YOMEDIA
AMBIENT

Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Bình Dương

05/05/2021 143.99 KB 1099 lượt xem 11 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20210505/299029052999_20210505_092810.pdf?r=7008
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Mời các em cùng tham khảo tài liệu Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Bình Dương do Hoc247 tổng hợp và biên soạn. Tài liệu bao gồm các dạng bài tập khác nhau, tổng hợp các kiến thức đã học. Hi vọng tài liệu này sẽ giúp các em ôn tập thật tốt cho kì thi THPT Quốc gia sắp tới. Chúc các em học tập tốt!

 

 

 

 
 

BỘ 5 ĐỀ THI THPT QUỐC GIA MÔN TIẾNG ANH NĂM 2021

TRƯỜNG THPT THÁI BÌNH DƯƠNG

1. Đề số 1

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that has underlined part pronounced differently from the rest in each of the following questions.

Question 1. A. warms             B. reads           C. starts           D. rings

Question 2. A. century           B. culture        C. secure         D. applicant

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions.

Question 3. A. arrive              B. question      C. destroy       D. support

Question 4. A. chemical         B. interview    C. decorate      D. attention

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5. Changes have been made in our primary schooling program so young children ______do homework anymore.

A. needn’t                               B. oughtn’t                  C. couldn’t                              D. mustn’t

Question 6. Many people head for the countryside where the flat ______ of fields helps them escape

from the hectic city life.

A. extension                            B. expansion                C. extent                                 D. expanse

Question 7: ________there have been many changes in his life, he still remains a nice man to everyone.

A. Although                            B. However                 C. Despite                               D. But

Question 8: Participating in teamwork activities helps students develop their ______ skills.

A. social                                  B. society                    C. socially                               D. socialise

Question 9: If she had known how to protect herself, she______infected by Covid -19.

A. wouldn't have been            B. would be                 C. won’t be                             D. wouldn't be

Question 10: He never goes to the library, ________?

A. doesn’t he                           B. does he                   C. is he                                    D. isn’t he

Question 11: He promised ______ his daughter a new bicycle as a birthday present.

A. buy                                     B. buying                    C. bought                                D. to buy

Question 12: Human activities are also blamed ______ contributing to global warming.

A. at                                        B. with                        C. for                                       D. with

Question 13: My brother is angry with me. I didn’t do some work that I ________ last week.

A. may have done                   B. would have done    C. should have done               D. must have done

Question 14: ________ individuals are those who share the same hobbies, interests, or points of view.

A. light- hearted                      B. like- minded           C. Even-handed                      D. Open- minded

Question 15. ‘Please, will you just tidy your room, and stop _____ excuses!’

A. having                                 B. making                  C. doing                                  D. taking

Question 16: You shouldn't lose heart; success often comes to those who are not ______ by failures.

A. left out                                B. put off                     C. switched off                       D. turned on

Question 17. _______ is the existence of a wide variety of plant and animal species living in their natural environment. .

A. Biodiversity                       B. Conservation          C. Extinction                           D. Pollution

Question 18.  Martin is called the teacher's pet by his classmates because he is taken under his teacher's ___.

A. hands                                  B. wings                      C. arms                                    D. legs

Question 19. The children ________ their kites in the field when it started to rain heavily. 

A. are flying                            B. will fly                    C. would fly                            D. were flying

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges.

Question 20: Hoa And Nam are talking about the importance of English in student’s life .

- Hoa: “English plays an important role in students’ life ”

 - Nam: “ _________. It is an essential for their job in the future.”

A. I can’t agree with you more           B. Not at all

C. You can make it     D. Oh, that’s a problem

Question 21: Marry is talking to Linda over the phone .

 Mary: “Thank you for helping me prepare for the party.”                Linda: “_________”.

A. Never mention me. B. My pleasure

C. Of course not          D. The meal was out of this world

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22. He stressed that idea of the event is to grab the public's attention with their favorite acts, rather than to give them a diverse arts festival.

A. change                                B. evaluate                              C. attract                                 D. distract

Question 23: I’m becoming increasingly absent-minded. Last week, I locked myself out of my house twice.

A. remembering to do right things.                               B. being considerate of things.

C. being irresponsible                                                   D. often forgetting things.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 24: “Don't be such a pessimist. I'm sure you'll soon get over it. Cheer up!”

A. activist                                B. feminist                              C. optimist                              D. hobbyist

Question 25: Tom was too wet behind the ears to be in charge of such a difficult task.

A. full of experience               B. lack of responsibility          C. without money                   D. full of sincerity

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.

Higher education also provides a competitive edge in the career market. We all know that in the economic times we are living in today, finding jobs is not guaranteed. The number of people unemployed is still relatively high, and the number of new career (26)______isn’t nearly enough to put people in jobs they are seeking. As a job seeker, you’re competing with a high number of experienced workers (27)_______ have been out of the workforce for a while and are also seeking work. (28)_______, when you have a higher education, it generally equips you for better job security. Generally speaking, employers tend to value those who have completed college than those who have only completed high school and are more likely to replace that person who hasn’t (29)______ a higher education. Furthermore, some companies even go so far as to pay your tuition because they consider an educated employee to be valuable to their organization. A college(30)________ is an investment that doesn’t just provide you with substantial rewards. It benefits the hiring company as well.

Question 26: A. opportunities            B. possibilities                        C. activities                 D. responsibilities

Question 27: A. where                       B. whose                                 C. which                      D. who

Question 28: A. However                  B. Therefore                            C. Moreover                D. Otherwise

Question 29: A. received                   B. permitted                            C. refused                    D. applied

Question 30: A. educator                   B. education                            C. educated                D. educational

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs to correction on each of the following questions.

Question 31. Mrs. Mai,  along with  her friends from Vietnam,  are planning  to attend the festival.

                                                 A                  B                                C                       D

Question 32. At the beginning of the ceremony, there was a respectable one-minute silence in remembrance

                                                               A                                      B                                                   C

the victims of the earthquake.

                                    D

Question 33.  The money raised in the appeal will use to help those in need in remote areas.          

                                                          A                   B              C                                           D

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions .

The green building movement, started in the 1970s as a way to reduce environmental destruction, is changing the way buildings are constructed. In the early years, green builders were a small minority, and their goals of reducing the environmental impact of buildings were considered unrealistic. Now, however, the movement is growing, as builders have been able to take advantage of new technology.

Green builders try to make use of recycled materials, which means less waste in dumps. Also, they reduce environmental impact by reducing the energy requirements of a building. One way is to provide an alternative, non-polluting source of energy. First, with solar panels, it is possible to produce electricity from the rays of the sun. Once installed, they provide energy at no cost and with no pollution.

Another solution is to reduce the amount of energy required in a building. It is possible to cut electricity use noticeably by improving natural lighting and installing low-energy light bulbs. To reduce the amount of fuel needed for heating or cooling, builders also add insulation to the walls so that the building stays warmer in winter and cooler in summer.

One example of this advanced design is the Genzyme Center of Cambridge, the most environmentally responsible office building in America. Every aspect of the design and building had to consider two things: the need for a safe and pleasant workplace for employees and the need to lessen the negative environmental impact. 75 percent of the building materials were recycled materials, and the energy use has been reduced by 43 percent and water use by 32 percent, compared with other buildings of the same size.

In other parts of the world, several large-scale projects have recently been developed according to green building principles. One of these is in Vauban, Germany, in an area that was once the site of army housing. The site has been completely rebuilt with houses requiring 30 percent less energy than conventional ones. These houses, heated by special non-polluting systems, are also equipped with solar panels.

A larger project is under way in China. The first phase of this project will include houses for 400 families built with solar power, non-polluting bricks, and recycled wall insulation. In a second phase, entire neighborhoods in six cities will be built. If all goes well, the Chinese government plans to copy these ideas in new neighborhoods across China.

Green building ideas, on a small or large scale, are spreading. Individuals, companies, and governments are beginning to see their benefits. Not only are they environmentally friendly, green buildings improve living and working conditions and also save money in the long run.

Question 34: Which of the following does the passage mainly discuss?

A. Economic benefits of environmentally responsible buildings

B. Successful green building projects all over the world

C. New technologies applied to constructing office buildings

D. An environmentally friendly approach to constructing buildings

Question 35: According to paragraph 1, the environmental goals set by green builders were initially considered unrealistic presumably because ______.

A. there was a lack of green builders at the beginning of the 20th century

B. the potential applications of technology to constructing green buildings were not recognised then

C. the problems of environment destruction were not prevalent at the time

D. there was an abundance of natural materials for the construction of conventional buildings

Question 36: The word “ they” in paragraph 2 refers to _______.

A. rays of the sun                    B. recycled materials               C. green builders         D. solar panels

Question 37: What is one common characteristic shared by the Genzyme Center of Cambridge and the project in Vauban, Germany?

A. Both were built based on green building principles, which reduces energy use considerably.

B. Both took advantage of new insulation technology, which cuts down on construction costs.

C. Both were built out of entirely recycled materials instead of conventional ones.

D. Both are housing complexes with special, non-polluting heating systems.

Question 38: The phrase "under way" in paragraph 6 mostly means ______.

 

A. being notified

B. being launched

C. being inspected

D. being certified

       

Question 39: Which of the following is NOT mentioned in paragraph 7 as a merit of green buildings?

A. Improving living conditions                      B. Proving more economical eventually

C. Being friendly to the environment             D. Increasing work productivity

Question 40: According to the passage, which of the following statements about green buildings is TRUE?

A. They are gaining in popularity in different parts of the world.

B. They are more economical and produce no pollution.

C. They have only been built in technologically developed countries.

D. They are environmentally responsible constructions with gardens.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions

You can usually tell when your friends are happy or angry by the looks on their faces or  by their actions. This is useful because reading their emotional expressions helps you to know how to respond to them. Emotions have evolved to help us respond to important situations and to convey our intentions to others. But does raising the eyebrows and rounding the mouth say the same thing in Minneapolis as it does in Madagascar? Much research on emotional expressions has centered on such questions.

According to Paul Ekman, the leading researcher in this area, people speak and understand substantially the same "facial language". Studies by Ekman's group have demonstrated that humans share a set of universal emotional expressions that testify to the common biological heritage of the human species. Smiles, for example, signal happiness and frowns indicate sadness on the faces of people in such far- flung places as Argentina, Japan, Spain, Hungary, Poland , Sumatra ,the United States, Vietnam, the jungles of New Guinea , and the Eskimo villages north of Artic Circle. Ekman and his colleagues claim that people everywhere can recognize at least seven basic emotions: sadness, fear, anger, disgust, contempt, happiness, and surprise. There are, however, huge differences across cultures in both the context and intensity of emotional displays - the so called display rules. In many Asian cultures, for example, children are taught to control emotional responses - especially negative ones- while many American children are encouraged to express their feelings more openly. Regardless of culture, however, emotions usually show themselves, to some degree , in people's behavior. From their first days of life, babies produce facial expressions that communicate their feelings.

The ability to read facial expressions develops early, too. Very young children pay close attention to facial expressions, and by age five, they nearly equal adults in their skill at reading emotions on people's faces. This evidence all points to a biological underpinning for our abilities to express and interpret a basic set of human emotions. Moreover, as Charles Darwin pointed out over a century ago, some emotional expressions seem to appear across species boundaries. Cross - cultural psychologists tell us that certain emotional responses carry different meanings in different cultures. For example, what emotion do you suppose might be conveyed by sticking out your tongue? For Americans, this might indicate disgust, while in China it can signify surprise. Likewise, a grin on an American face may indicate joy, while on a Japanese face it may just as easily mean embarrassment. Clearly, culture influences emotional expressions.

Question 41. According to the passage, we respond to others by     .

A. observing their emotional expressions.                  B. looking at their faces.

C. watching their actions.                                           D. observing their looks.

Question 42. The word ''evolved" in the passage is closest in meaning to_ .

A. developed                          B. increased                C. reduced                  D. simplified

Question 43. The best title for the passage is            .

A. ways to control emotional expressions.                 B. a review of research on emotional expressions.

C. human habits of displaying emotions.                   D. cultural universals in emotional expressions.

Question 44. Unlike American children, Asian children are encouraged to_ .

A. display their emotions openly.                               B. change their behaviour.

C. control their emotions.                                           D. conceal their positive emotions.

Question 45. Young children             .

A. are sensitive towards others' emotions.                  B. spend a long time learning to read others' emotions

C. take time to control their facial expressions.         D. make amazing progress in controlling their emotions.

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.

Question 46. It is compulsory for all the students to finish their class work before going home.

A. All the students may finish their class work before going home.

B. All the students needn’t finish their class work before going home.

C. All the students can’t finish their class work before going home.

D. All the students must finish their class work before going home

Question 47. “ I’m sorry I gave you the wrong number”, said Paul to Susan.

A. Paul apologized to Susan for giving the wrong number.

B. Paul denied giving Susan the wrong number.

C. Paul thanked to Susan for giving the wrong number.

D. Paul accused Susan of giving him the wrong number.

Question 48: It is believed that modern farming methods have greatly improved farmers' lives.

A. Farmers are believed to have enjoyed a much better life thanks to modern farming methods.

B. Modern farming methods were believed to have greatly improved farmers' lives.

C. Modern farming methods are believed to have had negative effects on farmers' lives.

D. People believe that there is little improvement in farmers' lives thanks to modern farming methods.

Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of the following sentences.

Question 49. The English patient made a miraculous recovery from Covid-19. This was thanks to the efforts of the Vietnamese medical staff.

A. Without the efforts of the Vietnamese medical staff, the English patient couldn't make a miraculous recovery from Covid-19.

B. But for the efforts of the Vietnamese medical staff, the English patient couldn't have made a miraculous recovery from Covid-19.

C. Suppose that the English patient made a miraculous recovery from Covid-19, the Vietnamese medical staff would make efforts.

D. If the English patient had made a miraculous recovery from Covid-19, the Vietnamese medical staff would have made efforts.

Question 50: Hans told us about his investing in the company. He did it on his arrival at the meeting.

A. Hardly had he informed us about his investing in the company when Hans arrived at the meeting.

B. Only after investing in the company did Hans inform us of his arrival at the meeting.

C. Not until Hans told us that he would invest in the company did he arrive at the meeting.

D. No sooner had Hans arrived at the meeting than he told us about his investing in the company.

ĐÁP ÁN

1

C

11

D

21

B

31

C

41

A

2

A

12

C

22

C

32

B

42

A

3

B

13

C

23

D

33

B

43

D

4

D

14

B

24

C

34

D

44

C

5

A

15

B

25

A

35

B

45

A

6

D

16

B

26

A

36

D

46

D

7

A

17

A

27

D

37

A

47

A

8

A

18

B

28

A

38

B

48

A

9

A

19

D

29

A

39

D

49

B

10

B

20

A

30

B

40

A

50

D

2. Đề số 2

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in each of the following question.

Question 1: A. cultures          B. customs      C. migrants     D. ideas 

Question 2: A. nationality     B. nation         C. nationally   D. national 

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following question.

Question 3: A. release           B. patient         C. hopeless     D. martyr 

Question 4: A. important       B. element       C. energy        D. hospital 

Mark the letter A, B, C, D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: We are having ________ terrible weather which is quite strange. Usually ______ weather in UK is not this bad. 

            A. the - a         B. Ø- the         C. a- the          D. the – the 

Question 6: Students use the library's computers to get access _________ the Internet.

            A. with            B. for   C. by   D. to 

Question 7: The more you practice speaking in public, ________

            A. the more confident you become     B. the greater confidence you become

            C. the more you become confidently  D. the more you become confident 

Question 8: The doctor has advised ________ less coffee.

            A. me to drink             B. me drink     C. me drinking            D. I will drink 

Question 9: I suggest you _________ a list of things to be done.

            A. make up      B. draw up      C. do up          D. put up 

Question 10: True Blood is my favourite TV series, _______ I don't have much time to watch it often.

            A. before         B. if     C. although     D. yet 

Question 11: Don't shut off my computer. It's in ___________.

            A. working      B. operating    C. using           D. use 

Question 12: We _________ to the hospital to visit Mike when he _______ to say that he was fine.

            A. were driving - called                      B. drove - was calling

            C. drove - called                     D. were driving - was calling 

Question 13: Most children enjoy _________ with their parents and siblings.

            A. played         B. playing       C. play            D. to play 

Question 14: It took him a long time to come to __________ with the fact that he was homeless.

            A. tabs             B. agreement   C. terms          D. acceptance 

Question 15: Tom invited us to come to his party, __________?

            A. hadn't he     B. didn't he      C. couldn't he D. wasn't he 

Question 16: Acupuncture is part of traditional Chinese medicine and ________ in China for thousands of years.

            A. has using    B. has been used         C. has used      D. has been using       

Question 17: They ________ your money if you haven't kept your receipt.

            A. no refund    B. not refund   C. didn't refund          D. won't refund 

Question 18: Since we came here, we _______ a lot of acquaintances.

            A. have            B. have had     C. had  D. are having 

Question 19: She finally achieved her _______ of visiting the USA.

            A. desires        B. target          C. objective     D. ambition 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 20: Thanks for buying at Build - a - Monster, your product will be shipped in 1 to 2 business days. Have a nice day!

            A. withdrawn  B. received      C. purchased   D. mailed 

Question 21: Al. algorithms can also help to detect faces and other features in photo sent to social networking sites and automatically organize them. 

            A. recognize    B. connect       C. categorize   D. remind 

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.

Question 22: There must be a mutual trust between friends.

            A. reliance       B. defendant   C. belief          D. suspicion 

Question 23: They are going to have to amputate his left leg which was badly injured in the accident.

            A. separate      B. cut off         C. mend          D. remove 

ĐÁP ÁN

1-C

2-B

3-A

4-A

5-B

6-D

7-A

8-A

9-B

10-D

11-D

12-A

13-B

14-C

15-B

16-B

17-D

18-B

19-C

20-D

21-A

22-D

23-C

24-A

25-C

26-D

27-C

28-B

29-A

30-D

31-D

32-B

33-C

34-A

35-C

36-A

37-D

38-A

39-C

40-C

41-D

42-D

43-C

44-B

45-A

46-C

47-C

48-D

49-D

50-C

3. Đề số 3

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌on‌ ‌your‌ ‌answer‌ ‌sheet‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌correct‌ ‌answer‌ ‌to‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌questions‌ ‌from‌ ‌1‌ ‌to‌ ‌15.‌ ‌

Question‌ ‌1‌‌ ‌‌(NB):‌ ‌‌Lady‌ ‌Gaga‌ ‌is‌ ‌an‌ ‌American‌ ‌singer,‌ ‌songwriter‌ ‌and‌ ‌actress,‌ ‌______?‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌doesn't‌ ‌she‌ ‌B.‌ ‌‌hasn't‌ ‌she‌ ‌C.‌ ‌‌won't‌ ‌she‌ ‌D.‌ ‌‌isn't‌ ‌she‌ ‌ ‌

Question‌ ‌2‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌On‌ ‌our‌ ‌trip‌ ‌to‌ ‌Spain,‌ ‌we‌ ‌crossed‌ ‌______‌ ‌Atlantic‌ ‌Ocean.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌x‌ ‌B.‌ ‌‌a‌ ‌C.‌ ‌‌the‌ ‌   D.‌ ‌‌an‌ ‌ ‌

Question‌ ‌3‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌She‌ ‌likes‌ ‌reading‌ ‌books‌ ‌______‌ ‌the‌ ‌library.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌on‌ ‌B.‌ ‌‌at‌ ‌C.‌ ‌‌in‌ ‌D.‌ ‌‌from‌ ‌ ‌

Question‌ ‌4‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌The‌ ‌government‌ ‌suggests‌ ‌______‌ ‌robots‌ ‌to‌ ‌access‌ ‌remote‌ ‌areas‌ ‌that‌ ‌are‌ ‌dangerous‌ ‌to‌ ‌the‌ ‌lives‌ ‌of‌ ‌militants.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌to‌ ‌design‌ ‌B.‌ ‌‌designing‌ ‌C.‌ ‌‌design‌ ‌D.‌ ‌‌designed‌ ‌ ‌

Question‌ ‌5‌‌ ‌‌(NB):‌ ‌‌If‌ ‌the‌ ‌bride's‌ ‌father‌ ‌______‌ ‌the‌ ‌car,‌ ‌she‌ ‌would‌ ‌be‌ ‌at‌ ‌the‌ ‌Church‌ ‌now.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌has‌ ‌B.‌ ‌‌had‌ ‌C.‌ ‌‌will‌ ‌have‌ ‌D.‌ ‌‌would‌ ‌have‌ ‌ ‌

Question‌ ‌6‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌Since‌ ‌Helen‌ ‌______‌ ‌10‌ ‌years‌ ‌old,‌ ‌she‌ ‌has‌ ‌mastered‌ ‌Braille‌ ‌as‌ ‌well‌ ‌as‌ ‌the‌ ‌manual‌ ‌alphabet‌ ‌and‌ ‌even‌ ‌learned‌ ‌to‌ ‌use‌ ‌the‌ ‌typewriter.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌was‌ ‌B.‌ ‌‌were‌ ‌C.‌ ‌‌will‌ ‌be‌ ‌D.‌ ‌‌has‌ ‌been‌ ‌ ‌

Question‌ ‌7‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌People‌ ‌should‌ ‌stop‌ ‌smoking‌ ‌______‌ ‌it‌ ‌is‌ ‌extremely‌ ‌detrimental‌ ‌to‌ ‌health.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌although‌ ‌B.‌ ‌‌despite‌ ‌C.‌ ‌‌because‌ ‌of‌ ‌D.‌ ‌‌because‌ ‌ ‌

Question‌ ‌8‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌She‌ ‌will‌ ‌take‌ ‌management‌ ‌training‌ ‌course‌ ‌______.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌as‌ ‌soon‌ ‌as‌ ‌the‌ ‌epidemic‌ ‌was‌ ‌controlled‌ ‌B.‌ ‌‌when‌ ‌the‌ ‌epidemic‌ ‌had‌ ‌been‌ ‌controlled‌ ‌ ‌

C.‌ ‌‌until‌ ‌the‌ ‌epidemic‌ ‌will‌ ‌be‌ ‌controlled‌ ‌D.‌ ‌‌right‌ ‌after‌ ‌the‌ ‌epidemic‌ ‌has‌ ‌been‌ ‌controlled‌ ‌ ‌

Question‌ ‌9‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌You‌ ‌can't‌ ‌expect‌ ‌______‌ ‌a‌ ‌foreign‌ ‌language‌ ‌in‌ ‌a‌ ‌few‌ ‌months.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌learn‌ ‌B.‌ ‌‌learning‌ ‌C.‌ ‌‌to‌ ‌learn‌ ‌D.‌ ‌‌to‌ ‌learning‌ ‌ ‌

Question‌ ‌10‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌Good‌ ‌students‌ ‌aren't‌ ‌______‌ ‌intelligent‌ ‌students.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌necessity‌ ‌B.‌ ‌‌unnecessary‌ ‌C.‌ ‌‌necessary‌ ‌D.‌ ‌‌necessarily‌ ‌ ‌

Question‌ ‌11‌‌ ‌‌(VD):‌ ‌‌He‌ ‌______‌ ‌some‌ ‌excuse‌ ‌about‌ ‌his‌ ‌daughter‌ ‌being‌ ‌sick.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌broke‌ ‌in‌ ‌B.‌ ‌‌made‌ ‌up‌ ‌C.‌ ‌‌run‌ ‌across‌ ‌D.‌ ‌‌took‌ ‌after‌ ‌ ‌

Question‌ ‌12‌ ‌‌(VD):‌ ‌‌The‌ ‌US‌ ‌president‌ ‌Barack‌ ‌Obama‌ ‌______‌ ‌an‌ ‌official‌ ‌visit‌ ‌to‌ ‌Vietnam‌ ‌in‌ ‌May‌ ‌2016,‌ ‌which‌ ‌is‌ ‌of‌ ‌great‌ ‌significance‌ ‌to‌ ‌the‌ ‌comprehensive‌ ‌bilateral‌ ‌partnership.‌ ‌ ‌

 ‌A.‌ ‌‌delivered‌ ‌B.‌ ‌‌paid‌ ‌C.‌ ‌‌offered‌ ‌D.‌ ‌‌gave‌ ‌ ‌

Question‌ ‌13‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌The‌ ‌______‌ ‌of‌ ‌toothpaste‌ ‌are‌ ‌located‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌health‌ ‌and‌ ‌beauty‌ ‌section‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌

supermarket.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌pints‌ ‌B.‌ ‌‌tubes‌ ‌C.‌ ‌‌quarts‌ ‌D.‌ ‌‌sticks‌ ‌ ‌

Question‌ ‌14‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌There‌ ‌is‌ ‌no‌ ‌longer‌ ‌the‌ ‌______‌ ‌use‌ ‌of‌ ‌animals‌ ‌to‌ ‌test‌ ‌products.‌ ‌Only‌ ‌some‌ ‌are‌ ‌used.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌expansive‌ ‌B.‌ ‌‌intensive‌ ‌C.‌ ‌‌extensive‌ ‌D.‌ ‌‌tentative‌ ‌ ‌

Question‌ ‌15‌ ‌‌(VDC):‌ ‌‌Alex‌ ‌dreams‌ ‌of‌ ‌going‌ ‌on‌ ‌tour‌ ‌–‌ ‌he's‌ ‌just‌ ‌waiting‌ ‌for‌ ‌his‌ ‌big‌ ‌______‌ ‌to‌ ‌get‌ ‌his‌ ‌foot‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌door‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌music‌ ‌industry.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌break‌ ‌B.‌ ‌‌cheese‌ ‌C.‌ ‌‌cake‌ ‌D.‌ ‌‌deal‌ ‌ ‌

Read‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌passage‌ ‌and‌ ‌mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C,‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌on‌ ‌your‌ ‌answer‌ ‌sheet‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌correct‌ ‌word‌ ‌or‌ ‌phrase‌ ‌that‌ ‌best‌ ‌fits‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌numbered‌ ‌blanks‌ ‌from‌ ‌16‌ ‌to‌ ‌20.‌ ‌

Dressing‌ ‌up‌ ‌in‌ ‌costumes‌ ‌and‌ ‌trick-or-treating‌ ‌are‌ ‌popular‌ ‌Halloween‌ ‌activities,‌ ‌but‌ ‌few‌ ‌probably‌ ‌(‌16‌)‌ ‌

______‌ ‌these‌ ‌lighthearted‌ ‌fall‌ ‌traditions‌ ‌with‌ ‌their‌ ‌origins‌ ‌in‌ ‌Samhain,‌ ‌a‌ ‌three-day‌ ‌ancient‌ ‌Celtic‌ ‌pagan‌ ‌festival.‌ ‌

For‌ ‌the‌ ‌Celts,‌ ‌who‌ ‌lived‌ ‌during‌ ‌the‌ ‌Iron‌ ‌Age‌ ‌in‌ ‌what‌ ‌is‌ ‌now‌ ‌Ireland,‌ ‌Scotland,‌ ‌the‌ ‌U.K.‌ ‌and‌ ‌(‌17‌)‌ ‌______‌ ‌parts‌ ‌of‌ ‌Northern‌ ‌Europe,‌ ‌Samhain‌ ‌(meaning‌ ‌literally,‌ ‌in‌ ‌modern‌ ‌Irish,‌ ‌“summer's‌ ‌end”)‌ ‌marked‌ ‌the‌ ‌end‌ ‌of‌ ‌summer‌ ‌and‌ ‌kicked‌ ‌off‌ ‌the‌ ‌Celtic‌ ‌new‌ ‌year.‌ ‌Ushering‌ ‌in‌ ‌a‌ ‌new‌ ‌year‌ ‌signaled‌ ‌a‌ ‌time‌ ‌of‌ ‌both‌ ‌death‌ ‌and‌ ‌rebirth,‌ ‌something‌ ‌that‌ ‌was‌ ‌doubly‌ ‌symbolic‌ ‌because‌ ‌it‌ ‌(‌18‌)‌ ‌______‌ ‌with‌ ‌the‌ ‌end‌ ‌of‌ ‌a‌ ‌bountiful‌ ‌harvest‌ ‌season‌ ‌and‌ ‌the‌ ‌beginning‌ ‌of‌ ‌a‌ ‌cold‌ ‌and‌ ‌dark‌ ‌winter‌ ‌season‌ ‌that‌ ‌would‌ ‌present‌ ‌plenty‌ ‌of‌ ‌challenges.‌ ‌

Eventually,‌ ‌Halloween‌ ‌became‌ ‌more‌ ‌popular‌ ‌in‌ ‌secular‌ ‌culture‌ ‌than‌ ‌All‌ ‌Saints'‌ ‌Day.‌ ‌The‌ ‌pagan-turned-‌ ‌Christian‌ ‌practices‌ ‌of‌ ‌dressing‌ ‌up‌ ‌in‌ ‌costumes,‌ ‌playing‌ ‌pranks‌ ‌and‌ ‌handing‌ ‌out‌ ‌offerings‌ ‌have‌ ‌evolved‌ ‌into‌ ‌popular‌ ‌traditions‌ ‌even‌ ‌for‌ ‌those‌ ‌(‌19‌)‌ ‌______‌ ‌may‌ ‌not‌ ‌believe‌ ‌in‌ ‌otherworldly‌ ‌spirits‌ ‌or‌ ‌saints.‌ ‌(‌20‌)‌ ‌______,‌ ‌whether‌ ‌Halloween‌ ‌celebrants‌ ‌know‌ ‌it‌ ‌or‌ ‌not,‌ ‌they’re‌ ‌following‌ ‌the‌ ‌legacy‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌ancient‌ ‌Celts‌ ‌who,‌ ‌with‌ ‌the‌ ‌festival‌ ‌of‌ ‌Samhain,‌ ‌celebrated‌ ‌the‌ ‌inevitability‌ ‌of‌ ‌death‌ ‌and‌ ‌rebirth.‌ ‌

Question‌ ‌16‌‌ ‌‌(VD):‌ ‌A.‌ ‌‌separate‌ ‌B.‌ ‌‌estimate‌ ‌C.‌ ‌‌associate‌ ‌D.‌ ‌‌celebrate‌ ‌ ‌

Question‌ ‌17‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌A.‌ ‌‌each‌ ‌B.‌ ‌‌every‌ ‌C.‌ ‌‌another‌ ‌D.‌ ‌‌other‌ ‌ ‌

Question‌ ‌18‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌A.‌ ‌‌coincided‌ ‌B.‌ ‌‌originated‌ ‌C.‌ ‌‌compared‌ ‌D.‌ ‌‌occurred‌ ‌ ‌

Question‌ ‌19‌‌ ‌‌(TH):‌A.‌ ‌‌which‌ ‌B.‌ ‌‌whom‌ ‌C.‌ ‌‌who‌ ‌D.‌ ‌‌what‌ ‌ ‌

Question‌ ‌20‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌A.‌ ‌‌Moreover‌ ‌B.‌ ‌‌However‌ ‌C.‌ ‌‌Instead‌ ‌D.‌ ‌‌Therefore‌ ‌ ‌

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C,‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌on‌ ‌your‌ ‌answer‌ ‌sheet‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌sentence‌ ‌that‌ ‌best‌ ‌completes‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌exchanges‌ ‌from‌ ‌21‌ ‌to‌ ‌22.‌ ‌

Question‌ ‌21‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌Mary‌ ‌is‌ ‌talking‌ ‌to‌ ‌her‌ ‌professor‌ ‌in‌ ‌his‌ ‌office.‌ ‌

-‌ ‌Mary:‌ ‌‌“Can‌ ‌you‌ ‌tell‌ ‌me‌ ‌how‌ ‌to‌ ‌find‌ ‌material‌ ‌for‌ ‌my‌ ‌science‌ ‌report,‌ ‌professor?”‌ ‌

-‌ ‌Professor:‌‌ ‌“__________”‌ ‌ ‌

‌ ‌A.‌ ‌‌Try‌ ‌your‌ ‌best,‌ ‌Mary.‌ ‌                         B.‌ ‌‌You‌ ‌mean‌ ‌the‌ ‌podcasts‌ ‌from‌ ‌other‌ ‌students?‌ ‌ ‌

C.‌ ‌‌You‌ ‌can‌ ‌borrow‌ ‌books‌ ‌from‌ ‌the‌ ‌library.‌ ‌D.‌ ‌‌I‌ ‌like‌ ‌it‌ ‌that‌ ‌you‌ ‌understand.‌ ‌ ‌

Question‌ ‌22‌‌ ‌‌(TH):‌ ‌–‌ ‌Tom:‌‌ ‌“Who's‌ ‌going‌ ‌to‌ ‌win‌ ‌the‌ ‌contest?”‌ ‌‌–‌ ‌Jerry:‌‌ ‌“______________.”‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌There's‌ ‌nothing‌ ‌you‌ ‌don't‌ ‌know‌ ‌about‌ ‌beauty‌ ‌ ‌

B.‌ ‌‌Your‌ ‌guess‌ ‌is‌ ‌as‌ ‌good‌ ‌as‌ ‌mine‌ ‌ ‌

C.‌ ‌‌It‌ ‌might‌ ‌be‌ ‌a‌ ‌good‌ ‌idea‌ ‌to‌ ‌bet‌ ‌ ‌

D.‌ ‌‌I've‌ ‌set‌ ‌my‌ ‌heart‌ ‌on‌ ‌winning‌ ‌it‌ ‌ ‌

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C,‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌on‌ ‌your‌ ‌answer‌ ‌sheet‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌word(s)‌ ‌CLOSEST‌ ‌in‌ ‌meaning‌ ‌to‌ ‌the‌ ‌underlined‌ ‌word(s)‌ ‌in‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌questions‌ ‌from‌ ‌23‌ ‌to‌ ‌24.‌ ‌

Question‌ ‌23‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌The‌ ‌student‌ ‌service‌ ‌centre‌ ‌will‌ ‌try‌ ‌their‌ ‌best‌ ‌to‌ ‌‌assist‌ ‌students‌ ‌in‌ ‌finding‌ ‌a‌ ‌suitable‌ ‌part-time‌ ‌job.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌employ‌ ‌B.‌ ‌‌help‌ ‌C.‌ ‌‌make‌ ‌D.‌ ‌‌allow‌ ‌ ‌

Question‌ ‌24‌ ‌‌(TH):‌ ‌‌She‌ ‌was‌ ‌brought‌ ‌up‌ ‌in‌ ‌a‌ ‌‌well-off‌ ‌family.‌ ‌She‌ ‌can't‌ ‌understand‌ ‌the‌ ‌problems‌ ‌we‌ ‌are‌ ‌facing.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌wealthy‌ ‌B.‌ ‌‌kind‌ ‌C.‌ ‌‌broke‌ ‌D.‌ ‌‌comfortable‌ ‌ ‌

ĐÁP‌ ÁN‌ ‌

1-D‌ ‌

2-C‌ ‌

3-C‌ ‌

4-B‌ ‌

5-B‌ ‌

6-A‌ ‌

7-D‌ ‌

8-D‌ ‌

9-C‌ ‌

10-D‌ ‌

11-B‌ ‌

12-B‌ ‌

13-B‌ ‌

14-C‌ ‌

15-A‌ ‌

16-C‌ ‌

17-D‌ ‌

18-A‌ ‌

19-C‌ ‌

20-B‌ ‌

21-C‌ ‌

22-B‌ ‌

23-B‌ ‌

24-A‌ ‌

25-C‌ ‌

26-A‌ ‌

27-A‌ ‌

28-A‌ ‌

29-B‌ ‌

30-B‌ ‌

31-C‌ ‌

32-D‌ ‌

33-A‌ ‌

34-C‌ ‌

35-A‌ ‌

36-C‌ ‌

37-C‌ ‌

38-D‌ ‌

39-D‌ ‌

40-A‌ ‌

41-B‌ ‌

42-D‌ ‌

43-D‌ ‌

44-A‌ ‌

45-B‌ ‌

46-C‌ ‌

47-A‌ ‌

48-B‌ ‌

49-D‌ ‌

50-D‌ ‌

                     

4. Đề số 4

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌correct‌ ‌answer‌ ‌to‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌questions.‌ ‌ ‌

Question‌ ‌1.‌ ‌‌Copper‌ ‌is‌ ‌the‌ ‌favored‌ ‌metal‌ ‌for‌ ‌electricians'‌ ‌wire‌ ‌because‌ ‌of‌ ‌_________.‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌its‌ ‌excellent‌ ‌conductivity‌ ‌‌B.‌ ‌‌it‌ ‌is‌ ‌excellent‌ ‌conductor  ‌ ‌

C.‌ ‌‌excellent‌ ‌conductivity‌ ‌of‌ ‌it‌ ‌‌D.‌ ‌‌so‌ ‌conductive‌ ‌is‌ ‌it ‌ ‌

Question‌ ‌2.‌ ‌‌We‌ ‌all‌ ‌congratulated‌ ‌Lisa‌ ‌_________‌ ‌winning‌ ‌the‌ ‌first‌ ‌prize.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌for‌ ‌‌B.‌ ‌‌about‌ ‌‌C.‌ ‌‌with‌ ‌‌D.‌ ‌‌on ‌ ‌

Question‌ ‌3.‌ ‌‌In‌ ‌1959,‌ ‌the‌ ‌political‌ ‌philosopher‌ ‌Hannah‌ ‌Arendt‌ ‌became‌ ‌the‌ ‌first‌ ‌women‌ ‌_________‌ ‌a‌ ‌full‌ ‌

professor‌ ‌at‌ ‌Princeton‌ ‌University.  ‌ ‌

А.‌ ‌‌to‌ ‌appoint‌ ‌‌B.‌ ‌‌to‌ ‌be‌ ‌appointed‌ ‌‌C.‌ ‌‌was‌ ‌appointed‌ ‌‌D.‌ ‌‌who‌ ‌be‌ ‌appointed‌ ‌as‌ ‌

Question‌ ‌4.‌ ‌‌They‌ ‌decided‌ ‌to‌ ‌_________‌ ‌their‌ ‌journey‌ ‌till‌ ‌the‌ ‌end‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌month‌ ‌because‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌epidemic. ‌ ‌

A.‌ ‌‌take‌ ‌up‌ ‌‌B.‌ ‌‌turn‌ ‌round‌ ‌‌C.‌ ‌‌put‌ ‌off‌ ‌‌D.‌ ‌‌do‌ ‌with  ‌ ‌

Question‌ ‌5.‌ ‌‌_________,‌ ‌we‌ ‌had‌ ‌already‌ ‌put‌ ‌out‌ ‌the‌ ‌fire.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌Until‌ ‌the‌ ‌firemen‌ ‌arrives‌ ‌to‌ ‌help‌ ‌‌B.‌ ‌‌No‌ ‌sooner‌ ‌had‌ ‌the‌ ‌firemen‌ ‌arrived‌ ‌to‌ ‌help ‌ ‌ ‌

C.‌ ‌‌By‌ ‌the‌ ‌time‌ ‌the‌ ‌firemen‌ ‌arrived‌ ‌to‌ ‌help‌ ‌‌D.‌ ‌‌After‌ ‌the‌ ‌firemen‌ ‌have‌ ‌arrived‌ ‌to‌ ‌help‌ ‌

Question‌ ‌6.‌ ‌‌The‌ ‌course‌ ‌was‌ ‌so‌ ‌difficult‌ ‌that‌ ‌I‌ ‌didn't‌ ‌_________‌ ‌any‌ ‌progress‌ ‌at‌ ‌all. ‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌make‌ ‌‌B.‌ ‌‌do‌ ‌‌C.‌ ‌‌produce‌ ‌‌D.‌ ‌‌create ‌ ‌

Question‌ ‌7.‌ ‌‌No‌ ‌sooner‌ ‌_________‌ ‌the‌ ‌comer‌ ‌than‌ ‌the‌ ‌wheel‌ ‌came‌ ‌off.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌the‌ ‌van‌ ‌turned‌ ‌‌B.‌ ‌‌had‌ ‌the‌ ‌van‌ ‌turned  ‌ ‌

C.‌ ‌‌did‌ ‌the‌ ‌van‌ ‌turn‌ ‌‌D.‌ ‌‌the‌ ‌van‌ ‌had‌ ‌turned‌ ‌

Question‌ ‌8.‌ ‌‌The‌ ‌clown‌ ‌was‌ ‌wearing‌ ‌a‌ ‌_________‌ ‌wig‌ ‌and‌ ‌red‌ ‌nose.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌red‌ ‌funny‌ ‌plastic‌ ‌‌B.‌ ‌‌funny‌ ‌red‌ ‌plastic‌ ‌‌C.‌ ‌‌funny‌ ‌plastic‌ ‌red‌ ‌‌D.‌ ‌‌red‌ ‌plastic‌ ‌funny ‌ ‌

Question‌ ‌9.‌ ‌‌I‌ ‌like‌ ‌that‌ ‌photo‌ ‌very‌ ‌much.‌ ‌Could‌ ‌you‌ ‌make‌ ‌an‌ ‌_________‌ ‌for‌ ‌me? ‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌exploration‌ ‌‌B.‌ ‌‌enlargement‌ ‌‌C.‌ ‌‌extension‌ ‌‌D.‌ ‌‌expansion ‌ ‌

Question‌ ‌10.‌ ‌‌Failing‌ ‌to‌ ‌submit‌ ‌the‌ ‌proposal‌ ‌on‌ ‌time‌ ‌was‌ ‌_________‌ ‌for‌ ‌Tom.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌a‌ ‌real‌ ‌kick‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌pants‌ ‌‌B.‌ ‌‌an‌ ‌open‌ ‌and‌ ‌shut‌ ‌case  ‌ ‌

C.‌ ‌‌a‌ ‌shot‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌dark‌ ‌‌D.‌ ‌‌a‌ ‌mail‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌coffin ‌ ‌

Question‌ ‌11.‌ ‌‌In‌ ‌state‌ ‌schools,‌ ‌students‌ ‌have‌ ‌to‌ ‌follow‌ ‌a‌ ‌National‌ ‌_________‌ ‌specified‌ ‌by‌ ‌the‌ ‌Ministry of‌ ‌

Education‌ ‌and‌ ‌Training.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌Subject‌ ‌‌B.‌ ‌‌Curriculum‌ ‌‌C.‌ ‌‌Program‌ ‌‌D.‌ ‌‌Obligation‌ ‌

Question‌ ‌12.‌ ‌‌It‌ ‌is‌ ‌said‌ ‌the‌ ‌Robinhood‌ ‌robbed‌ ‌_________‌ ‌rich‌ ‌und‌ ‌gave‌ ‌the‌ ‌money‌ ‌to‌ ‌_________‌ ‌poor. ‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌a/‌ ‌a‌ ‌‌B.‌ ‌‌a/‌ ‌the‌ ‌‌C.‌ ‌‌the/‌ ‌the‌ ‌‌D.‌ ‌‌the/‌ ‌a  ‌ ‌

Question‌ ‌13.‌ ‌‌The‌ ‌second-hand‌ ‌car‌ ‌Patrick‌ ‌bought‌ ‌was‌ ‌almost‌ ‌new‌ ‌_________‌ ‌it‌ ‌made‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌1990s. ‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌or‌ ‌‌B.‌ ‌‌because‌ ‌‌C.‌ ‌‌however‌ ‌‌D.‌ ‌‌Although ‌ ‌  

Question‌ ‌14.‌ ‌‌_________‌ ‌no‌ ‌one‌ ‌was‌ ‌absent‌ ‌from‌ ‌the‌ ‌farewell‌ ‌party‌ ‌last‌ ‌night.  ‌ ‌

A.‌ ‌‌Though‌ ‌it‌ ‌rains‌ ‌heavily‌ ‌‌B.‌ ‌‌As‌ ‌it‌ ‌rained‌ ‌heavily  ‌ ‌

C.‌ ‌‌In‌ ‌spite‌ ‌of‌ ‌heavily‌ ‌rain‌ ‌‌D.‌ ‌‌Heavily‌ ‌as‌ ‌it‌ ‌rained ‌ ‌

Question‌ ‌15.‌ ‌‌Larry‌ ‌was‌ ‌so‌ ‌_________‌ ‌in‌ ‌his‌ ‌novel‌ ‌that‌ ‌he‌ ‌forgot‌ ‌about‌ ‌his‌ ‌dinner‌ ‌cooking‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌oven. ‌ ‌ ‌

A.‌ ‌‌absorbed‌ ‌‌B.‌ ‌‌obliged‌ ‌‌C.‌ ‌‌drawn‌ ‌‌D.‌ ‌‌attracted‌ ‌

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C,‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌word‌ ‌whose‌ ‌underlined‌ ‌part‌ ‌differs‌ ‌from‌ ‌the‌ ‌three‌ ‌

in pronunciation‌ ‌in‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌questions. ‌ ‌

Question‌ ‌16‌.‌ ‌‌A.‌ ‌‌announc‌ed‌ ‌‌B.‌ ‌‌enjoy‌ed‌ ‌‌C.‌ ‌‌scor‌ed‌ ‌‌D.‌ ‌‌sponsor‌ed‌ ‌

Question‌ ‌17.‌ ‌A.‌ ‌‌pol‌i‌te‌ ‌‌B.‌ ‌‌adv‌i‌ce‌ ‌‌C.‌ ‌‌d‌i‌ploma‌ ‌‌D.‌ ‌‌p‌i‌lot ‌ ‌

Mark‌ ‌the‌ ‌letter‌ ‌A,‌ ‌B,‌ ‌C,‌ ‌or‌ ‌D‌ ‌to‌ ‌indicate‌ ‌the‌ ‌word‌ ‌that‌ ‌differs‌ ‌from‌ ‌the‌ ‌other‌ ‌three‌ ‌in‌ ‌the‌ ‌position‌ ‌of the‌ ‌primary‌ ‌stress‌ ‌in‌ ‌each‌ ‌of‌ ‌the‌ ‌following‌ ‌questions. ‌ ‌

Question‌ ‌18.‌ ‌A.‌ ‌‌assistance‌ ‌‌B.‌ ‌‌appearance‌ ‌‌C.‌ ‌‌position‌ ‌‌D.‌ ‌‌confidence‌ ‌

Question‌ ‌19.‌ ‌A.‌ ‌‌lecture‌ ‌‌B.‌ ‌‌figure‌ ‌‌C.‌ ‌‌wonder‌ ‌‌D.‌ ‌‌inspire‌ ‌

ĐÁP‌ ‌ÁN‌  ‌

1-A‌ ‌

2-D‌ ‌

3-B‌ ‌

4-C‌ ‌

5-C‌ ‌

6-A‌ ‌

7-B‌ ‌

8-B‌ ‌

9-B‌ ‌

10-D‌ ‌

11-B‌ ‌

12-C‌ ‌

13-D‌ ‌

14-D‌ ‌

15-A‌ ‌

16-A‌ ‌

17-C‌ ‌

18-D‌ ‌

19-D‌ ‌

20-C‌ ‌

21-B‌ ‌

22-C‌ ‌

23-B‌ ‌

24-B‌ ‌

25-B‌ ‌

26-C‌ ‌

27-C‌ ‌

28-B‌ ‌

29-C‌ ‌

30-B‌ ‌

31-A‌ ‌

32-C‌ ‌

33-C‌ ‌

34-A‌ ‌

35-D‌ ‌

36-D‌ ‌

37-D‌ ‌

38-A‌ ‌

39-A‌ ‌

40-C‌ ‌

41-C‌ ‌

42-C‌ ‌

43-A‌ ‌

44-D‌ ‌

45-B‌ ‌

46-B‌ ‌

47-C‌ ‌

48-D‌ ‌

49-A‌ ‌

50-B‌ ‌

5. Đề số 5

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions.

Question 1: A. kites                B. hopes                    C. balls                     D. kicks

Question 2:  A. beard             B. hear                         C. rear                     D. swear

Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions.

Question 3: A. career             B. prospect                  C. effort                                  D. labour

Question 4: A. periodic          B. electric                    C. contagious                          D. suspicious

Mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the following questions.

Question 5: Mr. Pike would scarcely keep track of his business by cell phone when he was in his one- month traveling,_____________?

A. wouldn’t he            B. didn’t he                 C. would he                            D. did he

Question 6: She did a funny little curtsy which Josh and Silver couldn't help __________ at.

A. laugh          B. laughing     C. to laugh      D. to laughing

Question 7: If the bride's father ________ the car for the wrong time, she _____ at the Church by now.

A. hadn‘t booked/would have been                B. didn't book/would have been

C. hadn't booked/would be                             D. hadn’t booked/had been

Question 8: Nowadays, people _________social networks with more and more caution.

A. uses B. are using                 C. used                        D. use

Question 9:     Michelle tried hard, she didn't manage to win the competition.

A. No matter how     B. Even though            C.In spite of                             D.Nevertheless

Question 10: :_________, I recognized him.

  A. Whenever he takes off his dark glasses    B. As soon as  he took off his dark glasses

  C. Then he took off his dark glasses             D. While he took off his dark glasses

Question 11: Students are ______ less pressure as a result of changes in testing procedures.

A. under                      B. above                      C. upon                                   D. out of

Question 12: As well as its beautiful sun-soaked beaches and excellent gastronomy, the region boasts no fewer than thirty golf courses, _____ amateurs and professionals alike with year-round golfing opportunities.

A. provides     B. provided     C. providing    D. to provide  

Question 13:  High intelligent machines can be automated to operate without human ____.

A. intervene               B. intervening             C. intervention                        D. interventionist

Question 14:  After graduating from university, I want to ____ my father's footsteps.

A. follow in                B. succeed in                C. go after                               D. keep up

Question 15: After marriage, Mrs. Hoa always keeps a good _____ with her mother-in-law.

A. association B. relation       C. friendship   D. relationship

Question 16:  During the Medieval period, people were made public ____ of being witches.

A. complaint               B. criminal                   C. trouble                                D. accusation

Question 17: It was    ______ silent inside the old, abandoned house.

A. extremely   B. hardly                      C. perfectly    D. totally

Question 18: He was a natural singer with a voice that was as clear as        _.

A. a bell                       B. a mirror                   C. a waterfall                          D. a lake

ĐÁP ÁN

1-C

2-D

3-A

4-A

5-C

6-B

7-C

8-D

9-B

10-B

11-A

12-C

13-C

14-A

15-D

16-D

17-C

18-A

19-C

20-D

21-B

22-D

23-D

24-B

25-C

26-C

27-D

28-A

29-B

30-B

31-C

32-C

33-B

34-B

35-B

36-A

37-C

38-D

39-C

40-A

41-B

42-C

43-C

44-D

45-D

46-B

47-B

48-B

49-C

50-A

 

---

Trên đây là một phần trích đoạn nội dung Bộ 5 đề thi thử THPT QG năm 2021 môn Tiếng Anh Trường THPT Thái Bình Dương. Để xem thêm nhiều tài liệu tham khảo hữu ích khác các em chọn chức năng xem online hoặc đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính.

Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Mời các em tham khảo tài liệu liên quan khác:

Chúc các em học tập tốt!

 

YOMEDIA