post office is equiped with advanced technology oftransaction.

3. What is the Messenger Call Service used for?

4. Let us take care of your postal and telecommunication needs fornow and ever.

5. We subscribe to all the main medical journals.

6. This computer isn't capable of running this software.

7. She seemed satisfied with the results.

8. She was fiercely proud of family traditions and continuity.

9. I was useful to them because I could speak French.

10. I am living away from my family and my relatives.

VII. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one.

1. I live in the town not far from the capital.

2. Nobody does it better than you.

3. Thanks to Laura's report. I was able to finish the project.

4. He got down to writing the letter as soon as he returned from his walk.

5. That question cannot be answered satisfactorily.

6. It is my impression that she's enjoying her new job a gre1'!-tdeal.

7. The secretary didn't reply me for ten days.

8. All of those present were in agreement with the proposal.

9. It's a pity it's too late to do anything about it.

10. She was so good to me that I'll always remember it.

ĐÁP ÁN

1. I live in the town not far from the capital.

→ The town which I live in is not far from the capital.

→ The town in which I live is not far from the capital.

2. Nobody does it better than you.

→ There isn't anybody else who does it better than you.

3. Thanks to Laura's report. I was able to finish the project.

→ Had it not been for Laura's report, I wouldn't have been able to finish the project.

4. He got down to writing the letter as soon as he returned from his walk.

→ No sooner had he returned from his walk than he got down to writing the letter.

5. That question cannot be answered satisfactorily.

→ There is no satisfactory answer for that question.

6. It is my impression that she's enjoying her new job a gre1'!-tdeal.

→ She seems to be enjoying her new job a great deal.

7. The secretary didn't reply me for ten days.

→ No reply from the secretaty was said to me for ten days.

8. All of those present were in agreement with the proposal.

→ Everyone who was present agreed with the proposal.

9. It's a pity it's too late to do anything about it.

→ I wish there were enough time to do something. about it.

10. She was so good to me that I'll always remember it.

→ I'll always remember how good she was to me.

Trên đây là toàn bộ nội dung của tài liệu Trắc nghiệm ôn tập Unit 7, 8 và 9 Tiếng Anh 11 có đáp án, để theo dõi nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác vui lòng đăng nhập vào hệ thống hoc247.net chọn chức năng xem online hoặc tải về máy!

Mời các em tham khảo các tài liệu cùng chuyên mục

Chúc các em học tập thật tốt!

 

 

 

AMBIENT