ADMICRO
AMBIENT

55 câu hỏi trắc nghiệm ôn tập Unit 7 Tiếng Anh 11 có đáp án

07/01/2021 92.89 KB 79 lượt xem 1 tải về
Banner-Video
https://m.hoc247.net/docview/viewfile/1.1.114/web/?f=https://m.hoc247.net/tulieu/2021/20210107/800320638478_20210107_082100.pdf?r=5341
ADSENSE
QUẢNG CÁO
Banner-Video

Nhằm giúp các em có thêm tài liệu tham khảo để ôn tập từ vựng và ngữ pháp Unit 7, HOC247 giới thiệu đến các em tài liệu 55 câu hỏi trắc nghiệm ôn tập Unit 7 Tiếng Anh 11 có đáp án được biên tập và tổng hợp với 55 câu hỏi trắc nghiệm và đáp án. Hi vọng tài liệu sẽ có ích giúp các em ôn tập. Mời các em cùng tham khảo.

 

 

 

 
 

55 CÂU HỎI TRẮC NGHIỆM UNIT 7 TIẾNG ANH 11 CÓ ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

1. a. population b. available c. university d. education

2. a. support b. repeat c. increase d. expect.

3. a. punishment b. government c. journalism d. organization

4. a. resource b. average c. decrease d. method

5. a. expert b. control c. limit d. injury

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

6. People are not aware ______ the problem of overpopulation.

a. for b. of c. at d. in

7. Scientists say that the main reason ______ population explosion is an increase in birth rates.

a. of b. to c. for d. in

8. The second solution is to provide safe, ______ birth-control methods.

a. expensive b. inexpensive c. expensively d. inexpensively

9. Some scientists say that there are enough resources to ______ 8 billion people.

a. provide b. distribute c. raise d. support

10. ______ the flood has receded, people can move back into their homes.

a. Now that b. Due to c. Although d. So that

11. If the level of VAT is ______this year, small businesses will be affected.

a. raised b. risen c. arisen d. raising

12. The world's population is ______ to be over 7 billion by 2010.

a. claimed b. blamed c. expected d. reached

13. ______ millions of women want to limit the size of their families, they know of no safe way to have fewer children.

a. Because b. When c. Despite d. Although

14. Most of the fresh water is ______ at the North and South Poles.

a. boiled b. frozen c. run d. flowed.

15. China is one of the most ______ populated areas in the world.

a. wastefully b. perfectly c. densely d. completely

B. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

16. ______ more information, please telephone our main office.

a. If you will need b. Should you need

c. You should need d. If you needed

17. It's time governments ______ something to limit population growth.

a. do b. did c. have done d. will do

18. I'd really like to do accounting. If only I ______ so poor at maths.

a. am not b. weren't c. hadn't been d. wouldn't be

19. She wouldn't have gone to university ______.

a. if her parents had insisted b. were her parents not insisted

c. unless her parents had insisted d. only if her parents hadn't insisted

20. John said if he ______ any money he me a drink.

a. has - will buy b. had - would have bought

c. has had - would buy d. had had - would have bought

21. If it ______ more humid in the desert of the Southwest, the hot temperature would be unbearable.

a. is b. would be c. were d. had been

22. If it keeps on raining, the basketball game ought ______.

a. to postpone b. to be postponed c. postpone d. be postponed

23. Only if you get the theater early ______ a chance to get a ticket for tonight's performance.

a. you will have b. have c. you have d. will you have

24. If she ______ sick, she would have gone out with me to the party.

a. hasn't been b. wasn't c. weren't d. hadn't been

25. ______ been diverted, they would have arrived early.

a. Had the plane not b. Hadn't the plane

c. The plane had not d. The plane not had

C. Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

26. Mainly because of (A) the recent health scares involving (B) beef and chicken, the number of vegetarians are expected (C) to rise dramatically (D) in the next five years.

27. Rita asked (A) me why didn't I (B) ask for my money back if I was (C) unhappy with (D) my new car.

28. Do you have any view (A) on whether (B) young children should give (C) homework from school?

29. If Rudy would have studied (A) German in college (B), he would not have found the scientific (C) terminology so difficult to understand (D).

30. The United States has (A) a younger population as (B) most other (C) major industrial countries (D).

III. READING

A. Choose the word or phrase - a, b, c or d - that best fits the blank space in the following passage.

Mexico City is growing quickly. In 1970, the city had about 9 million people. Now it has over 17 million. All these people are causing (31) ______ for the city. There are not (32) ______ jobs. Also, there is' not enough housing. Large families have to live together in small homes. Many homes do not have water. They also do not have bathrooms or electricity. The Mexican government is (33) ______ about all these problems. It is working hard to make (34) ______ better in the city.

Why is Mexico City growing so (35) ______? Where are all these people coming from? They are coming to the city from the country. Life is hard on the farms in Mexico. Most people on farms have to live a very simple life. They have no (36) ____ money for modern things. People think life in the city must be (37) ______. So they leave their farms and move to Mexico City.

All around the world, large cities have the same problems. One of them is air (38) ______. Mexico City has pad air. It is dirty and (39) ______. Cars are one reason for the dirty air. Many Mexicans now own their own cars and drive in the city. The factories in the area also cause air pollution. These factories put a lot of (40) ______ into the air. It is not easy to clean up the air in a large city. The government has to make new laws, and everyone has to help.

31. a. problems b. matters c. things d. news

32. a. much b. lack c. enough d. many

33. a. worried b. interested c. discussed d. known

34. a. duration b. circle c. live d. life

35. a. normal b. fast c. slow d. average

36. a. bonus b. extra c. added d. given

37. a. bad b. good c. better d. best

38. a. pollution b. matter c. complaint d. comment

39. a. noisy b. tidy c. clear d. unhealthy

40. a. dirt b. smoke c. noise d. pollution

B. Read the passage carefully, then choose the correct answers.

The dramatic growth of the world's population in the twentieth century was on a scale without parallel in human history. Most of this growth had occurred since 1950 and was known as the population 'explosion'. Between 1950 and 1980 the world population increased from 2.5 to over 4 billion, and by the end of the twenty century the figure had risen to about 6.6 billion. Growth of this size cannot continue indefinitely. Recent forecasts suggest that the total population will level out at between 10 and 15 billion in the mid twenty first century. Already there are encouraging signs that the rate of increase in many less developed countries is beginning to slow down.

41. According to the passage, at no period inhuman history has there been ______.

a. a population explosion of the magnitude as the one in the twenty century

b. a universal fear about the future of man

c. as comprehensive a study of population problems as the one envisaged now

d. so much consensus among nations concerning the population of the world

42. In 2000, the world's population was about ______.

a. four billion

b. six billion

c. ten billion

d. fifteen billion

43. It is pointed out in the passage that the increase in the world population ______.

a. is expected to continue even faster until 2050

b. will not continue into the next century

c. has been going on noticeably since 1950

d. has been much faster in the industrialized countries

44. The phrasal verb 'level out' in line 8 means ______.

a. to make something equal

b. to make amounts be of higher level

c. to stop moving up or down

d. to stay at a steady level

45. It has been forecast that, by the middle of the twenty-first century _____.

a. various measures will have been taken to encourage population growth

b. the world population will be stabilized at around 10 to 15 billion

c. the population growth rate in less developed countries will be much higher

d. the rate of population increase will have doubled the 1950 rate

IV. WRITING

A. Choose the answer - a, b, c, or d - that is nearest in meaning to the sentence printed before.

46. If I'd known about Josie's illness, I wouldn't have missed seeing her.

a. I saw Josie, and I knew she was ill.

b. I didn't know Josie was ill, so T saw her.

c. I didn't know Josie was ill, and I didn't see her.

d. I didn't see Josie although I knew she was 'ill.

47. Hardly are appeals allowed against the council's decisions.

a. The council rarely allows appeals against its decisions

b. It's too hard for the council to allow appeals against its decisions.

c. The council always allows appeals against its decisions.

d. Allowing appeals against its decisions is not good.

48. We are planning on spending the weekend in the country as long as the weather stays fine.

a. We're planning on spending the weekend in the country despite the bad weather.

b. If the weather is fine, we will spend the weekend in the country.

c. If the weather is finer, we would spend the weekend in the country.

d. If the country is nice, we will spend the weekend there.

49. Were it not for the money, this job wouldn't be worth while.

a. This job is not rewarding at all.

b. The only thing that makes this job worthwhile is the money.

c. Although the salary is poor, the job is worthwhile.

d. This job offers a poor salary.

50. She said she would go to the police unless she was given her money back.

a. She went to the police because she hadn't got her money back.

b. She hasn't yet got her money back or gone to the police.

c. She wasn't given her money back because she had gone to the police.

d. She was given her money back and then went to the police.

B. Choose the best sentence - a, b, c, or d – made from the given cues.

51. He/ rather/ spend/ holidays/ a farm/ seaside.

a. He'd rather spend his holidays on a farm than at the seaside.

b. He'd rather spend his holidays on a farm at the seaside.

c. He'd rather to spend his holidays on a farm than at the seaside

d. He'd rather spend his holidays on a farm than on the seaside.

52. We/ survive/ unless/ start/ work/ cleaner/ safer/ sources/ energy.

a. We won't survive unless we start working cleaner, safer sources of energy.

b. We won't survive unless we start work on cleaner, safer sources of energy.

c. We will survive unless we start to work cleaner, safer sources of energy.

d. We won't survive unless we start working on cleaner, safer sources of energy.

53. Heavy rain/ cause/ widespread flooding/ this/ region/ lately.

a. Heavy rain caused widespread flooding in this region lately.

b. Heavy rain has caused widespread flooding in this region lately.

c. Heavy rain had caused widespread flooding in this region lately.

d. Heavy rain was caused widespread flooding in this region lately.

54. man/ sentence/ 15 years/ prison/ he prove/ guilty.

a. The man will get a sentence for himself to 15 years in prison if he proves himself guilty.

b. The man was sentenced about 15 years in prison and proved himself guilty.

c. The man was sentenced to 15 years in prison because he had been proved guilty.

d. The man should make his final sentence after 15 years in prison as he proved himself guilty.

55. If/ you/ not help/ II not meet/ her/ last week. .

a. If you don't help me, I couldn't meet her last week.

b. If you' didn't help me, I couldn't meet her last week.

c. If you hadn't helped me, I couldn't meet her last week.

d. If you hadn't helped me, I couldn't have met her last week.

ĐÁP ÁN

I. PRONUNCIATION

Choose the word that has main stress placed differently from the others.

1 - b; 2 - c; 3 - d; 4 - a; 5 - b

II. LANGUAGE FOCUS

A. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

6 - b; 7 - c; 8 - b; 9 - d; 10 - a; 11 - a; 12 - c; 13 - d; 14 - b; 15 - c

B. Choose the one word or phrase - a, b, c, or d - that best completes the sentences.

16 - b; 17 - b; 18 - b; 19 - c; 20 - d; 21 - c; 22 - b; 23 - d; 24 - d; 25 - a

C. Identify the one underlined word or phrase - A, B, C or D - that must be changed for the sentence to be correct.

26 - C - is expected; 27 - B - I didn't; 28 - C - be given; 29 - A - had studied; 30 - B - than

III. READING

A. Choose the word or phrase - a, b, c or d - that best fits the blank space in the following passage.

31 - a; 32 - c; 33 - a; 34 - d; 35 - b; 36 - b; 37 - c; 38 - a; 39 - d; 40 - b

B. Read the passage carefully, then choose the correct answers.

41 - a; 42 - b; 43 - c; 44 - d; 45 - b

IV. WRITING

A. Choose the answer - a, b, c, or d - that is nearest in meaning to the sentence printed before.

46 - c; 47 - a; 48 - b; 49 - b; 50 - b

B. Choose the best sentence - a, b, c, or d – made from the given cues.

51 - a; 52 - d; 53 - b; 54 - c; 55 - d

Trên đây là toàn bộ nội dung tài liệu 55 câu hỏi trắc nghiệm ôn tập Unit 7 Tiếng Anh 11 có đáp án. Để xem toàn bộ nội dung các em đăng nhập vào trang hoc247.net để tải tài liệu về máy tính. Hy vọng tài liệu này sẽ giúp các em học sinh ôn tập tốt và đạt thành tích cao trong học tập.

Ngoài ra các em có thể tham khảo thêm một số tư liệu cùng chuyên mục tại đây:

​Chúc các em học tập tốt!

 

 

 

AMBIENT